Webversie April 2017
CMA Nieuwsbrief 03/2017

Inhoud

In deze korte nieuwsbrief is er aandacht voor de aankomende inspiratietour en de eerste grote uitbreiding van de lesactiviteitendatabase.

Verder herhalen we in deze nieuwsbrief de aankondiging over Coach 7.2. Zorg dat u uw versie van Coach up to date houdt! Nieuw deze keer is de melding dat de gebruikershandleiding nu ook als PDF beschikbaar is.


Inspiratietour 2017

Dit voorjaar bezoekt CMA weer enkele locaties in Nederland waar u zich kunt komen laten inspireren. We richten ons op de regio’s Groningen, Enschede en midden-Brabant. Docenten en toa’s zijn van harte uitgenodigd om gedurende een middag kennis te maken met aansprekend lesmateriaal voor de bètavakken, het werken met Coach 7 op de computer en op de tablet, en meer. De afgelopen jaren werden deze bijeenkomsten goed bezocht en vonden de bezoekende docenten het een nuttige en interessante middag. Komt u ook?

Volgende week staan er middagen in Veendam (bij Winkler Prins) en Enschede (bij SLO) op de planning. Bezoek de Inspiratiemiddag pagina voor meer informatie. Deelname is gratis. De inschrijving is geopend!


Uitbreiding lesactiviteitendatabase

Bij het lanceren van onze online lesactiviteitendatabase hadden we al aangekondigd dat deze steeds geüpdate en uitgebreid zou worden. Onlangs hebben we de eerste grote uitbreiding van de database doorgevoerd. Er zijn per vakgebied zo'n tien lesactiviteiten bijgekomen, waardoor er nu meer dan 100 lesactiviteiten online te vinden zijn. Daarmee is het aanbod nog groter en diverser geworden, waardoor er ongetwijfeld ook voor uw onderwijs iets tussenzit.

Om toegang tot het lesmateriaal te krijgen, moet u zich op onze website registeren met behulp van uw licentiecode voor Coach 7. Dit kan via de Lesmateriaal-pagina. Na registratie kunt u inloggen en kunt u al het materiaal bekijken. De database is eenvoudig doorzoekbaar op bijvoorbeeld niveau, gebruikte sensoren en type activiteit, waardoor u snel een indruk van het aanbod krijgt.

Heeft u zelf nog lesmateriaal met Coach dat u graag wilt delen? Stuur dan een mailtje naar info@cma-science.nl. We werken graag samen met docenten om hun lesmateriaal een breder platform te bieden.


Coach 7.2

Er is een nieuwe versie van Coach 7 beschikbaar. Daarmee komen we op versie 7.2 (was 7.1). Deze update brengt grote toevoegingen en één grote verandering met zich mee, naast een groot aantal kleinere verbeteringen en bugfixes.

Aan Coach is de mogelijkheid toegevoegd om video op te nemen, bijvoorbeeld met een webcam of externe usb-camera. Je kunt zo vanuit Coach een experiment filmen en daarna gelijk analyseren. Ook kan er nu vanuit Coach 7 worden gekozen om een activiteit op te slaan voor datalogger. Hiermee kunnen deze activiteiten worden geopend op MoLab en VinciLab. Daarnaast is de tekst-editor geheel vernieuwd, wat het werken met teksten soepeler en minder foutgevoelig moet maken.

Andere verbeteringen zijn o.a. de ondersteuning van de Adam Equipment Highland Balance HCB602h als meet-interface, een verbeterde afhandeling van de online licentiecheck en diverse verbeteringen in het videometen. Een compleet overzicht van alle aanpassingen is te vinden in het "Wat is nieuw"-document op onze downloadpagina. Op die pagina is nu ook de gebruikershandleiding als PDF beschikbaar, zodat u ook zonder Coach te openen toegang heeft tot deze handleiding.

We adviseren iedereen om over te stappen naar versie 7.2. Download hiervoor het installatiebestand van onze website en installeer de nieuwe versie. U hoeft hiervoor niet meer eerst de huidige versie van Coach 7 van uw computer te verwijderen.


Activiteitenkalender

Maart
31 maart Modelleren met Coach bij natuurkunde CMA
April
3 april LEGO EV3 cursus (2/2) CMA
3 april Inspiratietour Winkler Prins, Veendam
7 april Inspiratietour SLO, Enschede
10 april Werken met Coach bij scheikunde TU/e
11 april Inspiratietour Dr. Mollercollege, Waalwijk
18 april Kennismaking Coach 7 CMA