Webversie
Oktober 2015
 

CMA Nieuwsbrief 08/2015

Inhoud:
 
We horen vaak van docenten en TOA’s die één van onze nascholingen volgen, dat ze hun opgedane kennis graag met een collega zouden delen. Sinds dit schooljaar kunt u daarom heel voordelig een collega meenemen naar onze nascholingen. Zoals bijvoorbeeld naar de cursus Coach bij scheikunde. Maar wist u dat dit ook bij u op school kan gebeuren? Met een maatwerk cursus bij u op school kunt u het ICT-gebruik in één of meerdere secties een enorme impuls geven. In het artikel Maatwerk op school leest u er alles over.

Makkelijk meetresultaten delen per E-mail? Vanaf nu kan dat direct met onze nieuwste datalogger, de VinciLab. U leest er over in deze nieuwsbrief. Een andere belangrijke update is de nieuwe versie van Coach 6. Deze lost de problemen met videometen in Windows 10 op.

Nog heel even en de inspiratietour gaat van start. Aanmelden kan nog! Wees wel snel, want enkele middagen zitten al bijna vol. Dit en meer kunt u lezen in deze nieuwsbrief.

Maatwerk op school


We horen vaak van docenten en TOA’s die één van onze nascholingen volgen, dat ze hun opgedane kennis graag met een collega willen delen. Wist u dat dit ook bij u op school kan gebeuren?

Het is mogelijk om voor uw school een maatwerkcursus aan te vragen. Deze cursus wordt volledig afgestemd op uw specifieke leerbehoefte. Er kan dan gewerkt worden met de spullen die al bij u op school aanwezig zijn, maar u krijgt ook toegang tot het volledige assortiment van CMA. Ook kunnen wij ondersteuning bieden bij het gebruik van modelleren in het curriculum.

Interesse in een volledig afgestemde cursus specifiek voor u en uw collega's? Kijk voor meer informatie op onze website voor enkele voorbeelden van maatwerk of neem contact op door een email te sturen naar nascholing@cma-science.nl.

Coach en scheikunde


Computermeten is bij scheikunde van grote waarde. Sommige onderwerpen zijn beter over te brengen als leerlingen het zelf kunnen zien, ervaren en onderzoeken. Daarnaast kunnen experimenten met Coach ook gebruikt worden om onderzoek op relatief hoog niveau (PWS) uit te voeren. We laten u graag zien wat er binnen de scheikunde allemaal mogelijk is.

Tijdens de cursus Werken met Coach bij scheikunde heeft u de beschikking over de nieuwste sensoren, interfaces en software uit het assortiment van CMA die aansluiten bij het scheikunde-curriculum, zodat u uitgebreid kunt werken met de nieuwste producten. U gaat aan de slag met experimenten over bijvoorbeeld geleidbaarheid, gaschromatografie en reactiekinetiek.

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met mw. dr. ir. Miek Scheffers van de TU Eindhoven. De cursusdag vindt op de TU Eindhoven plaats. Meldt u nu samen met twee collega's aan voor deze cursus en ontvang een aantrekkelijke korting: drie voor de prijs van twee! .

Meetgegevens via e-mail delen. VinciLab kan het!


Vanaf nu is het mogelijk om eenvoudig de resultaten van een VinciLab-meting te delen met wie u maar wilt. Leerlingen kunnen direct hun resultaten ter controle met u delen. Door een update van de VinciLab is het vanaf nu mogelijk om, als er een internetverbinding beschikbaar is, resultaten direct per e-mail te versturen! Het updaten van uw VinciLab naar Desktop (1.0.1.1) en System (1.0.0.34) is zo gebeurd.

Indien er een internetverbinding is, checkt VinciLab zelf of er een update beschikbaar is. Deze updates installeert u door in het menu "Instellingen" helemaal naar beneden te scrollen en daar "Software-update" te selecteren. U kunt in dit scherm aanvinken welke updates u wilt installeren. Het up to date houden van software is dus heel makkelijk!

CMA Inspiratietour 2015


Inmiddels hebben zich al bijna 130 docenten en TOA's aangemeld voor de inspiratietour van CMA van 13 tot 30 oktober! Wilt u, net als deze docenten en TOA's, als één van de eersten Coach 7 uitproberen? Of bent u op zoek naar praktische toepassingen voor uw les? Laat u dan inspireren en kom samen met uw collega’s langs! Wees er snel bij, want sommige bijeenkomsten zijn al bijna vol!

De middagen zijn gratis en vinden plaats op scholen bij u in de buurt. Meer detailinfo en aanmelden voor de laatste plekken kan op onze website. Graag tot ziens tijdens de inspiratietour!

Locaties: Roermond - Roosendaal – Amsterdam – Laren – Zwolle – Leeuwarden

Updaten naar Coach v6.71


Er een nieuwe versie van Coach: versie 6.71. Deze nieuwe versie zorgt voor het ondersteunen van (video)meten in Windows 10.

Als u al een licentie voor Coach heeft, dan kunt u gratis updaten naar de nieuwe versie. Klik hier om direct de installer voor Coach 6.71 te downloaden. Ook de andere versies van Coach (Lite, MV, Home) zijn geupdate. U vindt de verschillende installers hier

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
Oktober
9 oktober Cursus: Coach bij Biologie Amsterdam
13 - 30 oktober Inspiratietour Diverse locaties
16 oktober Cursus: Coach bij Natuurkunde Amsterdam
November
6 november Woudschoten Chemie Conf. Woudschoten
9 november Cursus: Introductie LEGO NXT Amsterdam
10 november Cursus: Werken met Coach Zwolle
16 november Cursus: Coach bij Scheikunde Zwolle
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link