Webversie November 2016
CMA Nieuwsbrief 11/2016

Inhoud

We zijn erg blij om in deze nieuwsbrief te kunnen mededelen dat de appversie van Coach 7 beschikbaar is! Vanaf nu hebben bezitters van een Coach 7 BYOD-licentie de mogelijkheid om de appversie van Coach 7 te installeren. Lees snel hieronder verder voor meer informatie!

Verder is er in deze nieuwsbrief weer aandacht voor onze online activiteitendatabase en ons cursusaanbod. Veel leesplezier!


Coach op tablet nu beschikbaar!

Met gepaste trots presenteren we hierbij de appversie van Coach. Vanaf nu is het mogelijk om Coach 7 ook op uw mobiele apparaten te gebruiken! Met deze eerste versie van de app kan gemodelleerd worden. De functionaliteiten van het modelleren zijn precies hetzelfde als in de volledige versie van Coach. Al uw bestaande lesactiviteiten kunnen dus gewoon in de app gebruikt worden. Bezitters van de Bring Your Own Device (BYOD) licentie van Coach 7 hebben inmiddels een e-mail ontvangen over de appversie. Voor anderen zal de individuele licentie van de app € 9,99 kosten.

De ontwikkeling van de Coach 7 app gaat door. De volgende stap is het toevoegen van videometen, zodat leerlingen met hun tablet een filmpje kunnen maken en dit direct kunnen analyseren in hun Coach-app. Daarna volgt, later dit schooljaar, de functionaliteit om ook met de tablet te kunnen meten. Daarvoor ontwikkelen we op dit moment onder andere een interface met Bluetooth.

De appversie van Coach 7 (ontwikkeld voor tablet) is beschikbaar voor Android via de Play Store. Met een Bring Your Own Device (BYOD) licentie kunt u Coach 7 direct installeren. Liever een iPad? Dan moet u nog even geduld hebben. De Coach 7 app ondergaat op dit moment de reviewprocedure van Apple.

Benieuwd naar de app? Kijk snel op onze speciale Coach op tablet-pagina voor meer informatie!


Online activiteiten database Coach

De vorige keer berichtten wij al over onze vernieuwde database met lesactiviteiten. Na dat bericht hebben zich al veel docenten en TOA's met hun Coach 7 licentiecode geregistreerd voor toegang tot deze database.

Onze lesactiviteiten bestaan nu uit vier of vijf delen: een leerlingvel (practicumvel), een docentenvel (extra instructies voor docenten of TOA's), een document met vakinhoudelijke achtergrondinformatie en natuurlijk de Coachactiviteit zelf. In sommige gevallen is er ook nog een resultaatbestand beschikbaar, zodat de antwoorden van leerlingen gecontroleerd kunnen worden. Verder is de database makkelijk te filteren op bijvoorbeeld type activiteit of sensor, waardoor u snel kunt vinden wat u zoekt.

De database zal met enige regelmaat aangevuld worden met nieuw materiaal. Hier zullen we dan steeds over berichten via deze nieuwsbrief.

Om de lesactiviteitendatabase te kunnen zien, moet u zich op onze website eerst registreren. Hiervoor heeft u een geldige Coach 7-licentie nodig. Vervolgens krijgt u een bevestigingsmail en kunt u inloggen. Geen Coach 7-licentie? Dan kunt u alleen enkele voorbeeldactiviteiten (in .pdf-formaat) zien.


Cursussen met Coach

CMA biedt regelmatig cursussen voor het gebruik van Coach aan. Er is met Coach veel mogelijk, maar u heeft waarschijnlijk geen tijd om in alle drukte op school er eens lekker voor te gaan zitten om Coach te bekijken. Het is dan fijn als u tijdens een dag(deel) zich volledig en onder begeleiding van een expert kunt concentreren op de toepassingen van Coach voor uw vakgebied. Op onze website en onderaan deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van de cursussen die de komende tijd plaatsvinden.

Onze cursussen worden door de deelnemers steeds goed tot zeer goed beoordeeld. Met name de expertise van de cursusleider wordt hierin als groot pluspunt genoemd. Alle cursusleiders hebben onderwijservaring, waardoor zij goed weten wat in de les wel en niet werkt en welke mogelijkheden er binnen de verschillende vakgebieden zijn. Ook kunnen zij met u meedenken over nieuw lesmateriaal of over het uitvoeren van een specifiek experiment in uw lessen.

Interesse in een Coachcursus? Meld u nu aan! Heeft u liever met uw hele sectie of vakgroep een training op school, bijvoorbeeld tijdens een studiedag? Ook dat is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.


CMA-workshops op Woudschoten Chemie

Ook dit jaar was CMA weer present tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie. Het thema was dit jaar "21st century chemistry skills". Dat is ons natuurlijk op het lijf geschreven! Tijdens twee drukbezochte workshops hebben scheikundedocenten kennisgemaakt met Coach 7 en ons vernieuwde lesmateriaal.

Onze stand op de onderwijsmarkt werd ook goed bezocht. Veel docenten waren nieuwsgierig naar Coach 7, de appversie van Coach voor op tablet en ons lesmateriaal. Er werd flink door onze klapper met voorbeeldlesmateriaal gebladerd!

Bij deze willen we alle bezoekers van onze workshop en stand bedanken voor hun interesse en enthousiasme om in de scheikundeles met Coach aan de slag te gaan.


Activiteitenkalender

November
10 november NVON TOA Congres Windesheim
14 november Cursus: LEGO Mindstorms CMA
18 november Cursus: Modelleren bij natuurkunde CMA
21 november NWT-conferentie (basisonderwijs) Oegstgeest
22 november Cursus: Werken met Coach TU/e
23 november Cursus: Modelleren bij biologie CMA
29 november Cursus: Modelleren met Coach CMA
December
1 december Nationaal Congres Lesgeven CPS
5 december Kennismaking Coach 7 CMA
12 december Cursus: Modelleren bij biologie CMA
16/17 december WND-congres Noordwijkerhout