Webversie
Januari 2016
 

CMA Nieuwsbrief 02/2016

Inhoud:


 

Coach 7 is uit!


De eerste docenten en TOA's hebben in de afgelopen week Coach 7 al op hun scholen in gebruik genomen. Ook overstappen van Coach 6 naar Coach 7? Kijk snel op onze website.

Ook willen we u in deze nieuwsbrief graag nog even wijzen op onze introductiekorting op de FLIR. Deze verloopt eind januari, dus schaf er nog snel een aan om gebruik te kunnen maken van deze korting.

Tot slot is er in deze nieuwsbrief aandacht voor de cursussen van CMA en is er een lesactiviteit over modelleren bij scheikunde te vinden.

Coach 7 beschikbaar!


Het is zover. Coach 7 is beschikbaar voor Windows én MAC. Afgelopen week hebben de vroege bestellers allemaal een e-mail ontvangen met uitleg over de installatieprocedure en het gebruik van de licenties. Vanaf nu is het installatiebestand voor Coach 7 dan ook van onze website te downloaden. De eerste reacties stromen ook al binnen en we vinden het erg leuk om te merken dat er direct mee aan de slag gegaan wordt.

Ook overstappen naar Coach 7? Bestel dan nú de licentie voor uw school of onderwijsstichting. Dit doet u eenvoudig via de webshop. Vroege bestellers van Coach 7 kunnen bovendien gebruik maken van aantrekkelijke aanbiedingen.

Bent u er nog niet uit? Kijk dan nog even op onze website over alle vernieuwingen in Coach 7. Daar vindt u ook meer uitleg over het licentiemodel en de prijzen.

Cursusoverzicht voorjaar 2016 bekend


De nascholingskalender voor het voorjaar van 2016 is bekend. Coach 7 is gelanceerd, dus er zal vanaf nu tijdens de cursussen met Coach 7 gewerkt worden. Daarmee worden onze cursussen dus ook weer interessant voor mensen die al iets meer ervaring met Coach hebben. Bekijk het aanbod in onze evenementenkalender. De eerstvolgende cursus is de cursus Modelleren met Coach op vrijdag 5 februari.

Samen leren blijft belangrijk voor CMA. Daarom is het ook dit jaar weer voordelig om samen met collega's deel te nemen aan een CMA cursus. Als u één collega meeneemt, krijgt hij of zij 40% korting. De derde collega krijgt zelfs 60% korting! Komt u met z'n drieën, dan betaalt u dus maar voor twee.

Wist u trouwens dat de meeste cursussen van CMA ook terug te vinden zijn bij registerleraar.nl? Door deelname aan een CMA-cursus kunt u dus ook uw online portfolio aanvullen.

FLIR: laatste week 10% korting!


De toch al aantrekkelijk geprijsde FLIR C2 infraroodcamera is tot het eind van deze week nóg aantrekkelijker! De introductiekorting van 10% geldt nog maar één week, dus sla nog snel uw slag!

Kijk voor deze en meer aanbiedingen snel in onze webhop.

Lesactiviteit: Verdelingsevenwicht


Één van de meest ingewikkelde onderwerpen bij scheikunde in de vierde klas is het dynamisch evenwicht. Het feit dat de reactie tóch doorloopt, terwijl er niets zichtbaars meer gebeurt, vinden sommigen ingewikkeld. Met deze lesactiviteit slaat u twee vliegen in één klap: leerlingen kunnen aan de slag met modelleren én leren ook iets over dynamische evenwichten

U kunt deze lesactiviteit openen door de extractie van jood uit water te demonstreren. Vervolgens kunnen leerlingen zelf met het model aan de slag. Aan de hand van een aantal opdrachten worden leerlingen door het opbouwen van het model geleid. Vervolgens moeten zij ook enkele analyses doen: wat is het effect van de beginconcentratie(s) en de reactiesnelheidsconstante k?

Deze lesactiviteit en alle lesbrieven zijn te downloaden van onze website. Als u Coach 7 hebt besteld, dan is deze activiteit al met Coach meegeleverd.

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
Februari
5 februari Cursus: modelleren in Coach Amsterdam
19 februari Cursus: Coach bij natuurkunde Amsterdam
Maart
11 maart Cursus: modelleren als hulpmiddel Amsterdam
21 maart Cursus: Robotica LEGO EV3 1/2 Amsterdam
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link