CMA Nieuwsbrief 2013/14 Nr. 4

Datum: 17 januari 2014 

In deze vierde nieuwsbrief van het schooljaar 2013/2014 vindt u:

1.  Nog maar een paar dagen kortingsactie.. !

2.  Nieuwe ontwikkelingen sensoren en VinciLab 

3.  Gratis nascholing bij aanschaf Lego EV3 en andere plannen

4.  CMA op BETT in Londen

5.  Personalia

6.  CMA op nieuwe lokatie! 

 

1. Nog maar een paar dagen Kortingsactie.. !


U kunt nog slechts enkele dagen, tot 1 februari, gebruik maken van de CMA kortingsactie van 10% op ALLE producten en diensten. Aarzel niet en pak dat voordeel. U kunt hier eenvoudig een webwinkel-account (login) aanvragen namens uw school, en daarna ook de prijzen zien en uw bestelling plaatsen. De korting ziet u dan op de door CMA gestuurde orderbevestiging verschijnen.

2. Nieuwe ontwikkelingen sensoren en VinciLab

De afgelopen jaren heeft CMA hard gewerkt aan de nieuwe data loggers MoLab en VinciLab. De komende periode zal de aandacht gericht zijn op het uitbreiden en moderniseren van de sensoren. Over nieuwe MoLab sensoren heeft u al kunnen lezen in de Nieuwsbrief van november (o.m. een Anemometer). In februari van dit jaar komt een 6-tal nieuwe BT-sensoren beschikbaar, o.m. een Spirometer voor de prijs van Euro 145,-! Deze Spirometer (art.nr. BT82i) kan voor een aantal verschillende experimenten rond luchtstroming en longvolume worden gebruikt.
Vanaf 1 februari kun u deze en andere nieuwe sensoren in de webshop verwachten en bestellen.
Wilt u de VinciLab vergelijken met andere producten op de markt? Wij hebben op aanvraag (als u dit kenbaar maakt in een e-mail aan info@cma-science.nl) een uitgebreider document voor u, dat u kan helpen met het maken van uw keuze. 
   

3. Gratis nascholing bij aanschaf Lego EV3 en andere plannen

Zoals eerder gemeld biedt CMA een gratis nascholing (voortaan verzorgd door Peter van Lith) aan wanneer u voor minimaal 1.500 euro aan EV3 producten aanschaft. Zo verdiept u uw kennis en inzicht in de uitgebreide mogelijkheden van deze nieuwe educatieve robot van LEGO. Zie hier voor alle ins & outs

 

en klik hier voor de volledige Nascholingsagenda, waarop u zich nog kunt inschrijven met 10% korting tot eind januari 2014.  
Ook wordt gewerkt aan een geheel herziene versie van het lesmateriaal voor het vak NLT, gebaseerd op de NXT en de EV3. Dit is onderdeel van een doorlopende leerlijn robotica met lesmateriaal voor leerlingen van 9 tot 19 jaar.

Verder zijn er plannen om lesmateriaal te gaan ontwikkelen voor de toepassing van
3D printers op scholen. We volgen de ontwikkelingen nauwlettend. 
 

4. CMA op BETT in Londen

Ook dit jaar neemt CMA weer deel aan deze show op het terrein van onderwijstechnologie in London. Komt u ook? Aarzel dan niet om even langs te komen
op stand G74. Door deelname aan deze beurs, en aan de Worlddidac in Basel (oktober) bouwt CMA verder aan haar internationale netwerk. In de afgelopen twee jaar is de internationale omzet van CMA meer dan verdubbeld. Lees hier meer over de CMA deelname.     

5. Personalia

Onze collega Ron Vonk heeft CMA verlaten voor een nieuwe uitdaging dichter bij huis, aan de UU. We wensen hem daarbij veel succes en zullen zijn enthousiasme en vakkennis node missen.
Uiteraard geven we invulling aan de openvallende plek, o.a. door samenwerking met Peter van Lith, autoriteit in Nederland op het gebied van Robotica. Peter werkte in het verleden al nauw samen met CMA, met name bij het Amstel Instituut.
Hij is de oprichter van RoboCupJunior in Nederland en ontwikkelde het NLT lesmateriaal voor Robotica.
Bij CMA zal Peter de ondersteuning van Lego- en mOway-activiteiten op zich nemen en cursussen geven aan docenten en leerlingen. Daarnaast begeleidt hij leerlingen die een profielwerkstuk willen maken op roboticagebied. Voor zijn plannen voor het komend halfjaar zie ook punt 3 van deze Nieuwsbrief.

6. CMA op nieuwe lokatie!

De start van 2014 is voor CMA ook de start van onze activiteiten op een nieuwe, goed bereikbare plek, aan de A.J. Ernststraat in Amsterdam Buitenveldert.
We hopen u tijdens een nascholing of een andere gelegenheid te mogen ontvangen.

 

Wij wensen u een goede start van dit semester en een gezond 2014!

Stichting CMA
Arent Janszoon Ernststraat 169,
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W:
www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E:
helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E:
reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E:
nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie a.u.b. naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor hun school, hebben een cursus gevolgd of zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de CMA nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, klik dan op deze link.