Webversie
Februari 2016
 

CMA Nieuwsbrief 03/2016

Inhoud:

 

Langzaam komt het eindexamen dichterbij. Traditioneel een periode waarin examenkandidaten nerveus worden, maar dit jaar is het ook weer extra spannend voor docenten. De eerste lichting vwo-leerlingen doet examen nieuwe stijl. Nog snel wat ervaring met modelleren opdoen? Bezoek dan onze namiddagcursus. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u meer informatie.

Ook is er in deze nieuwsbrief aandacht voor de producten van een aantal van onze partners. Zo heeft LEGO een volledig nieuwe versie van de populaire WeDo-serie gemaakt en hebben we nog tot 1 april interessante aanbiedingen van materiaal van NTL.

Veel leesplezier!

Coach 7 al veel gebruikt!


Coach 7 wordt al op veel scholen actief gebruikt. Voor het eerst in de geschiedenis van Coach wordt het nu ook gebruikt op scholen waar leerlingen met MacBooks werken.

Rond half maart zal de eerste grote update van Coach 7 vrijgegeven worden. Hierin zal onder andere de ondersteuning van meer interfaces verwerkt worden. Daarnaast hebben we goed gekeken naar de opmerkingen, suggesties en vragen die er aan de hand van de eerste versie van Coach 7 zijn ontstaan. Aan de hand daarvan hebben we ook een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Benieuwd? Als u al bent overgestapt, kunt u tegen die tijd gratis updaten. Nog niet overgestapt? Doe dat dan snel, want alleen dit schooljaar is er nog de mogelijkheid om nagenoeg gratis van Coach 6 Home over te stappen op Coach 7.

Bent u van plan vanaf komend schooljaar Coach 7 te gebruiken? Als u op tijd bestelt, krijgt u de licentiecode al in juni. Dan kunnen u en uw systeembeheerder e.e.a. goed voorbereiden.

Kijk snel op onze website voor meer informatie.

Cursusoverzicht voorjaar 2016 bekend


De nascholingskalender voor het voorjaar van 2016 is bekend. Coach 7 is gelanceerd, dus er zal vanaf nu tijdens de cursussen met Coach 7 gewerkt worden. Daarmee worden onze cursussen dus ook weer interessant voor mensen die al iets meer ervaring met Coach hebben. Bekijk het aanbod in onze evenementenkalender. De eerstvolgende cursus is de namiddagcursus Modelleren als hulpmiddel in de les op vrijdag 11 maart.

Dit jaar doet de eerste lichting vwo-leerlingen examen in de nieuwe stijl. Modelleren heeft hierin een prominentere plek in het curriculum gekregen. Hoe pak je dit als docent op een goede manier aan? Hoe zorg je er voor dat leerlingen zelf ook in modellen gaan denken? Tijdens deze cursus krijgt u tips en gaat u aan de slag met korte leerlijnen, waarin modelleren een duidelijke plek heeft.

Samen leren blijft belangrijk voor CMA. Daarom is het ook dit jaar weer voordelig om samen met collega's deel te nemen aan een CMA cursus. Als u één collega meeneemt, krijgt hij of zij 40% korting. De derde collega krijgt zelfs 60% korting! Komt u met z'n drieën, dan betaalt u dus maar voor twee.

Wist u trouwens dat de meeste cursussen van CMA ook terug te vinden zijn bij registerleraar.nl? Door deelname aan een CMA-cursus kunt u dus ook uw online portfolio aanvullen.

LEGO WeDo 2.0


LEGO WeDo is volledig vernieuwd. Met WeDo 2.0 wordt het nóg eenvoudiger om in de onderbouw met robotica aan de slag te gaan

WeDo 2.0 is een bouwset waarmee kinderen de wetenschap kunnen ontdekken. Leerlingen worden aangemoedigd om hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen, innovatieve ontwerpen te maken en hun ideeën te delen met klasgenoten. Dit alles door de combinatie van veelzijdigheid van de LEGO-stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie. De basisset wordt geleverd in een plastic opslagdoos. In deze doos zit een sorteervak met labelstickers om alle materialen gesorteerd te bewaren. De basisset bevat: WeDo2.0 Smarthub, Medium Motor, bewegingssensor, kantelsensor, en voldoende bouwstenen voor twee leerlingen. Er is aparte software beschikbaar die een zeer eenvoudige programmeeromgeving kent op zowel PC als tablet.

Naast de software is er ook een Activiteitenpakket beschikbaar. Dit pakket is tot eind juni gratis en biedt meer dan 40 uren aan bouwmateriaal, met materiaal voor 17 verschillende projecten. Daarnaast bevat het pakket handige tools en ideeën voor differentiatie en klassenmanagement.

Kijk voor meer informatie óf om te bestellen in onze webwinkel.

NTL Experimenteerkits

Tot 1 april geeft CMA een ruime korting van 25% op enkele producten en experimenteerkits van NTL. Een van deze kits is de elektriciteitskit.

Leerlingen maken met onderdeelblokken (zonder snoertjes) een schakeling na van een schema. Het maken van elektrische schakelingen wordt hierdoor zeer eenvoudig en er ontstaat meer ruimte voor begrip van de natuurkundige principes achter elektrische schakelingen. De korting van 25% is ook geldig voor bijbehorende multimeters en elektrische voedingen.

Kijk voor deze en meer aanbiedingen snel in onze webwinkel.

Updaten naar Coach v6.72


Er is een nieuwe versie van Coach 6: versie 6.72. Deze versie zorgt onder meer voor het ondersteunen van verschillende nieuwe sensoren.

Als u al een licentie voor Coach 6 heeft, dan kunt u gratis updaten naar de nieuwe versie. Klik hier om direct de installer voor Coach 6.72 te downloaden.

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
Maart
11 maart Cursus: modelleren als hulpmiddel Amsterdam
21 maart Cursus: Robotica LEGO EV3 1/2 Amsterdam
April
1 april Cursus: Werken met Coach Amsterdam
4 april Cursus: Robotica LEGO EV3 2/2 Amsterdam
5 april Docentendag Scheikunde RU Nijmegen Nijmegen
11 april Cursus: Werken met Coach bij Scheikunde Eindhoven
18 april PET Zaanstad Zaanstad
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2015 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link