Nieuwsbrief Oktober 2020 Scheikunde special

Welkom bij deze speciale scheikunde nieuwsbrief.

Door de corona maatregelen is het soms lastiger om  experimenten te doen. Werkt u met Coach 7 dan kunt u een practicum geheel in een Coach activiteit/resultaat klaar zetten. Deze activiteit deelt u dan via het schoolplatform met de leerlingen. Op deze manier kunt u met de leerlingen het gewenste practicum behandelen. In deze nieuwsbrief verder nog aandacht voor aanbiedingen van specifieke scheikunde sensoren en voorbeelden van ons scheikunde lesmateriaal. 

 

Scheikunde experimenten @ home met Coach 7

Een manier om leerlingen toch experimenten te "laten doen" zonder zelf fysiek de handelingen te laten doen is, om een Coach 7 activiteit zo in te richten dat leerlingen het experiment zien en ook de resultaten kunnen analyseren en/of een verslag kunnen maken. 
U kunt in Coach een video plaatsen van een experiment dat u zelf hebt opgenomen, waarin het experiment wordt uitgevoerd. Zorg dat het filmpje kort en krachtig en dat u niet met een te hoge resolutie filmt. Eventueel kan het filmpje geconverteerd worden naar een lagere bestandsgrootte. Houd als bestandsgrootte +/- 10 MB aan. Coach 7 heeft ook de optie gesynchroniseerde opname waarmee tegelijk met een meting via een USB camera/webcam gefilmd kan worden (u kunt dan zelfs stop-motion filmen). Voor de duidelijkheid voegt u nog een foto van de opstelling toe en uitleg/opdrachten in de vorm van een tekst venster toe. Deel de activiteit met de leerlingen en zij kunnen thuis ook "practicum" doen.

Onderstaande figuur: Reactie van Thiosulfaat met Zoutzuur gemeten met de troebelheidsensor als activiteit voor leerlingen. Resultaten en concentraties zijn in het diagram en tekstvenster terug te vinden. De leerlingen vinden in het tekstvenster ook de opdracht.  Met dank aan Henriette klein-Bluemink.

Screenshot activiteit Thio, HCl
Kortingsactie Scheikunde sensoren

De Woudschoten chemie conferentie (6 november) is dit jaar online. Vanwege deze conferentie geeft CMA speciale tijdelijke kortingen op diverse scheikunde sensoren.  Het betreft een korting van 15% op de volgende sensoren: Gaschromatograaf BT45i, Spectrometer 012, Zuurstofsensor BT34i, Troebelheidssensor BT88i, Geleidbaarheidssensor BT27i en ORP sensor BT57i. Wilt u uw assortiment uitbreiden of vervangen dan is dit uw kans. Plaats bij uw bestelling de code: WCC 2020.
Deze actie loopt tot 15 november a.s..

Voorbeelden van scheikunde lesmateriaal

Op onze website onder de kop lesmateriaal en dan Scheikunde vindt u allerlei lesmateriaal dat u kunt downloaden en zelf kunt aanpassen aan uw schoolsituatie (de bestanden zijn in Word opmaak).

Voorbeelden van ons lesmateriaal zijn: Methanol in wijn, Samenstelling van aanstekergas en Samenstelling van Deodorant. Deze drie activiteiten maken gebruik van de aan Coach 7 aangepaste Gaschromatograaf Bt45i. Deze GC wordt automatisch herkend door Coach 7 en u kunt de leerlingen dus geheel zelfstandig aan de slag laten gaan met het experiment. Zij hoeven door de bijgevoegde activiteiten zelf niets meer in te stellen en kunnen zich dus volledig richten op de analyse van de resultaten.    

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2020 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden