CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO
 CMA Nieuwsbrief
2013, nr. 5
Datum: 22 mei 2013

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief?
Zij kunnen zich hier aanmelden.


In deze brief graag uw aandacht voor onze inspiratietoer en het cursusprogramma voor het komende schooljaar.


CMA Inspiratietoer

De aanmeldingen voor de komende inspiratietoer, die van 3 tot 10 juni op 6 plaatsen in Nederland gehouden wordt, beginnen goed op gang te komen. Maar er is nog voldoende plaats als u er ook bij wilt zijn.
Aanmelden kan op www.cma-science.nl/inspiratietoer. Daar vindt u ook info over de locaties en data. Wij ontmoeten u graag, begin juni.

CMA Inspiratietoer

Nascholingsprogramma schooljaar 2013/14

Gebruik van ICT in de bètalessen zou tegenwoordig eigenlijk heel normaal moeten zijn. En dan bedoelen we niet gebruik van Internet of Word, maar vakspecifieke ICT voor het doen van onderzoek en modelleren. Om daar in uw lessen effectief gebruik van te maken, moet u, naast vakinhoudelijke kennis, ook weten hoe de programmatuur en hardware werkt (bedieningsvaardigheden) en hoe u deze kunt inzetten zodat uw leerlingen daar van profiteren bij hun leerproces (didactiek). CMA heeft een uitgebreid programma praktijkgerichte dagcursussen rond Coach en bijbehorende hardware, zowel voor degenen die een begin willen maken met ICT in de les als voor degenen die hiermee al meer ervaring hebben. Tijdens een cursusdag heeft u ongestoord tijd voor uw eigen professionele ontwikkeling.
Nieuw komend schooljaar zijn de Themacursus Geluid, en, bij de introductie van de Lego EV3 (opvolger van de NXT), de Introductiecursus Lego Mindstorms EV3. En de Introductiecursus Modelleren, georganiseerd i.s.m. het vaksteunpunt Scheikunde op de TU Eindhoven, is speciaal gewijd aan modelleren bij Scheikunde, omdat dat vanaf nu ook in de kerndoelen staat.
Ons gehele nascholingsprogramma vindt u op de website. 
Een aantal cursisten heeft over onze verschillende cursussen een korte impressie geschreven. Deze kunt u hier lezen.  

U kunt CMA ook vragen een Maatwerkcursus voor het gehele bètateam bij u op school te verzorgen, bijvoorbeeld als invulling van een studiedag of in de vorm van een traject met meerdere contactmomenten en begeleiding. Zowel de bedieningsvaardigheden als de didactische kanten van de inzet van ICT voor meten, videometen en/of modelleren komen daarbij aan bod. Programma en omvang worden in overleg met u bepaald. Vraag gerust om informatie of een offerte.

Lego Mindstorms EV3

 

Met vriendelijke groet,

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W:
www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E:
helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E:
reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E:
nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor hun school, hebben een cursus gevolgd of zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, klik dan op deze link.