Webversie September 2016
CMA Nieuwsbrief 09/2016

Inhoud

De scholen zijn weer begonnen! Alle collega's in het hele land zijn weer aan de slag gegaan om ook dit jaar weer interessant en leerzaam onderwijs neer te zetten. CMA wenst u een fijn schooljaar!

In deze nieuwsbrief is er veel aandacht voor enkele nieuwe ontwikkelingen rond Coach 7. We hebben goed nieuws voor de bezitters van de BYOD licentie van Coach 7: Coach komt naar de tablet! U leest er hieronder meer over.

De start van het nieuwe schooljaar betekent ook de start van het nieuwe cursusjaar. Bent u benieuwd naar de vernieuwingen in Coach 7 of wilt u zich verder bekwamen in het gebruik van computermeten of modelleren? Bekijk dan eens ons uitgebreide aanbod.

Tot slot vindt u in deze nieuwsbrief een belangrijke opmerking voor Coach 7-gebruikers van het eerste uur. Veel leesplezier!


Coach 7 app (bijna) beschikbaar!

In de zomervakantie is er hard doorgewerkt aan de tabletversie van Coach. Deze maand is het dan eindelijk zo ver: de app wordt beschikbaar gesteld voor docenten en leerlingen. Daarmee kan Coach 7 dus met Windows, OS X, Android én iOS gebruikt worden. Bezitters van de Coach 7 BYOD-licentie zullen per e-mail op de hoogte worden gesteld wanneer de app beschikbaar is en hoe zij deze kunnen installeren.

Met de eerste versie van de Coach 7-app kan worden gemodelleerd. Elke .cma7- en .cmr7-modelleeractiviteit kan met deze app worden geopend en gebruikt. Andere functionaliteiten zoals videometen worden in komende updates toegevoegd.

Nieuwsgierig geworden? Tijdens de kennismakingsmiddag Coach 7 bent u welkom om in één middagje alle nieuwe functionaliteiten van Coach 7, inclusief de werking van de app, van dichtbij te bekijken. We zien u graag! Kijk voor meer informatie op onze website.

Nog geen Coach 7 BYOD-licentie? Meldt u dan snel aan! Coach 7 werkt met een schooljaarlicentie, dus hoe eerder u instapt, hoe eerder u er gebruik van kunt maken. U kunt ook altijd uw Coach 7 licentie uitbreiden tot de Coach 7 BYOD-licentie. Wilt u meer informatie? Stuur een mail!


Kennismakingsbijeenkomsten Coach 7

Inmiddels zijn veel scholen die met Coach 6 werkten overgestapt naar Coach 7. De reacties zijn veelal positief.

Coach 7 werkt in sommige opzichten net even anders dan u gewend bent. Daarom bieden we geregeld een kennismakingsmiddag Coach 7 aan. Tijdens deze middag maakt u kennis met Coach 7 en wordt expliciet ingegaan op de verschillen met Coach 6.

Bent u net overgestapt óf twijfelt u nog over de overstap? Dan is dit de bijeenkomst voor u.


Nascholingen weer van start

Binnenkort starten onze nascholingen weer. Wilt u zich bekwamen in het gebruik van Coach en het meten met de computer? Wilt u leren modelleren met Coach? Daar helpen we u graag bij tijdens onze cursussen.

De hoogtepunten van ons cursusaanbod dit schooljaar zijn:

  • Een meerdaagse variant van de basiscursussen voor meten en modelleren. Op een terugkommiddag ongeveer een maand later wordt dieper ingegaan op de functionaliteiten van Coach en kunt u uw ervaringen met Coach in de klas delen.
  • Een Modelleren in uw vakgebied als verdieping op de basiscursus modelleren. De basiscursus Modelleren is nog steeds bedoeld om kennis op te doen over de basis van het modelleren, maar bij deze cursussen wordt dieper ingegaan op de vakspecifieke toepassingen van modelleren.

Bekijk het volledige overzicht van alle aankomende cursussen en evenementen of schrijf u direct in.

Ook voor trainingen op school voor uw hele sectie of bètabreed kunt u bij ons terecht. We komen graag bij u langs met een volledig programma op basis van uw leerbehoefte om het gebruik van Coach op school te ondersteunen. Neem voor vragen of meer informatie contact op door een mail te sturen naar nascholing@cma-science.nl.


Hou Coach 7 up to date!

Coach 7 wordt nog volop doorontwikkeld. Dat betekent dat er regelmatig een nieuwe versie van Coach 7 beschikbaar komt. In deze nieuwe versie zijn vaak functionaliteiten verbeterd of toegevoegd.

Krijgt u een foutmelding binnen Coach 7? Controleer dan eerst welke versie van Coach 7 geïnstalleerd staat en update deze indien nodig. U vindt de meest recente versie te allen tijde op onze website. Blijft u problemen houden? Stuur dan een e-mail naar de helpdesk.


Activiteitenkalender

September
19 september Kennismakingsmiddag Coach 7 CMA
27 september Cursus: Werken met Coach CMA
Oktober
4 oktober Cursus: Modelleren met Coach CMA
7 oktober Cursus: Coach bij natuurkunde CMA
12 oktober Cursus: Coach bij biologie CMA