Hieronder kunt u het installatiepakket voor de meest recente versie van Coach downloaden. Tijdens de installatie heeft u een licentiecode nodig. Deze heeft u per e-mail ontvangen als u het Coach-pakket hebt aangeschaft. Ook van andere varianten van Coach, zoals Coach Lite, kunt u hieronder de meest recente versie downloaden. Tot slot vindt u hier enkele hulpprogramma’s voor het vereenvoudigen van uw omgang met Coach.

Coach 7Coach 7 LiteCoach 6Coach 6 HomeHulpprogramma’s

CLab

CLab Update (v2.10, revisiedatum februari 2017)

Met het programma CLab Update kunt u CLab’s interne software (firmware) updaten. Alle benodigde software zit verpakt in de installer van CLab Update.In deze versie van de firmware zijn een aantal verbeteringen aangebracht. Daarnaast zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd voor ECON 4 voor het gebruik van CLab met geschikte CASIO rekenmachine. We raden aan uw firmware te updaten indien deze een lager versienummer dan 2.10 heeft.
Let op! Indien u CLab met Coach 7 gebruikt, kunt u CLab ook updaten via het met Coach 7 meegeleverde programma Firmware-update.

 1. Download de juiste versie van de CLab Update-installer
 2. Installeer CLab Update.
 3. Schakel CLab in. Wacht tot CoLab geheel opgestart is.
 4. Verbind CLab via USB met uw computer
 5. Start CLab Update (Start>Programma’s>CMA>CLab Update)

CLab Update V2.10 (.exe, 10,5 MB)

MoLab

MoLab Update (revisiedatum juni 2015)

U heeft MoLab Update nodig om MoLabs interne software te updaten. In het hoofdmenu van Coach 6 CE kunt u rechts bovenaan het scherm het versienummer van Coach 6 CE zien. Het update bestand bevat ook een versienummer. Als dit laatste versienummer hoger is dan het versienummer van Coach 6 CE op uw MoLab, dan is het verstandig MoLab te updaten. Het bijwerken van de software gaat via het programma MoLab Update. Alle benodigde software zit verpakt in de installer van MoLab Update.

 1. Download de juiste versie van de MoLab Update-installer
  • Let op! Er zijn verschillende versies van de installers voor 32-bits en 64-bits systemen
 2. Installeer MoLab Update.
 3. Schakel MoLab in. Wacht tot MoLab geheel opgestart is.
 4. Verbind MoLab via USB met de PB (en controleer de verbinding met Windows Mobile Device Center (Windows 7/Vista) of Windows ActiveSync (Windows XP) tot stand is gekomen)
 5. Start MoLab Update (Start>Programma’s>CMA Hulpprogramma’s>MoLab Update)

MoLab Update 6.52 (32-bits) MoLab Update 6.52 (64-bits) Installatiehandleiding (PDF)

MoLab View 1.04 (revisiedatum februari 2014)

Met MoLab View kunt u het beeld van het MoLab-scherm op de computer laten zien en MoLab bedienen via het computerscherm. Let op! Er zijn verschillende versies van de installers voor 32-bits en 64-bits systemen. Download de juiste versie! Volg de aanwijzingen op het scherm.

MoLab View 1.04 (32-bits) MoLab View 1.04 (64-bits) Installatiehandleiding (PDF)

Sensoren

SensorUpdater

Intelligente sensoren van CMA bevatten een geheugenchip (EEPROM) met daarin informatie over de sensor, zoals de naam van de sensor, de te meten eenheid en een fabrieksijking. Deze informatie wordt bij het aansluiten van de sensor automatisch door Coach uitgelezen.
Het SensorUpdater-programma is in staat deze informatie bij te werken naar de nieuwste fabrieksinstelling indien de sensor verbonden is met CoachLab II+ of de ULAB.

Sensorupdater V1.5 (.exe, 4,0 MB) Handleiding (.pdf)

SensorCalibrator

Intelligente sensoren van CMA bevatten een geheugenchip (EEPROM) met daarin informatie over de sensor, zoals de naam van de sensor, de te meten eenheid en een fabrieksijking. Deze informatie wordt bij het aansluiten van de sensor automatisch door Coach uitgelezen.
Het Sensor Calibrator-programma is in staat deze informatie permanent bij te werken naar een eigen ijking indien de sensor verbonden is met CoachLab II+ of de ULAB. Dit is bijvoorbeeld handig als de sensor vanwege ouderdomsverschijnselen een systematische afwijking begint te vertonen of als u steeds bij andere temperaturen wilt meten dan waarbij de sensor geijkt is.

SensorCalibrator V1.5 (.exe, 3,9 MB) Handleiding (.pdf)

Videometen

QuickTime bronfilter

Met dit filter is het mogelijk om ook QuickTime filmpjes (*.mov) in Coach 6 te gebruiken voor zowel videometen als het simpelweg afspelen van video’s. Vanaf Coach 6.3 maakt het QuickTime bronfilter van Medialooks niet langer deel uit van de Coach 6 installer en wordt hij hier los aangeboden.Als u over ondersteuning voor QuickTime in Coach wilt beschikken, ga dan als volgt te werk (let op: er zijn beheerdersrechten nodig):

 • Download de laatste versie van de QuickTime player.
 • Download hiernaast de installer van het QuickTime bronfilter; Het kan zijn dat uw virusscanner een melding geeft. Het pakket is virusvrij, maar het bestand (‘qtsource.dll’) moet niet verwijderd worden, pas zo nodig de instellingen van de virusscanner aan
 • Open het gedownloade bestand en volg de aanwijzingen op het scherm op.

QT bronfilter V1.6.2.11 (.exe, 1,3 MB)