CMA Nieuwsbrief
2013/14, nr. 2
Datum: 13 november 2013 

In de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar 2013/2014 vindt u:

1.  Goed jaar voor ons, goed jaar voor u?!

2.  Goed om te weten..

3.  De  nieuwe VinciLab datalogger . Vanaf nu uit voorraad leverbaar!

4.  De nieuwe versie Coach 6, versie 6.5 (voor VinciLab) is te downloaden op de website.

5.  CMA Nascholing vanaf begin volgend jaar in ons nieuwe kantoor in Amsterdam.

6.  CMA op vakbeurzen en conferenties in 2013 : waar en wanneer?

7.  Uitbreiding van de MoLab sensorenlijn

 

1. Goed jaar voor ons, goed jaar voor u?!

CMA heeft een goed jaar achter de rug: nieuwe producten (VinciLab!), veel grote projecten in het buitenland, en: nieuwe huisvesting (Adresinfo en routebeschrijving volgen). Vanaf 1 januari kunnen we u ontvangen in onze nieuwe huisvesting, die goed bereikbaar is en veel ruimer dan onze huidige. Met een prachtige ruimte voor de nascholingsactiviteiten.
Goed nieuws voor u:
Om deze positieve ontwikkelingen met u te delen, bieden we u op alle bestellingen vanaf heden tot eind januari 10 % korting, op alle producten!
En dit nog op de prijzen van 2013.

2. Goed om te weten.

N.a.v. vragen van u in onze helpdesk zetten we enkele punten graag even uiteen:

 CMA sensoren en Labquest dataloggers
 Coach licentie

Sensoren:
Door de leverancier van Labquest dataloggers wordt beweerd dat alle CMA sensoren ook met de Labquest dataloggers goed zouden werken. Dit is echter zeker niet het geval, en CMA kan dat ook niet verhelpen. Wel geldt het omgekeerde: eventuele Vernier sensoren kunnen gebruikt worden met de CMA interfaces en Coach 6.
Coach licentie:
Soms wordt door bijvoorbeeld een docent scheikunde gezegd: ja, we hebben Coach 6 op school, maar bij natuurkunde. Uw licentie is echter altijd een schoollicentie: hij mag door iedereen, op alle computers van de school gebruikt worden, en docenten mogen onder de schoollicentie Coach 6 ook thuis gebruiken op de eigen computer.
Voor leerlingen is er de aantrekkelijke Coach Thuis (Home) licentie: voor een klein bedrag per leerling per jaar kan de school een licentie verwerven waarmee leerlingen thuis met Coach kunnen werken.

3. Nieuwe VinciLab datalogger nu leverbaar.

De nieuwe CMA VinciLab data-logger is een modern en geavanceerd draagbaar grafisch systeem om meetgegevens te verzamelen. Het is een draagbaar, door Linux bestuurd, apparaat, uitgerust met twee processoren en eigen intern geheugen. Hij heeft een (capacitief, dus geen stylus nodig!) kleuren aanraakscherm met een hoge-resolutie display voor eenvoudige bediening. Draadloos aansluiten van de VinciLab is mogelijk via Wi-Fi. 
Voor het aansluiten van sensoren heeft VinciLab vier analoge BT-ingangen met een hoge meetfrequentie, tot 1 MHz en twee digitale BT-ingangen. De CMA BT-sensoren (en ook Vernier sensoren) kunnen direct worden aangesloten op de sensor-ingangen. Extra in de VinciLab zijn twee ingebouwde sensoren, een interne geluidssensor en een 3-assige versnellingssensor. 

Mocht u willen vergelijken met de Labquest 2, dan moet u denken aan de volgende sterke punten van de VinciLab:
- 4 analoge ingangen (i.p.v. 3);
- capacitief scherm: net als uw smartphone, hard glasoppervlak;
- zeer hoge meetfrequentie van 1 MHz voor een nieuw gebied van metingen;
- ondersteuning van alle CMA-sensoren en Vernier sensoren;
- en last but not least, natuurlijk met ondersteuning door Coach 6, met geavanceerde
  video-meet-, modelleer-, besturings-  en animatie gereedschappen!

De VinciLab kan nu tot eind januari ook worden gekocht met een aantrekkelijke 10 % korting op de prijs van 475 euro. (ex BTW)   
Meer weten over deze krachtige datalogger? Laat u via onze website overtuigen van de kracht ervan. 

4. Nieuwe update Coach 6 (versie 6.5).

Om de VinciLab met Coach 6 en uw computer te kunnen gebruiken is de nieuwste versie van Coach 6 (6.5) vereist. Nu vanaf de CMA-site te downloaden.
In deze versie worden nu ook de Apple video formaten mp4, m4v, 3gp and 3g2 ondersteund. Om deze te kunnen gebruiken moet je een recente versie van Apple Quicktime (7.7.4) installeren.
Download hier de nieuwste upgrade van Coach.
 

5. Nascholing 2014.

De nascholingsagenda voor dit najaar vordert al gestaag. Zorg ervoor dat u tijdig inschrijft op een van de CMA nascholingen in voorjaar 2014 om van een plaats verzekerd te zijn. We hopen u dan ook te mogen verwelkomen in ons nieuwe trainingscentrum dat we vanaf begin januari 2014 betrekken.    

6. Beurzen / Conferenties 2013.

Het CMA-team hoopt u te mogen begroeten op een van de vakbeurzen en conferenties waar we nog aan deelnemen in 2013: waar en wanneer precies vindt u in de Evenementenagenda . Bezoek de CMA stand om onze producten en diensten te bekijken, en bespreek uw wensen en vragen met ons. Of bezoek een van de presentaties of lezingen die we geven. De eerstvolgende presentatie gaat over de Robotica producten tijdens het NVON-TOA congres op de Saxion Hogeschool in Deventer aanstaande donderdag 14 november.
Kunt u niet persoonlijk langskomen?
Alles over onze producten vindt u ook in onze webwinkel. U kunt  hier  eenvoudig een account (login) aanvragen en daarna uw bestelling plaatsen.  

7. Uitbreiding MoLab sensorlijn met 3 nieuwe sensoren.

CMA introduceert drie nieuwe ML-sensoren voor de gunstig geprijsde MoLab datalogger.
Het gaat om de :

   
ML90s Anemometer de ML84m ECG-sensor       ML87s Hartslagsensor
 
Hiermee komt het totale aantal voor deze scherp geprijsde MoLab sensoren al op 26 types. Vanaf nu zijn deze 3 nieuwe sensoren te bestellen in de CMA webshop .

Graag tot ziens tijdens de komende vakbeurzen of congressen!

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W:
www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E:
helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E:
reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E:
nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie a.u.b. naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor hun school, hebben een cursus gevolgd of zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de CMA nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, klik dan op deze link.