Voor het gebruik van Coach 7 gelden de volgende minimale systeemeisen:

Voor Windows

  • Windows 7 of nieuwer;
  • Pentium 4 / 2,4 GHz processor of nieuwer;
  • 300 MB vrije schijfruimte;
  • 512 MB RAM (1 GB aanbevolen).

Voor Mac

  • OS X 10.11 El Capitan of nieuwer;
  • 300 MB vrije schijfruimte;
  • 512 MB RAM (1 GB aanbevolen).

Meer informatie over Coach 7 vindt u in de installatiehandleiding en de speciale Coach 7 pagina.

Nee, een speciale server-client netwerkinstallatie zoals voor Coach 6 beschikbaar was, is niet meer noodzakelijk voor Coach 7. Coach kan zonder problemen op een netwerklocatie worden geïnstalleerd, waarna gebruikers het uitvoerbare bestand vanaf die locatie kunnen openen. Wanneer Coach voor het eerst gestart wordt door een nieuwe gebruiker, worden enkele configuratiebestanden (o.a. CoachLocal.ini uit de installatiemap) gekopieerd naar de lokale mappen van de gebruiker (AppData\Local\CMA\Coach7). In Coach.ini in de installatiemap van Coach kunnen de paden naar enkele belangrijke locaties worden aangepast, zoals de locatie van een licentiebestand. Zie de Installatiehandleiding voor meer informatie.

Als je een versie van Coach 7 hebt geïnstalleerd met een versienummer lager dan 7.1, dan verschijnt vanaf 1 september 2016 na opstarten een melding dat je licentiecode is verlopen. In enkele gevallen wordt deze melding niet getoond en sluit Coach zichzelf weer af. De enige oplossing voor dit probleem is om te upgraden naar Coach 7.1 (of nieuwer), hier te downloaden. De aangeschafte licentiecode zal hierin goed werken.

Wanneer er nieuwe functionaliteit wordt toevoegd aan Coach, of wanneer er voldoende bugs zijn gerepareerd, zullen we een nieuwe versie van Coach uitbrengen. U kunt uitgaan van 2 of 3 updates per jaar. We proberen belangrijke updates voor de start van het nieuwe schooljaar uit te brengen.

Coach 7 is nu beschikbaar voor Chromebooks. De huidige versie voor Chromebooks ondersteunt modelleren en videometen. Download de app Coach 7 uit de playstore. Er is een BYOD licentie nodig om de app te activeren.

Coach 7 werkt op computers met Windows 7 of nieuwer, en OS X 10.11 El Capitan of nieuwer.
De Coach 7 app kan op Chromebooks worden gebruikt.