CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO

CMA logoCMA Nieuwsbrief
29 november 2012

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier aanmelden.

In deze nieuwsbrief vindt u een paar korte, doch wetenswaardige nieuwsberichten van CMA.

Software-nieuws

Coach 6.43 update
Er is een nieuwe update van Coach 6. Het gaat om versie 6.43, met een aantal verbeteringen (o.a. duidelijker venster met grafiekcoördinaten en betere schaling van meters en waarden), nieuw lesmateriaal voor de EuroSense voor de basisschool en bugfixes (ook voor MoLab gebruikers). Wat nieuw is wordt altijd vermeld in de revisiegeschiedenis.
Deze update is voor alle Coach 6 producten beschikbaar: Coach 6Coach 6 Studio MVCoach 6 Lite en Coach 6 Home.

Conferenties & Beurzen

mOway

VedoTech
Vrijdag 30 november, zal CMA aanwezig zijn op de Vedotech-conferentie, die ditmaal in Doorn zal worden gehouden. Al vanaf de begindagen is CMA voortrekker geweest op het gebied van sturen en regelen met de computer. Wij blijven ons productassortiment ook op dat gebied vernieuwen en nascholing bieden. U kunt CMA vinden op de markt, en ook wordt er een werkgroep verzorgd door Ron Vonk over sturen en robotica waar m.n. de nieuwe en interessante mOway-robots centraal zullen staan. De mOway is een handzame en gebruiksvriendelijke robotauto waar je direct mee aan de slag kunt. CMA heeft het materiaal geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Verder is er aandacht voor LEGO en sturen met de CoachLab II+.
U bent van harte welkom!

Woudschoten Natuurkunde
Wij maken ons ook op voor de Woudschoten Natuurkundeconferentie 14 & 15 december, waar CMA op de markt aanwezig zal zijn en vier werkgroepen zal aanbieden:

  • Practicum op maat (over de NTL practicum-sets en bijbehorende ondersteuning)
  • VinciLab en MoLab: meten in Coach zonder PC
  • Robotica bij NLT en in de techniekles
  • Onderzoekend Leren in Europees verband

Tijdens de markt en de eerste werkgroep zullen ook twee medewerkers van NTL aanwezig zijn die u graag informatie geven over de lijn van NTL-practicummaterialen die CMA in Nederland voert. We hopen velen van u daar te ontmoeten. Ook als u vragen heeft bijv. over de NTL-producten, onze nascholing, of wensen voor Coach, dan vernemen wij die graag.

Hardware

Click to enlargeVinciLab - krachtige grafische datalogger
In de vorige nieuwsbrief stond al de aankondiging van onze nieuwe, krachtige grafische datalogger VinciLab (opvolger van ULAB). Hierop draait Coach 6 onder Linux. De indrukwekkende specificaties kunt u lezen in de VinciLab-flyer en tijdens de Woudschoten conferentie kunt u hem komen bekijken. VinciLab is vanaf maart 2013 leverbaar, maar nu al te bestellen tegen een aantrekkelijke introductieprijs. Bekijk de details op de CMA-website
.

Nascholing

Nascholing Onderzoekend Leren (Establish-project)
U kunt zich nog aanmelden voor de nascholing Onderzoekend Leren in het kader van het Establish-project die op 15 januari 2013 begint. Wij richten ons bij deze nascholing op docententeams van minimaal 2 docenten per school. Deelname is kostenloos (inschrijven).

Lesmateriaal

Update Coach modellen voor zuur-basereacties
De Coach-modellen voor zuur-basereacties van docent Willem Gabes zijn nog uitgebreid en verbeterd. Er staan nu zeven activiteiten klaar ook voor 2- en 3-waardige zuren. U vindt de modellen in de rubriek Lesmateriaal>Coach 6.

Met vriendelijke groet,

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W:
www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E:
helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E:
reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E:
nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor hun school, hebben een cursus gevolgd of zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, klik dan op deze link.