Webversie
April 2016
 

CMA Nieuwsbrief 04/2016

Inhoud: 
In deze nieuwsbrief is er aandacht voor een belangrijke update voor Coach 7. Bent u al met Coach 7 aan de slag gegaan? Dan kunt u meteen deze nieuwe versie installeren.

Naast flinke updates en een goedkoop overstaptarief is er nu nóg een reden om over te stappen: binnenkort lanceren we een database met volledig uitgewerkte lesactiviteiten. Met een geldige Coach 7 licentie zal deze database vrij toegankelijk zijn.

Tot slot is er aandacht voor een van de laatste CMA cursussen van dit schooljaar en onze ondersteuning van LEGO-producten.

Veel leesplezier!

Belangrijke update voor Coach 7


Er is een belangrijke update voor Coach 7 beschikbaar. Deze nieuwe versie, Coach 7.0.1, is te downloaden van onze website.

Door hier te klikken, kunt u de installer direct downloaden. Een installatiehandleiding kunt u hier vinden.

Wat is er nieuw?

Dankzij alle reacties en suggesties van docenten wordt Coach 7 door deze update weer een stukje gebruiksvriendelijker. Ook zijn er een aantal bugs opgelost. Tot slot bevat deze update meer lesactiviteiten en wordt nu ook de EuroMotion ondersteund. In dit document vindt u een overzicht van alle vernieuwingen.

Het installeren van de update is makkelijker dan bij Coach 6. De nieuwe versie van Coach 7 kan direct over de oude versie heengezet worden. Meer informatie over het installeren (ook voor systeembeheerders) vindt u in de installatiehandleiding.

Nieuwsgierig geworden naar Coach 7 maar nog geen licentie? U kunt nog steeds goedkoop overstappen. Kijk op onze website voor meer informatie.

Cursus: Werken met Coach te Eindhoven


Binnenkort kunt u van ons een overzicht van alle cursussen voor het eerste deel van volgend schooljaar verwachten. Hou hiervoor goed onze website, de NVOX en deze nieuwsbrief in de gaten. In de tussentijd vindt er binnenkort de cursus Werken met Coach plaats. Deze cursus zal plaatsvinden in Eindhoven.

In deze cursus wordt er uitgebreid ingegaan op de praktische kant van het gebruik van de computer als meetinstrument. Aan de hand van enkele voorbeeldpractica wordt er gewerkt aan het opzetten van een experiment, het uitvoeren van een meting en de verwerking van de resultaten. Ook wordt er aandacht besteed aan handelingen als het ijken van sensoren, het zelf inrichten van een lesactiviteit en analyseren van resultaten.

Let op! Als u nieuwsgierig bent naar Coach 7, dan is dit de perfecte cursus voor u. Tijdens deze cursus zal er met Coach 7 gewerkt worden, dus kunt u hands-on kennismaken met de vernieuwingen in Coach 7.

Interesse? Meldt u dan nú aan via het aanmeldingsformulier.

LEGO ondersteuning bij CMA


CMA levert verschillende producten uit de LEGO Education-lijn. Wist u echter dat CMA ook lesideeën voor LEGO aanbiedt? Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een cursus met LEGO MindStorms.

CMA focust op twee productlijnen van LEGO Education: MindStorms EV3 en WeDo 2.0.

Mindstorms EV3 is de opvolger van de NXT. Met behulp van een "EV3-steen" kan een zeer complexe LEGO robot in elkaar gezet én geprogrammeerd worden. Hiermee maken leerlingen in de bovenbouw kennis met de beginselen van het programmeren en de robotica. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk!

LEGO WeDo is volledig vernieuwd. Met WeDo 2.0 wordt het nóg eenvoudiger om in de onderbouw met robotica aan de slag te gaan. Je krijgt een bouwset waarmee leerlingen de wetenschap kunnen ontdekken. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen, innovatieve ontwerpen te maken en hun ideeën te delen met klasgenoten. Dit alles door de combinatie van veelzijdigheid van de LEGO-stenen en de programmeermogelijkheden van digitale technologie. De basisset wordt geleverd in een plastic opslagdoos.

Kijk voor meer informatie óf om te bestellen in onze webwinkel.

Activiteitendatabase Coach 7


Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en het verfrissen van bestaand lesmateriaal voor gebruik met Coach. Op verschillende conferenties en studiedagen heeft u hier misschien al kennis meegemaakt. Inmiddels hebben we een aardige startvoorraad van 20 lesactiviteiten per vakgebied die wij binnenkort beschikbaar gaan stellen voor Coach 7 gebruikers.

Op onze website lanceren wij nog dit schooljaar een database met daarin deze uitgebreide lesactiviteiten. Deze bevatten een werkvel voor leerlingen, een informatieblad voor docenten en natuurwetenschappelijke achtergrondinformatie. Dit zullen .docx bestanden zijn, zodat u ook zelf nog (kleine) aanpassingen zou kunnen doorvoeren, als het practicum niet bij uw specifieke wensen aansluit. Daarnaast bieden we ook de bijbehorende activiteiten- en/of resultaatbestanden aan.

Met een geldige Coach 7 licentie krijgt u direct toegang tot de database wanneer deze online komt. Kortom: nog een reden om zo snel mogelijk over te stappen!

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
April
18 april PET Zaanstad Zaanstad
Mei
18 mei Cursus: Werken met Coach (TU/e) Eindhoven
27 mei Modelleren in de biologieles Amsterdam
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2016 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link