Webversie
December 2015
 

CMA Nieuwsbrief 10/2015

Inhoud: 
De ontwikkelingen omtrent Coach 7 volgen elkaar in snel tempo op. Wist u dat u Coach 7 inmiddels al kunt bestellen? In deze nieuwsbrief leest u hoe u dat doet

CMA werkt al jaren samen met o.a. LEGO en NTL. Daar is nu een nieuwe partner bijgekomen: FLIR. FLIR is wereldwijd marktleider voor infraroodcamera's en heeft nu ook een onderwijsaanbieding. CMA is sinds kort exclusieve partner van FLIR in Nederland en om dit te vieren geven we de komende tijd 10% introductiekorting op de aanschaf van een FLIR-onderwijskit. Je leest er hieronder meer over.

Ook dit jaar is CMA weer goed te vinden op de Woudschoten Natuurkunde conferentie. Bezoek onze stand om zélf kennis te maken met Coach 7, FLIR, LEGO en NTL of bezoek één van onze werkgroepen. Tot dan!

Coach 7 vanaf nu te bestellen!


De release van Coach 7 komt erg dichtbij en er wordt hard gewerkt om de laatste bugs en foutmeldingen te verwijderen. Coach 7 zal vanaf januari 2016 uitgeleverd gaan worden.

Weet u al zeker dat u wilt overstappen naar Coach 7? Bestel dan nú al de licentie voor uw school of onderwijsstichting. Dit doet u eenvoudig via de webshop. Kies de licentie die bij uw school past (Bring Your Own Device of niet? hoeveel leerlingen?) en reken deze af in de webshop. Wilt u dan ook nog even het bestelformulier invullen? Met die gegevens controleren wij o.a. het leerlingaantal van de school waarvoor u bestelt.

Bent u er nog niet uit? Kijk dan nog even op onze website over alle vernieuwingen in Coach 7. Daar vindt u ook meer uitleg over het licentiemodel en de prijzen.

Nieuw en exclusief bij CMA: infraroodcamera FLIR


Voor het eerst beschikbaar voor het onderwijs: de FLIR C2 infrarood camera. CMA is de exclusieve partner van FLIR in Nederland. De spectaculair lage prijs voor deze kit maakt deze technologie ook toegankelijk voor het onderwijs. Leerlingen kunnen met de IR camera zelfstandig onderzoek doen bij de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en NLT.

Door het opsporen van wrijvingswarmte kan bijvoorbeeld eenvoudig energiebehoud worden gecontroleerd. Isolatie en warmtestroom door een oppervlak kan worden gemeten en realtime geprojecteerd worden op een digitaalschoolbord. De camera maakt infrarood foto's en foto's in het zichtbare gebied. Leerlingen kunnen zo verschillen tussen foto's opsporen.

De speciale onderwijs versie van deze camera bevat software, een bevestigingsklem voor een statief en de FLIR C2 camera zelf en is zeer aantrekkelijk geprijsd. Speciaal voor de WND-conferentie én als introductieprijs is er tot 1 februari een 10% kortingsactie voor de FLIR C2. Kijk snel in de webshop!

NTL artikelen met korting


Tot 1 april bieden we kortingen op een aantal NTL producten. Diverse experimenteerkits worden met een korting van maar liefst 25% aangeboden.

Een van deze kits is de elektriciteitskit. Leerlingen maken met onderdeelblokken (zonder snoertjes) een schakeling na van een schema. Het maken van elektrische schakelingen wordt hierdoor zeer eenvoudig en er ontstaat meer ruimte voor begrip van de natuurkundige principes achter elektrische schakelingen. De korting van 25% is ook geldig voor bijhorende multimeters en elektrische voedingen.

Onderzoek naar energieomzettingen en duurzaamheid kan uitstekend gedaan worden met de experimenteerkit over alternatieve energiebronnen. Bij deze kit hoort een handleiding met maar liefst 25 experimenten.

CMA op de WND


U kunt ons als vanouds vinden op de markt van de Woudschoten Natuurkunde conferentie. Op de markt tonen we veel voorbeeldactiviteiten van Coach 7 op Windows en Mac. Naast een kennismaking met Coach 7, vindt u ook diverse nieuwe onderwijsproducten om uw natuurkunde-onderwijs te ondersteunen. Bijvoorbeeld de kant-en-klare experimenteerkits van NTL, waarmee wel 20 proeven gedaan kunnen worden. Diverse van de kits staan op onze stand om te bekijken en uit te proberen.

Een aantal van deze kits is ook tijdelijk zeer aantrekkelijk geprijsd. Bekijk voor de aanbiedingen direct onze vernieuwde webwinkel.

Spectaculair is onze nieuw samenwerking met FLIR, de grootste fabrikant van IR-fotografie gerelateerde producten. CMA brengt als eerste en exclusief in Nederland een speciaal voor het onderwijs geschikte IR camera op de markt. Op de markt laten we de FLIR C2 camera zien en toepassingen voor van deze camera voor het natuurkunde onderwijs.

Werkgroepen

Tijdens een van de werkgroepen met Coach 7 kunt u zelf met Coach 7 aan de slag en kennismaken met de vernieuwde intuïtieve vormgeving. Bij Coach 7 wordt ook lesmateriaal ontwikkeld, dat bestaat uit een leerling- en een docentblad inclusief een theoretische achtergrond bij het experiment. Dit lesmateriaal inclusief activiteiten wordt via onze website beschikbaar gesteld aan Coach 7 gebruikers.

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
December
11-12 december Werkgroep Natuurkunde Didactiek Noordwijkerhout
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link