Webversie
September 2015
 

CMA Nieuwsbrief 06/2015

Inhoud:


 
Coach 7 komt er aan!

Aan het eind van afgelopen schooljaar heeft CMA een bijeenkomst georganiseerd voor docenten en TOA's die geïnteresseerd waren in de ontwikkelingen omtrent de nieuwe Coach. Enkele van hun reacties vindt u in deze nieuwsbrief. Ook nieuwsgierig geworden? Dat komt goed uit! CMA komt deze herfst naar u toe tijdens een aantal middagen in oktober. Tijdens deze inspiratietour kunt u zelf kennismaken met Coach 7 en u laten inspireren door de nieuwe mogelijkheden. Meldt u nu aan!

Verder vindt u in deze nieuwsbrief informatie voor gebruikers van de Coach Home licentie, een aankondiging voor een middag die in het teken staat van robotica en een interessant project voor natuurkundigen.

Hopelijk tot ziens bij de inspiratietour!

Deze herfst: CMA inspiratietour 2015


Van 19 t/m 30 oktober komt CMA naar ú toe. Wilt u als één van de eersten Coach 7 uitproberen? Of bent u opzoek naar praktische toepassingen voor uw les? Laat u dan inspireren en kom samen met uw collega’s langs!

De middag bestaat uit een korte presentatie over het nieuwste dat CMA te bieden heeft voor uw onderwijs. Daaromheen heeft u de mogelijkheid om zelf producten en experimenten uit te proberen. Wij zien u graag tijdens één van deze middagen!

De middagen zijn gratis en vinden plaats op scholen bij u in de buurt. Meer detailinfo en aanmelden kan op onze website.

Locaties: Roermond - Roosendaal – Amsterdam – Laren – Zwolle – Leeuwarden

Tipje van de sluier Coach 7
“Echte verbeteringen”
“Dit geeft nieuwe didactische mogelijkheden”
“Hiermee kan ik de schoolleiding direct overtuigen dat we dit moeten hebben”

Dit waren enkele reacties tijdens de allereerste presentatie van Coach 7. 25 docenten en TOA’s waren op vrijdagmiddag 29 juni naar Amsterdam gekomen om direct van de ontwikkelaars te horen en te ervaren welke verbeteringen zijn aangebracht binnen Coach.

De reacties waren zonder uitzondering enthousiast. Met name de nieuwe manier van werken met tabellen en diagrammen in Coach 7 kon rekenen op waardering.

“Dit is voor leerlingen en docenten veel eenvoudiger, hiermee kom je sneller tot de natuurkunde en word je minder afgeleid doordat je lang bezig bent met instellen”

aldus Piet Molenaar, vakdidacticus natuurkunde bij de Universiteit van Amsterdam. Dat Coach 7 ook voor Apple-gebruikers beschikbaar komt, is voor veel gebruikers een uitkomst:

“Wij gebruiken op school alleen maar Apples en iPads. Zodra Coach 7 er is, gaan we dat gebruiken”

aldus Ingrid van Etten, docent op het IJburg College.

Nieuwsgierig? Meld u dan aan voor de inspiratietour en kom kennismaken met Coach 7! Meer informatie over Coach 7 wordt de komende tijd bekend gemaakt via onze nieuwsbrief en website.

Coach 7 en Coach Home '15/'16


Veel scholen hebben voor het schooljaar ‘15/’16 de Coach 6 Home licentie aangeschaft. Daardoor kunnen de leerlingen van die scholen ook thuis met Coach werken. Tegenwoordig brengen steeds meer leerlingen hun eigen laptop, tablet en smartphone mee naar school. Maar het gebruik op apparaten van leerlingen binnen de schoolmuren wordt met de Coach 6 Home licentie niet afgedekt.

In het licentiemodel van Coach 7 spelen we wél in op deze ontwikkeling. Coach 7 zal worden aangeboden met één licentie voor school en leerlingen. Die dekt niet alleen gebruik van Coach op de schoolapparatuur af, maar ook het gebruik op eigen devices, van u en uw leerlingen, thuis en op school.

Heeft uw school de Coach 6 Home licentie, dan zal CMA u na verschijning van Coach 7 aanbieden om uw huidige Coach 6 Home licentie om te zetten naar de nieuwe Coach 7 licentie. Daarbij zal uiteraard het bedrag dat u al betaald heeft voor de Coach 6 Home licentie volledig verrekend worden.

Robotica-dag


Robotica is een leuke en efficiënte manier om kennis te maken met meten met sensoren, stuur- en regeltechniek en programmeren. Veel scholen hebben al eens nagedacht over het vak programmeren. CMA levert ondersteuning voor scholen die graag eens met robotica en programmeren aan de slag willen. In ons aanbod zitten LEGO Mindstorms EV3 en mOway. Om docenten en TOA's kennis te laten maken met de voordelen van het leren van programmeren met robots organiseert CMA op maandag 28 september een Robotica-middag, waarbij wij de mogelijkheden van deze robots in het basisonderwijs, voortgezet én hoger onderwijs laten zien.

U bent welkom vanaf 14:30 uur. Er vindt om 15:00 uur een korte presentatie van de mogelijkheden van het gebruik van EV3 en mOway in de les plaats. Aansluitend kunt u als kennismaking ook zelf met de robotjes aan de slag in ons cursuslokaal

Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cma-science.nl

Kosmische straling


HiSPARC (High School Project on Astrophysics Research and Cosmics) is een internationaal samenwerkingsverband tussen middelbare scholen en universiteiten. Inmiddels hebben al zo'n 100 Nederlandse scholen een HiSPARC-detector waarmee kosmische straling gemeten kan worden. De verzamelde data gaat naar een publieke database waar onderzoekers én leerlingen er gebruik van kunnen maken.

De meetgegevens kunnen al door leerlingen met een online data retrieval tool of met de programmeertaal Python geanalyseerd worden. Dit kan echter ook met Coach! Om het analyseren door leerlingen wat eenvoudiger te maken is er een werkblad 'data-analyse met Coach' geschreven. Leerlingen gebruiken dit werkblad om de data te analyseren en/of er grafieken van te maken. Ze gebruiken hierbij het feit dat Coach tekstbestanden (zoals csv-bestanden) kan importeren en uitgebreide analyse mogelijkheden heeft. Zo kunnen leerlingen dus met échte onderzoeksdata aan de slag!

De csv-bestanden met HiSPARC data kunnen via data.hisparc.nl gedownload worden. Het Coach-werkblad en ander lesmateriaal is te vinden op deze website.

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
September
25 september Cursus: Werken met Coach Amsterdam
28 september Inspiratiedag Robotica Amsterdam
29 september Cursus: Modelleren bij BiNaSk Eindhoven
Oktober
13 - 30 oktober Inspiratietour Diverse locaties
9 oktober Cursus: Coach bij Biologie Amsterdam
16 oktober Cursus: Coach bij Natuurkunde Amsterdam
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link