Webversie
Juni 2015
 

CMA Nieuwsbrief 04/2015

Inhoud:
 
In deze laatste nieuwsbrief van het schooljaar blikken we vooruit op de lancering van Coach 7. Dat is niet het enige nieuws, ook onze website is vernieuwd. Op de website vindt u ons nascholingsaanbod voor het schooljaar 2015-2016, dat deze week ook in de NVOX gepubliceerd wordt.

Wilt u komende jaren met nieuwe apparatuur werken? Besteed dán uw overgebleven budget extra goed met onze inruilactie. Als u, net als veel collega’s, in het nieuwe schooljaar met robotica aan de slag wilt, kom dan naar onze Robotica-dag.

Altijd en overal meten: Coach 7


Altijd en overal meten, met welk device dan ook? Tablet of PC, Windows of Mac, thuis of op school?

Komend school jaar komt Coach 7 uit. De nieuwste versie van Nederlands' meest gebruikte pakket voor meten en sturen is niet alleen multi-platform, maar ook zeer eenvoudig om te gebruiken; gebruik van grafieken en panelen wordt kinderspel! Coach 7 bevat alle onderdelen die een moderne school nodig heeft voor uitdagend en onderzoekend leren!

De precieze releasedatums houden we graag nog even geheim, maar we beloven u dat de lancering van de nieuwe versie van Coach niet ongemerkt aan u voorbij gaat. Bent u nu al heel nieuwsgierig en wilt u als één van de eersten zien hoe Coach er uit ziet? Op 26 juni van 14:00 tot 16:30 uur bent u welkom bij de eerste Coach 7 presentatie bij CMA in Amsterdam. Meldt u nú per e-mail aan, het aantal plaatsen is beperkt!

Nascholingsaanbod najaar 2015


Het nascholingsaanbod voor het najaar van 2015 is bekend!

Wilt u zich bekwamen in het gebruik van Coach en het meten met de computer? Wilt u leren modelleren? Daar helpen we u graag bij tijdens onze cursussen. Het komende schooljaar zijn er nascholingen op verschillende locaties en in samenwerking met diverse partners zoals de Hogeschool Windesheim in Zwolle en de TU Eindhoven.

Voor een volledig overzicht van alle aankomende cursussen en evenementen kunt u terecht bij de kalender op onze nieuwe website. Ook kunt u zich natuurlijk al meteen inschrijven. Vroege inschrijvers, die vóór de zomervakantie van 2015 al inschrijven, krijgen nu een korting van 10% op de cursusprijs.

Laatste kans: inruilen tot de zomervakantie!

 
Met korting nieuwe CMA apparatuur aanschaffen door een oude interface in te leveren? Dat kan nog tot de zomervakantie, maar daarna niet meer! Tot het einde van het schooljaar ontvangt u bij aankoop van een CMA interface (zoals VinciLab) 20% korting, wanneer u een oude interface inlevert.

Besteed uw resterende (sectie)budget goed en vernieuw nog vóór het komende schooljaar uw materiaal!

Robotica-dag


Robotica is een leuke en efficiënte manier om kennis te maken met meten met sensoren, stuur- en regeltechniek en programmeren. Veel scholen hebben al eens nagedacht over het vak programmeren. CMA levert ondersteuning voor scholen die graag eens met robotica en programmeren aan de slag willen. In ons aanbod zitten LEGO Mindstorms EV3 en mOway. Om docenten en TOA's eens kennis te laten maken met de voordelen van het leren van programmeren met robots organiseert CMA op maandag 28 september een Robotica-middag, waarbij wij de mogelijkheden van deze robots in het basisonderwijs, voortgezet én hoger onderwijs laten zien.

Tijdens deze middag kunt u kennismaken met de verschillende manieren waarop EV3 en mOway ingezet kunnen worden in de les. Op of na deze middag kunt u bepalen welk systeem aansluit bij uw school.
 
Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cma-science.nl

Nieuwe sensoren


In het afgelopen schooljaar  heeft CMA veel nieuwe sensoren ontwikkeld. Sommige sensoren vervingen bestaande sensoren.

De net uitgebrachte gasdruksensor BT66i is zelfs een vervanging van maar liefst drie sensoren in één keer. Deze sensor heeft twee meetbereiken, waardoor hij breed inzetbaar is.

De nieuwe sensoren hebben behalve hun BT-aansluiting, nog een ding gemeen. Ze worden nu en in de toekomst herkend en ondersteund door de hardware en software van CMA, waardoor ze gemakkelijk werken.  U vindt de nieuwe BT-sensoren in de webshop.

Coach in het buitenland


Coach is de meest gebruikte leeromgeving in Nederland, maar ook in het buitenland wordt Coach veel gebruikt. In 17 landen werken docenten en leerlingen met deze in Nederland bedachte en gemaakte oplossing voor innovatief onderwijs. Als we vragen waarom onze partners kiezen voor Coach dan is het antwoord de veelzijdigheid; meten, verwerken, videometen en modelleren zit in één pakket. Ook het meten via de CASIO rekenmachines en de CLAB is in het buitenland populair.

Het afgelopen jaar zijn er partners bijgekomen in onder andere Chili, Peru, Colombia, Ecuador, Portugal, Duitsland, Egypte en Dubai. Een overzicht van onze partners staat op het Engelstalige deel van onze nieuwe website.

Wilt u ons helpen meer goede partners te vinden? Wellicht heeft u een tijd in een bepaald land gewerkt en er goede contacten aan overgehouden hebben. Wellicht kunt u ons dan helpen een geschikt bedrijf te vinden dat CMA wil vertegenwoordigen. Wij zouden dat zeer op prijs stellen. In dat geval kunt u contact opnemen met Ton Ellermeijer.
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link