Webversie
Januari 2015
 

CMA Nieuwsbrief 01/2015

Inhoud:

 • CMA op de NOT

 • Cursusaanbod modelleren

 • Chemie Aktueel

 • Lesidee: Reactiekinetiek • Het nieuwe kalenderjaar is weer begonnen. We wensen u graag een succesvol en vooral gezond 2015! 

  In januari zal CMA aanwezig zijn bij de NiBi-conferentie op vrijdag 16 januari en op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht van 27 t/m 31 januari: de grootste vakbeurs voor professionals in het onderwijs.

  Verder vragen we in deze nieuwsbrief aandacht voor een unieke nascholing over modelleren, Chemie Aktueel en een interessant lesidee over reactiekinetiek met de troebelheidssensor.

  CMA op de NOT

   
  Op de NOT (27 t/m 31 januari) zal CMA stevig uitpakken. In onze stand op nr. 11.B004 kunt u ons complete aanbod bekijken en uitproberen.
  Naast de innovatieve lijn rond Coach en onze interface, zoals de nieuwe VinciLab, tonen we ook practicumkits van NTL, LEGO Robotica en onze 3D-printer

  Een speciale hoek wordt ingeruimd voor de laatste ontwikkeling voor het basisonderwijs: het complete leerpakket voor onderzoek met de EuroSense. 

  Meld u nu gratis aan voor de NOT via deze link.

  Cursusaanbod modelleren


  Binnenkort start de nieuwe, unieke cursus 'Modelleren als leerlijn' in samenwerking met Its Academy.

  Tijdens deze meerdaagse cursus leert u niet alleen de praktische kant, maar is er ook ruim aandacht voor alle didactische aspecten. Hoe kunt u uw leerlingen het best leren om in modellen te denken? In het nieuwe examenprogramma is dit een belangrijk onderwerp geworden. Aanmelden kan nog steeds via
  het formulier op onze website.
   
  Ons nieuwe cursusaanbod biedt daarnaast ook nog een hoop andere, interessante cursussen. Het cursusaanbod is dit jaar vernieuwd en er zijn ook enkele nieuwe cursussen bijgekomen, dus als u het aanbod nog niet bekeken heeft, raden we u aan dit alsnog te doen. Wellicht zit er iets nieuws tussen dat u aanspreekt.

  Chemie Aktueel


  "Kevertruc verdedigt pinautomaten" en "Contactlens Google meet bloedsuiker".


  Dit zijn slechts twee van de 42 contextopgaven die inmiddels in de digitale versie van Chemie Aktueel zijn verschenen.

  Chemie Aktueel is een initiatief voor en door docenten scheikunde. Met een abonnement ontvangt u tijdens het schooljaar elke maand 8-10 contextopgaven inclusief uitwerkingen. Deze opgaven sluiten naadloos aan op specifieke (sub)domeinen uit het examenprogramma. Een single-user-abonnement kost EUR 30,-

  Vraag nu gratis het augustusnummer met 10 contextopgaven aan via info@chemieaktueel.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook contact opnemen voor verdere informatie of om u aan te melden voor Chemie Aktueel.

  Lesidee: Reactiekinetiek


  De reactiesnelheid van een chemische reactie is voor leerlingen vaak een moeilijk begrip. Het principe is meestal wel duidelijk, maar kwantitatieve bepalingen zijn lastig. Met behulp van de troebelheidssensor kan dit concept duidelijk gemaakt worden. 

  Denk hierbij aan de reactie van zoutzuur met een oplossing met thiosulfaat-ionen. De vertroebeling van het mengsel die tijdens de reactie optreedt, kan met deze sensor gevolgd worden. De resulterende grafieken zijn een uitstekend uitgangspunt voor een klassikale discussie over reactiesnelheid, reactiekinetiek en zelfs de orde van de reactie. 

  De troebelheissensor (BT88i) is in de CMA webshop beschikbaar voor EUR 115,-.
  CMA website
  Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

  Volg ons:
   
  CMA
  A.J. Ernststraat 169
  1083 GT, Amsterdam
  T: 020 7600920
  F: 020 7600929
  Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
  De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link