Webversie April 2018
CMA Nieuwsbrief 4/2018

Inhoud

In deze nieuwsbrief is er aandacht voor een aantal nieuwe producten in de webshop van CMA. Eerst willen we uw aandacht vragen voor de anemometer, waarmee windsnelheid gemeten kan worden. De anemometer is vanaf nu verkrijgbaar voor een mooie introductieprijs.

Vanaf nu zijn ook de producten van 3B Scientific via CMA in Nederland te verkrijgen. 3B Scientific maakt o.a. mooie biologie gerelateerde producten en modellen, waarvan we een aantal in deze nieuwsbrief zullen uitlichten. Kijk voor het volledige overzicht in onze webshop.

Natuurlijk biedt CMA ook nog steeds de producten van LEGO Robotica en geven we cursussen in het gebruik van dit materiaal. Vergeet niet bij CMA een offerte aan te vragen!

Ook de volgende Nieuwsbrief zal weer informatie bevatten over nieuwe producten, zoals de Fotospectrometer en de draadloze Bluetooth interface.

Veel leesplezier!


Anemometer

Met een anemometer kunnen windsnelheden eenvoudig gemeten worden. De anemometer kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van een eigen weerstation of het nameten van de kracht van een ventilator. Maar ook in een windtunnel kan de windsnelheid nauwkeurig gemeten en gereguleerd worden met de anemometer.

Vanaf nu is er bij CMA ook een anemometer verkrijgbaar met een BT-aansluiting, waardoor de anemometer aan te sluiten is aan alle gangbare CMA-interfaces. Op deze manier is de anemometer goed te gebruiken in combinatie met Coach 7. De anemometer is vanaf nu in voorraad en verkrijgbaar in onze webshop met een mooie introductiekorting van 10%. Deze introductiekorting is geldig tot 15 juni 2018.


LEGO Education EV3 - Actie

Op steeds meer scholen wordt robotica ingevoerd en leren leerlingen door deze robotica lessen hoe ze moeten programmeren. Het ontdekkend leren van leerlingen, waarbij ze vaardigheden uit de monovakken gebruiken om een probleem op te lossen, lijkt de toekomst te worden en wordt in veel landen in het curriculum toegevoegd als STEM-onderwijs. Lego Mindstorms EV3 is een uitgebreide en leuke manier om leerlingen met robotica kennis te laten maken. Lego Mindstorms EV3 is geschikt (als uitbreiding of verdieping) voor de vakken natuurkunde, techniek, Onderzoeken & Ontwerpen en informatica. Naast aantrekkelijk geprijsde Lego Education producten bieden wij cursussen aan in het gebruik van EV3 in de klas en / of voor deelname aan de First Lego League.

ACTIE! Bij CMA, officiele partner van LEGO Education, kunt u Mindstorms EV3 voordelig aanschaffen! Bekijk nu het LEGO materiaal in de webshop en vraag een scherpe en op maat gemaakte offerte aan bij CMA.


Nieuw: 3B Scientific producten

3B Scientific is de nieuwe partner van CMA. 3B Scientific maakt interessante en kwalitatief goede producten voor het medische- en biologieonderwijs. Denk hierbij aan bijvoorbeeld modellen van plantencellen tot preparaten van echte dieren. Vanaf nu zijn de producten van 3B Scientific in Nederland verkrijgbaar via CMA. Hier onder is een aantal producten uitgelicht en in onze webshop is een uitgebreide selectie te vinden. Bent u geïnteresseerd in meer biologieproducten? Kijk dan gerust even in de biologiecatalogus van 3B Scientific, want alle producten zijn via CMA verkrijgbaar. Een hardcopy van deze catalogus kunt u bij ons aanvragen.

Mooie modellen
3B Scientific heeft een aantal mooie beeldende modellen om het onzichtbare zichtbaar te maken. Er zijn bijvoorbeeld modellen van planten- en dierencellen, embryonale ontwikkeling, celdeling en organen zoals hart, oren, ogen en bloemen.

Botten en schedels
3B Scientific heeft een unieke verzameling aan botten en schedels, die goed met elkaar vergeleken kunnen worden in de les. Er zijn schedels van verschillende mensapen, series voorpoten en tanden en skeletten van bijvoorbeeld kippen en konijnen.

Preparaten
Er zijn microscopie preparaten verkrijgbaar van cellen in mitose en meiose en groepen organismen zoals protozoa. Ook zijn er ingegoten preparaten voor volledige organismen zoals ongewervelden en een sectie van een rat.

Activiteitenkalender

Juni
6 juni NVS School event Den Haag
8 juni Kennismakingsmiddag Coach 7 CMA
11 juni Werken met Coach bij biologie CMA
18 juni Werken met Coach CMA