Webversie
Juli 2016
 

CMA Nieuwsbrief 08/2016

Inhoud: 
In deze nieuwsbrief hebben we weer interessant nieuws voor Coach 7 gebruikers! Zo komt er snel een nieuwe update van Coach 7 beschikbaar, waardoor het gebruik van animaties mogelijk wordt. Ook vindt u informatie over hoe u de overgang van Coach 6 naar Coach 7 soepeler kunt laten verlopen: met een Coach 7 licentie kunt u komend jaar ook Coach 6 Home gebruiken!

Verder vindt u in deze nieuwsbrief een nieuwe lesactiviteit. We hebben het model uit het natuurkunde-examen van dit jaar over radioactief verval omgezet tot een Coachactiviteit. U kunt deze op onze website downloaden.

Succes met de laatste loodjes en geniet van uw zomervakantie!

Coach 7 update: animaties toegevoegd!


Er komt op zeer korte termijn een belangrijke update voor Coach 7 beschikbaar. Deze nieuwe versie is binnenkort te downloaden van onze website.

Door het installeren van deze update wordt het mogelijk om in Coach 7 met animaties te gaan werken. Met animaties kunnen modellen op een concrete manier gevisualiseerd worden.

Wat is er nog meer nieuw?

Het toevoegen van animaties is niet de enige verbetering. Ook zijn er weer een aantal bugs opgelost en is de performance van Coach 7 verbeterd.

Het installeren van de update is makkelijker dan bij Coach 6. De nieuwe versie van Coach 7 kan direct over de oude versie heengezet worden. Meer informatie over het installeren (ook voor systeembeheerders) vindt u in de installatiehandleiding.

Nieuwsgierig geworden naar Coach 7 maar nog geen licentie? Kijk snel op onze website voor meer informatie. Als u nu een Coach 7 licentie aanschaft, krijgt u direct een licentiecode zodat u meteen aan de slag kunt.

Met een Coach 7 licentie ook Coach 6 Home volgend jaar nog te gebruiken


Coach Home is de leerlingversie van Coach 6, die ondersteuning biedt voor verwerking, videometen en modelleren. Hiermee kunnen leerlingen thuis met Coach 6 aan de slag.

Coach Home wordt ingaande schooljaar 2016 – 2017 niet meer verkocht en kan dus ook niet meer besteld worden. Gedurende dit schooljaar stelt CMA wel nog Coach Home beschikbaar voor scholen met een Coach 7 licentie.

Uw leerlingen kunnen met de licentiecode van Coach 7 ook Coach 6 Home installeren. Op die manier heeft u nog een jaar extra de tijd om al uw lesactiviteiten in Coach 6 om te zetten naar Coach 7 en kunt u tegelijkertijd met de activiteiten die u nog niet heeft omgezet blijven werken. U en uw leerlingen kunnen de nieuwste versie van Coach Home hier downloaden.

Let op! Coach Home is een versie van Coach 6 en ondersteunt geen lesactiviteiten die in Coach 7 zijn gemaakt en opgeslagen (.cma7/.cmr7 extensies).

Lesidee: model voor radioactief verval

Radioactiviteit is een belangrijk onderwerp in de natuurkunde en met name het begrip van het verval van radioactieve atoomsoorten en de activiteit van radioactieve bronnen. Elk natuurkunde-examen bevat een opgave over het onderwerp kernfysica. Leerlingen moeten daarin aan het verval en activiteit kunnen rekenen. Het wordt echter lastig om het aantal overgebleven radioactieve kernen te berekenen als ook de dochterkernen van een radioactieve atoomsoort radioactief zijn.

In de modelleeromgeving van Coach is het radioactief verval echter zeer eenvoudig te modelleren, waarbij een snel overzicht van het aantal radioactieve moeder- en dochterkernen te verkrijgen is. Deze activiteit is gebaseerd op opgave 24 van het 6VWO natuurkunde0examen (1e tijdvak) van 2016, waarin de leerlingen werd gevraagd om met behulp van een grafiek van de totale activiteit van de radioactieve bron, uitspraken te doen over de halveringstijd van de dochter atoomsoort. Deze lesactiviteit leent zich uitermate goed om leerlingen voorspellingen te laten doen, modellen zelf te laten maken en te analyseren. De docent heeft de keuze om dit model klassikaal op een digibord te laten zien en te bespreken of de leerlingen er zelfstandig mee te laten werken.

U kunt deze uitgewerkte lesactiviteit hier downloaden. Let op! Dit is een Coach 7 activiteit en kan alleen in Coach 7 gebruikt worden.

Inspiratietour afgerond


Begin juni heeft CMA enkele succesvolle inspiratiemiddagen georganiseerd. Ongeveer 75 docenten en TOA's hebben hier kennisgemaakt met Coach 7, LEGO Mindstorms, de practicumkits van NTL en de infraroodcamera van FLIR.


Het waren middagen vol enthousiasme en nieuws-gierigheid naar nieuwe lesideeën en producten van CMA. De gesprekken met (nieuwe) gebruikers leverde nuttige feedback op en ook mooie ideeën voor nieuw lesmateriaal.

Wij willen onze gastlocaties en alle bezoekers bedanken voor hun enthousiasme en interesse!

Evenementenkalender


Ook komend schooljaar bieden we weer onze bekende nascholingscursussen aan. Interesse? Kijk snel op onze website voor het aanbod en om u aan te melden. Ook zijn we volgende jaar weer van de partij op de verschillende conferenties.

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie. Tot volgend jaar!

CMA website
Vragen | Bestellingen | Helpdesk | Reparatie | Nascholing

Volg ons:
 
CMA
A.J. Ernststraat 169
1083 GT, Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
Copyright © 2016 CMA, All rights reserved.
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meldt dit dan via deze link