Webversie
September 2015
 

CMA Nieuwsbrief 07/2015

Inhoud: 
“Dit zouden mijn collega’s ook moeten doen”, horen we vaak tijdens onze nascholingen. Dat maken we vanaf nu graag mogelijk, met een uniek aanbod. Daardoor wordt het volgen van een cursus sámen met een collega wel heel voordelig. U leest er meer over in deze nieuwsbrief.

In de vorige nieuwsbrieven kondigden we de Inspiratietour 2015 aan, op locaties bij u in de buurt. De aanmeldingen stromen inmiddels binnen. Wilt u ook kennis maken met Coach 7 en andere innovatieve toepassingen voor het natuurwetenschappelijk onderwijs, schrijf u dan snel in voordat de bijeenkomsten vol zijn!

We merken aan de reacties op onze inspiratietour dat u nieuwsgierig bent naar Coach 7. In elke nieuwsbrief zullen we een tipje van de sluier oplichten. Deze keer leest u meer over de platforms waarop Coach 7 zal werken.

Tot salot treft u in deze nieuwsbrief natuurlijk ook weer een lesactiviteit aan. Dit keer een toepassingen van videometen bij scheikunde, waarbij met een kleine aanpassing aan een bekend experiment de reactiesnelheid bepaald kan worden.

Samen met collega's een cursus volgen is nu wel heel voordeling!


“Dit zouden mijn collega’s ook moeten doen”

horen we vaak tijdens onze cursussen. Onderwijs geven is teamwork en dat geldt ook voor werken met Coach. We horen dan ook vaak van docenten en TOA’s die één van onze nascholingen volgen, dat ze hun opgedane kennis graag met een collega zouden delen. Daar helpen we heel graag een handje bij!

Meldt u zich samen met een collega voor dezelfde cursus aan, dan betaalt die slechts 60% van de cursusprijs! Voor een eventuele derde collega wordt het wel heel voordelig, die betaalt slechts 40%. Komt u met z’n drieën, dan betaalt u dus slechts voor twee! Op die manier volgt u niet alleen zelf een heel leuke en leerzame cursus, maar ook uw collega.

Samen leer je niet alleen meer, maar het is natuurlijk ook gewoon leuker! En wanneer u weer op school bent, heeft u een collega die ook van wanten weet als het om Coach gaat. Zoek snel één van de cursussen uit, en schrijf u en uw collega's in via het aanmeldingsformulier!

CMA Inspiratietour 2015


Inmiddels hebben zich al meer dan 70 docenten en TOA's aangemeld voor de inspiratietour van CMA van 13 tot 30 oktober! Wilt u, net als deze docenten en TOA's, als één van de eersten Coach 7 uitproberen? Of bent u op zoek naar praktische toepassingen voor uw les? Laat u dan inspireren en kom samen met uw collega’s langs! Wees er snel bij, want sommige bijeenkomsten zijn al bijna vol!

De middagen zijn gratis en vinden plaats op scholen bij u in de buurt. Meer detailinfo en aanmelden kan op onze website. Hopelijk tot ziens tijdens de inspiratietour!

Locaties: Roermond - Roosendaal – Amsterdam – Laren – Zwolle – Leeuwarden

Coach 7 voor verschillende platforms:
uitwisselbaar en eenvoudig


Naar aanleiding van het verschijnen van Coach 7 ontvangen we veel vragen. Via de nieuwsbrief zullen we steeds één van die vragen beantwoorden. Deze keer het antwoord op de vraag: “Op welke platforms gaat Coach 7 werken?”

Coach 7 werkt op meerdere platforms: Windows, Mac (OS), Android en iPad (iOS). Of u nu op een tablet werkt, op een smartphone, of gewoon op een computer, u zult steeds de vertrouwde omgeving herkennen, en nagenoeg dezelfde mogelijkheden tot uw beschikking hebben voor meten, verwerken en modelleren. We gebruiken namelijk een moderne ontwikkelomgeving (FireMonkey), waardoor we - op basis van een identieke kern - verschillende versies voor verschillende platforms kunnen maken. Dit klinkt simpel, maar is toch een grote operatie, waaraan door meerdere ervaren ontwikkelaars gelijktijdig wordt gewerkt. We brengen in Coach 7 ook andere belangrijke verbeteringen aan. Zo zal ook onze nieuwe slimme draadloze interface (werkt via Bluetooth Low Energy) ondersteund worden. Daarover in volgende nieuwsbrieven méér.

Met Coach 7 geeft u invulling aan Bring Your Own Device binnen het natuurwetenschappelijk onderwijs en bent u helemaal klaar voor de toekomst. Doordat de activiteiten, meetgegevens en modellen uitwisselbaar zijn tussen de platforms, kunt u eenvoudig een meting uitvoeren op een computer, waarna uw leerlingen de meetgegevens verwerken op hun eigen devices. Zo blijft Coach dé omgeving voor het bèta-onderwijs, met verreweg de meeste mogelijkheden en flexibiliteit.

Lesactiviteit: Videometen bij scheikunde


Met de videomeet-omgeving van Coach kunnen bewegende voorwerpen in een filmpje gevolgd en bestudeerd worden. Met name bij natuurkunde kent deze techniek vele toepassingen, bijvoorbeeld om verplaatsing, snelheid en versnelling te bestuderen. Wist u echter dat videometen óók bij scheikunde gebruikt kan worden? Er is vaak maar een kleine aanpassing aan een proefje nodig.

Een bekende opstelling om het ontstaan van gassen mee te volgen is door het vrijkomende gas in een maatcilinder te leiden die ondersteboven in een bak water hangt. Door de toenemende gasdruk daalt het waterniveau in de maatcilinder, waardoor er afgelezen kan worden hoeveel gas er is ontstaan.

Door kleine, gekleurde balletjes op het water te laten drijven, kan deze verandering óók met videometen gevolgd worden. Daardoor kan er niet alleen gemeten worden hoeveel gas er ontstaat, maar ook hoeveel gas er per seconde ontstaat. Kortom: de reactiesnelheid kan bepaald worden!

Nieuwsgierig geworden naar deze lesactiviteit? Klik hier om de volledige activiteit inclusief werkbladen en resultaten te downloaden. Veel plezier met deze lesactiviteit!

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
September
25 september Cursus: Werken met Coach Amsterdam
28 september Inspiratiedag Robotica Amsterdam
29 september Cursus: Modelleren bij BiNaSk Eindhoven
Oktober
9 oktober Cursus: Coach bij Biologie Amsterdam
13 - 30 oktober Inspiratietour Diverse locaties
16 oktober Cursus: Coach bij Natuurkunde Amsterdam
November
6 november Woudschoten Chemie Conf. Woudschoten
9 november Cursus: Introductie LEGO NXT Amsterdam
10 november Cursus: Werken met Coach Zwolle
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link