Webversie September 2017
CMA Nieuwsbrief 06/2017

Inhoud

Deze week begint ook regio Noord aan schooljaar '17-'18. CMA wenst iedereen weer een leuk en succesvol jaar toe!

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de ontwikkelingen van Coach. Zo komt er binnenkort een update voor Coach en heeft ook de ontwikkeling van de app niet stilgestaan. Verder herinneren we u graag aan ons cursusaanbod: ook dit jaar verzorgen we weer cursussen met Coach.

Ook wijzen we u graag op lopende kortingen op ons assortiment. Op bepaalde artikelen krijgt u nu korting om het 30-jarig bestaan van CMA te vieren, maar ook zijn we begonnen aan een magazijnopruiming. Lees snel verder voor meer informatie.

Tot slot nog een huishoudelijke mededeling: CMA stopt vanaf heden met de (gratis) ondersteuning van Coach 6. U leest er hieronder meer over.

Veel leesplezier.


Ontwikkelingen rond Coach

In de vakantie is gewerkt aan een volgende update voor Coach 7 voor PC en Mac. Deze zal binnenkort gepubliceerd worden. Er zijn weer enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om geluid te meten met een interne/ingebouwde microfoon. In de volgende nieuwsbrief leest u er meer over.

Ook de ontwikkeling van de Coach 7 app voor Android en iOS heeft niet stilgestaan. Voor dit schooljaar staat het toevoegen van (draadloos) meten op de planning. Daarvoor wordt onder andere ook een nieuwe, draadloze interface ontwikkeld.

Via onze nieuwsbrief zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Heeft u ideeën over of tips voor verbeteringen of toevoegingen aan Coach 7? Laat het ons weten! We horen graag de ervaringen uit het werkveld.


Cursussen schooljaar '17-'18

Met de start van het schooljaar begint ook ons cursusjaar weer. Op de cursuspagina's en het inschrijfformulier op onze website kunt u zich vanaf nu weer inschrijven voor cursussen met Coach of LEGO Mindstorms.

Ook dit schooljaar komt CMA weer graag bij u op school langs om een cursus te geven, bijvoorbeeld tijdens een studie(mid)dag. Deze maatwerkcursus stellen we dan volledig naar wens en in overleg samen. Interesse? Neem dan contact met ons op (020-7600920 of info@cma-science.nl).

Let op! Alle cursusdata zijn onder voorbehoud en kunnen nog veranderen t.g.v. veranderende beschikbaarheid van cursusdocenten. Dit wordt steeds zo snel mogelijk aangepast.


Magazijnopruiming

Een aantal producten verdwijnt langzaam uit ons assortiment. U kunt nu met aantrekkelijke korting deze producten op de kop tikken. Daarvoor hebben we in onze webshop de categorie Opruiming toegevoegd.

In deze categorie vindt u op dit moment eerdere generaties LEGO Mindstorms, zoals LEGO DACTA en LEGO Mindstorms NXT, maar ook een aantal LEGO sensoren. Zeker als u nog wat NXT sets op school heeft liggen óf als u graag met LEGO Robotica aan de slag zou willen, maar de moderne EV3 boven uw budget ligt, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Binnenkort krijgt u een (eenmalige) extra nieuwsbrief waarin een aantal van deze producten wordt uitgelicht. Wees er snel bij, want op is op!


CMA 30 jaar!

In juni bestond CMA alweer 30 jaar! CMA is opgericht aan het begin van de landelijke invoering van ICT in het onderwijs en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld voor de bètavakken. Denkelijk is er geen VO-school in Nederland waar géén CMA-spullen staan en/of waar Coach niet gebruikt wordt.

Om dit met u te vieren hebben we een aantal mooie aanbiedingen voor u. Deze zijn nog geldig tot en met 15 september a.s. als u bij uw bestelling onderstaande codes vermeldt. Let op! In sommige gevallen geldt: zolang de voorraad strekt. De korting wordt (achteraf) verwerkt wanneer u de betreffende code bij uw bestelling in het opmerkingenveld invult.

Deze kortingen kunnen niet worden toegepast in combinatie met andere (opruimings)kortingen.


Ondersteuning Coach 6 stopt

Coach 6 is uitgebracht in 2006. Na 11 jaar zal CMA vanaf dit schooljaar stoppen met de (gratis) ondersteuning van Coach 6.

Begin 2016 is Coach 7 uitgebracht. Inmiddels is een grote meerderheid van de scholen overgestapt naar Coach 7 en werkt daar tot grote tevredenheid mee. In de komende jaren zal CMA Coach 7 verder optimaliseren en uitbreiden, mede op basis van uw ervaringen.

Coach 7 werkt op meerdere besturingssystemen, is t.o.v. Coach 6 op diverse punten een verbetering en heeft een op de huidige situatie in de scholen aangepast licentiebeleid. Hierdoor is installatie en gebruik van de volledige versie door docenten en leerlingen op school én thuis toegestaan.


Activiteitenkalender

September
25 september Kennismaking Coach 7 CMA
Oktober
2 oktober Coach bij biologie CMA
9 oktober Basiscursus werken met Coach CMA
13 oktober Coach bij natuurkunde CMA
November
3 en 4 november Woudschoten Chemie Conferentie Woudschoten
6 en 20 november Cursus LEGO Mindstorms (twee middagen) CMA
13 november Basiscursus modelleren met Coach CMA
27 november Modelleren met Coach bij natuurkunde CMA
December
1 december Kennismaking Coach 7 CMA
14 december NVON TOA Congres Wageningen University
15 en 16 december WND-conferentie Noordwijkerhout