Nieuwsbrief Mei 2020
Webinar 3 over Coach 7, maandag 8 juni, 15.00 uur

Deze webinar gaat over het digitale lesmateriaal, de instructie-activiteiten en het gebruik van de datatabel. Tijdens het webinar kunt u uw vragen stellen via de chat functie. We zullen deze vragen dan tijdens het webinar of in het opvolgende webinar behandelen. Via onderstaande link kunt u zich vanaf een half uur vantevoren tot het begin van het webinar aanmelden.

CMA Webinar 3 Zoom Meeting
Webinar 1 & 2 over Coach 7 terugkijken

Webinar 1 met veel praktische tips over Coach 7 is nog terug te kijken tot 8 juni.

Webinar 2 over de grafische modelleeromgeving en de videomeetomgeving is nog terug te kijken tot 15 juni.

 

Replay Webinar 2
Replay Webinar 1
LEGO EV3 cursus, maandag 15 juni, Amsterdam

LEGO Mindstorms EV3 krijgt een andere programmeer omgeving. De bestaande EV3-G omgeving wordt geleidelijk veranderd naar een Scratch omgeving. Wilt u nog voor het einde van dit schooljaar meedoen aan een korte EV3 cursus van een middag?
We behandelen de basis programmatuur van EV3 en gaan in op de vernieuwingen met EV3. Tijdens de cursus zullen we 
een aantal programma’s maken en uitvoeren. Deze programma’s kunt u op school gelijk inzetten in de les. 
De cursus duurt van 13:00 – 16:30 uur
I.v.m. Corona nemen we diverse maatregelen. O.a. zal het maximale aantal deelnemers 5 zijn. Daarmee kunnen we op alle momenten ruim de 1,5 m in acht nemen.

Cursus LEGO EV3 

Scheikunde webinar, donderdag 18 juni, 15.00 uur

Henriëtte klein Bluemink zal een webinar verzorgen over online scheikunde practica met Coach 7. Zij heeft tijdens de afgelopen periode dat de scholen gesloten zijn met behulp van speciaal geprepareerde Coach activiteiten de leerlingen van het Montessori College Twente digitale experimenten laten uitvoeren. In de activiteiten voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo zaten alle benodigdheden. Leerlingen konden op hun eigen device (vaak iPad) het experiment bekijken en de resultaten verwerken. Interesse in deze werkwijze? Op donderdag 18 juni geeft zij een webinar over haar ervaringen en zal ze voorbeelden laten zien. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de zoom link. Informeer eventueel uw scheikunde collega’s.

Nieuwe features voor videometen op tablet of telefoon

De nieuwe versie van Coach 7 voor tablet maakt het nog makkelijker om te videometen. Bij de optie schaal aanpassen zijn de contact delen van het assenstelsel en de meetlat vergroot zodat gebruikers deze makkelijker kunnen bedienen. Ook is er een extra knop ± ingevoegd om eenvoudig beeldjes te verwijderen of toe te voegen. Leerlingen kunnen met deze vergemakkelijking zelfs op hun telefoon al videometingen uitvoeren.

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2020 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden