Webversie
Juni 2016
 

CMA Nieuwsbrief 07/2016

Inhoud:

 
De eerste inspiratiemiddagen van de huidige serie hebben al succesvol plaatsgevonden. U kunt zich nog aanmelden voor de komende edities! Bijvoorbeeld voor de bijeenkomst op 13 juni in Amsterdam. U leest er hieronder meer over.

Naar aanleiding van een hoop positieve reacties herhalen we in deze nieuwsbrief het aanbod om nu alvast met Coach 7 aan de slag te gaan, zodat u komend schooljaar beslagen ten ijs kan komen. Ook leest u meer over ons cursusaanbod voor komend schooljaar en over de mogelijkheid om een training op uw eigen school te organiseren.

Tot slot is er aandacht voor enkele lesideeën met onze FLIR C2 infraroodcamera. De beelden zijn behoorlijk spectaculair en kunnen goed gebruikt worden om bepaalde concepten duidelijk te maken.

Veel leesplezier!

CMA Inspiratiemiddagen 2016


De eerste inspiratiemiddagen hebben plaatsgevonden. Enthousiaste docenten en TOA's zijn een kijkje komen nemen in Rotterdam, Zwolle en Utrecht. Aanmelden voor de komende inspiratiemiddagen kan nog! Wacht dacht u bijvoorbeeld van de inspiratiemiddag bij CMA in Amsterdam op maandag 13 juni?

Met verschillende inspiratiemiddagen op locatie willen we u laten zien hoe CMA het gebruik van ICT in uw lespraktijk leuk en leerzaam kan maken. Niet alleen Coach 7 en de CMA-interfaces krijgen daarbij aandacht, maar ook welke lesactiviteiten er bijvoorbeeld mogelijk zijn met de FLIR C2 infraroodcamera, LEGO Mindstorms en de talloze educatieve producten van NTL. Deelnemers aan de middagen zullen gebruik kunnen maken van enkele zeer interessante aanbiedingen! U krijgt tijdens de middagen kans om de lesactiviteiten uitgebreid zelf uit te proberen en ideeën uit te wisselen met collega’s uit de regio.

Interesse? Kijk voor meer informatie op de website of meld u direct aan via het inschrijfformulier!

Coach 7 voor volgend schooljaar: nu bestellen, meteen aan de slag


Veel scholen hebben al gebruik gemaakt van de overstapregeling en doen ervaring op met Coach 7. De reacties zijn positief en de eerste gebruikerservaringen zijn meegenomen in tweede release van april jl. Vaak wordt gevraagd om eerder over de licentie-gegevens te kunnen beschikken, opdat de ICT-afdeling alvast de installatie op het schoolnetwerk kan voorbereiden en docenten en TOA’s alvast kunnen oefenen en zich op komend schooljaar kunnen voorbereiden.

Om aan deze wens tegemoet te komen is het nu mogelijk Coach 7 al voor het schooljaar 2016 - 2017 te bestellen. U kunt indien gewenst de licentiegegevens dan snel tegemoet zien. Met andere woorden: de licentie is dan geldig vanaf het bestelmoment tot eind augustus 2017! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kijk voor meer informatie over Coach 7 en de bestelprocedure in de webshop.

CMA cursussen


De laatste reguliere CMA-cursus van dit jaar is voorbij. Afgelopen vrijdag, 27 mei, heeft de laatste cursusgroep van dit schooljaar zich beziggehouden met het toepassen van modelleren in de biologieles.

De opmerkingen die wij na een cursus het vaakst horen zijn dat men met name de kleinschaligheid erg kan waarderen, dat het fijn is om lekker snel zelf aan de slag te gaan én dat de interactie met collega's van andere scholen enorm helpt in het opdoen van inspiratie. Ook de vakkennis en expertise op het gebied van Coach van onze docenten wordt hoog gewaardeerd. Zo werd er in een evaluatie onder andere het gezegd:

"Deskundigheid van de docenten kan ik zeer waarderen."
(Deelnemer cursus Modelleren bij biologie)

De planning voor de CMA cursussen in het volgend schooljaar is op de website bekend gemaakt. Ook dit jaar zullen daar weer enkele nieuwe cursussen tussen zitten! Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Heeft u liever een CMA cursus in een omgeving waar u met uw eigen spullen kunt werken? Dat kan! CMA verzorgt ook cursussen op locatie. Neem voor de voorwaarden of een offerte contact met ons op door een mailtje te sturen naar nascholing@cma-science.nl.

Lesactiviteiten met FLIR C2


CMA is de exclusieve partner van FLIR in Nederland. De spectaculair lage prijs voor deze kit maakt deze technologie ook toegankelijk voor het onderwijs. Leerlingen kunnen met de IR camera zelfstandig onderzoek doen bij de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en NLT.

Wat dacht u bijvoorbeeld van het bestuderen van warmbloedige en koudbloedige dieren? Dit verschil kon ook al bestudeerd worden door de respiratie van maden bij verschillende temperaturen te bestuderen, maar met een infraroodcamera wordt het verschil pas écht duidelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar het plaatje hiernaast, waar een koudbloedige slang een warmbloedige muis verorbert.

Voor natuurkunde zou u kunnen denken aan een proef over warmtestraling met behulp van een Lesliecube zoals in de NTL-kit Warmte 2 en voor scheikunde kunt u het verschil tussen exo- en endotherme reacties goed zichtbaar maken.

Evenementenkalender


De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op onze website.
Juni
8 juni Inspiratiemiddag Wageningen Wageningen Campus
13 juni Inspiratiemiddag Amsterdam CMA
CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2016 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link