Webversie   | 
Mei 2014
In deze Nieuwsbrief, in een nieuwe opmaak, vindt u weer veel informatie over nieuwe producten bij CMA. De nieuwe lijn BT sensoren met zeer aantrekkelijke prijzen begint vorm te krijgen, en ook zijn we trots op CMA’s eigen YouTube kanaal. Voor de scholen die met 3D printers aan de gang willen is er ook belangrijk nieuws: de UP! Mini 3D met bekende CMA ondersteuning. Zowel bij aankoop van 3D printers als bij LEGO EV3 biedt CMA gratis workshops.

3D Printer met didactische ondersteuning

UP! Mini 3D Printer

Het zelf ontwerpen van producten en het uitprinten met een 3D printer is nu binnen het bereik van het onderwijs.  CMA heeft gezocht naar een betaalbare en passende oplossing, en gekozen voor de  3D Printers van PP3DP. Nu introduceren we de UP! Mini 3D printer. In samenwerking met de importeur in Nederland kunnen we deze printer aanbieden inclusief ondersteuning voor dezelfde lage prijs als bij andere leveranciers, namelijk voor Euro 528,- (excl. 21% BTW). Daarmee hoort deze printer bij de voordeligste op de markt, maar zeker niet de minste. Met eigenschappen als: compact, nauwkeurig, gesloten tijdens het printen, eigen gebruikersvriendelijke software is de printer zeer geschikt voor het onderwijs.
CMA ondersteunt het 3D printen met de UP! Mini met workshops en lesmateriaal. De workshop is gratis voor 2 docenten van uw school bij aankoop van minimaal Euro 1.000,- Zie voor data en voorwaarden de cursusagenda.

Nieuwe BT sensoren

De eerste 6 vernieuwde BT-sensoren van CMA zijn beschikbaar. In veel gevallen zijn deze nieuwe sensoren gunstiger geprijsd! Let op: in de meeste gevallen is bij deze sensoren een aanvullende kabel nodig, zie ook het volgende item in de Nieuwsbrief.

  • Versnellingssensor BT11i,
  • Stroomsensor BT21i,
  • Geleidbaarheidssensor BT27i,
  • Colorimeter BT29i,
  • Zuurstofsensor (vloeistof) BT34i,
  • Spirometer BT82i.
CMA Versnellingssensor BT11i
Versnellingssensor BT11i
CMA stroomsensor BT21i
Stroomsensor BT21i
CMA Geleidbaarheidsensor BT27i
Geleidbaarheidsensor  BT27i
CMA Zuurstofsensor (vloeistof) BT34i
Zuurstofsensor (vloeistof) BT34i
CMA Colorimeter BT29i
Colorimeter BT29i
CMA Spirometer BT82i
Spirometer BT82i
 

Nieuwe sensorkabel BT - IEEE1394

BT - IEEE1394 sensor aansluitkabel

De meeste nieuwe sensoren (artikelnummer met BT..) hebben een aparte kabel nodig voor aansluiting op de interface. Ze zijn apart te bestellen. U heeft uiteraard nooit meer kabels nodig dan dat er BT-ingangen op de interface zijn! De kabels worden per stuk (art.nr BTsc_1) of in een verpakking met 4 (art.nr BTsc_4) geleverd.


Nieuw accessoire - Druppelteller

Druppelteller

Verander uw CMA Lichtsluis 0662i of CMA MoLab Lichtsluis ML54f in een druppelteller met deze voordelige uitbreiding (art. nr 0662drop). Met behulp van dit accessoire kunt u bijvoorbeeld het volume van een tijdens titratieproeven toegevoegde titreervloeistof meten.


VinciLab updates en ondersteuning met instructiefilmpjes

De VinciLab geniet flinke belangstelling, in binnen – en buitenland. Scherm en mogelijkheden worden zeer gewaardeerd. CMA breidt constant de ondersteuning voor de VinciLab uit, waardoor u soms updates nodig heeft om daar gebruik van te maken.
Updaten van de VinciLab gaat zeer eenvoudig via de CMA Update-server. Vanaf de VinciLab wordt verbinding gemaakt, en aangegeven als er updates beschikbaar zijn. Vervolgens wordt met 1 klik de update geinstalleerd.
Ook heeft CMA door Higgs Productions een aantal filmpjes laten ontwikkelen, waarin op heldere wijze een aantal functies wordt uitgelegd.
Klik op de foto van VinciLab voor het instructiefilmpje over updaten, of klik op YouTube icoon voor het CMA YouTube kanaal.


Nascholingsagenda voor 2014

Met de nieuwe nascholingen en workshops Robotica en 3D printing is het programma voor dit jaar verder uitgebreid.
Dus kijk snel op de cursusagenda en schrijf u in voor de CMA nascholing.