CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO

CMA Nieuwsbrief
9 februari 2012

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief?
Zij kunnen zich hier aanmelden.

In deze nieuwsbrief melden wij u het laatste nieuws van CMA. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. CMA webwinkel geopend
  2. Nascholing voorjaar 2012 van start
  3. Hardware: MoLab - CoachLab II+
  4. Terugblik vakconferenties

CMA webwinkel geopend: openingsaanbieding!

Vanaf heden is de CMA webwinkel geopend. In onze webwinkel vindt u alle producten per productcategorie gerangschikt. Ook kunt u de producten opzoeken via de zoekfunctie. Tevens kunt u nu alle losse NTL practicumproducten uit de leerlingkits bekijken en bestellen. Vanuit de CMA-website bereikt u de webwinkel via de nieuwe rubriek 'Webwinkel' die in plaats van de rubriek 'Prijzen' is gekomen.
Let op! Om namens uw school op rekening te kunnen kopen moet u eenmalig een webwinkelaccount bij ons aanvragen middels dit formulier. Wij sturen u dan z.s.m. uw inlog-informatie toe. Er kunnen meerdere personen namens een school webcontactpersoon zijn.
Om de opening van onze webwinkel te vieren krijgen de eerste 10 scholen die via de webwinkel een bestelling doen van minimaal 250 euro (excl. BTW) gratis de handige EuroLab USB-interface (t.w.v. 119 euro (excl. BTW), 1 EuroLab per school).

Hardware-zaken

MoLab - Mobiel grafisch meetsysteem met ML sensoren

De nieuwe CMA MoLab dataloggerGraag stellen we nogmaals MoLab aan u voor. MoLab is een mooie, grafische datalogger, m.a.w. een compact en compleet, mobiel grafisch meetsysteem. Op MoLab draait Coach CE, een speciale versie van Coach 6 waarmee u standalone met MoLab kunt meten en meetgegevens verwerken. Bij MoLab hoort een nieuwe lijn van ML sensoren, dit zijn digitale sensoren, klein en handzaam van formaat, en vriendelijk geprijsd! Deze nieuwe lijn van sensoren staat naast de bestaande BT-lijn, die wij gewoon blijven voortzetten. (De sensoren zijn niet uitwisselbaar). Benieuwd? Download de folder! Of bekijk de producten in de webwinkel. Vanaf Coach 6.4 wordt MoLab ook ondersteund en kunt u vanuit Coach meten met MoLab. Wij informeren u in een aparte nieuwsbrief over Coach 6.4 zodra deze versie uit komt.

Communicatie tussen CoachLab II+ en PC

Het is ons bekend dat er vanaf Coach 6.31 soms communicatieproblemen optreden met CoachLab II+ interfaces die gekocht zijn voor 2011. Bij openen van de activiteit wordt de COachLab II+ dan niet herkend. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn, die vaak ook buiten Coach liggen. Wij werken er hard aan om deze problemen op te lossen. Als u op school ook problemen ervaart met de communicatie tussen CoachLab II+ en de PC, laat dit dan weten aan onze helpdesk. Wij geven u dan ondersteuning en uw informatie kan ons helpen de problemen nog beter in kaart te brengen en op te lossen.

Nascholing

Nascholingsprogramma voorjaar 2012 van start

Het nascholingsprogramma van dit voorjaar gaat weer van start. CMA biedt nascholing bij het gebruik van de computer in de les. De computer biedt aan leerlingen geweldige mogelijkheden tot onderzoekend leren door meten, modelleren, gebruik van video bij videometen of ter illustratie bij een meting, animaties, sturen & regelen. Om als docent of TOA de computer op deze manier bij uw onderwijs te gebruiken moet u daarin natuurlijk eerst zelf bedreven worden. De nascholing van CMA is daarvoor een uitstekend hulpmiddel: praktisch van opzet en steeds staat het gebruik van het geleerde bij uw onderwijs centraal. Er is een nieuwe Doe-dag bijgekomen: 'Meten met MoLab.' Zie de agenda voor details.
In de aankomende cursus Videometen voor Beginners van 17 februari a.s. zijn nog enkele plaatsen vrij! Geeft u zich z.s.m. op (liefst deze week) als u nog wilt meedoen!
Lees hier enige impressies van eerdere deelnemers aan onze cursussen.

Nieuw: Middagcursussen in blended format

Bij navraag hoorden wij van een aantal docenten dat het soms moeilijk ligt om een hele dag uitgeroosterd te worden voor een cursus. Daarom bieden wij nu een viertal cursussen aan in een zgn. blended format, waarbij u een middag bij CMA aanwezig bent (van 13.30u tot 16.30u) en een deel van het werk in eigen tijd uitvoert, met ondersteuning op afstand. De totale studiebelasting voor zo een cursus staat dan gelijk aan een volledige cursusdag. Als afronding stuurt u binnen twee weken een zelfgemaakte activiteit in, waarna u het certificaat ontvangt. Zie de agenda voor details.

Terugblik vakconferenties

De CMA-stand op WoudschotenIn november, december en januari was CMA aanwezig bij de grote vakconferenties. In november bij Woudschoten Chemie in Zeist, in december bij de WND conferentie in Noordwijkerhout, in januari bij de NiBi conferentie in Lunteren. Voor ons is dit altijd weer een mooie gelegenheid om onze klanten op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en waar mogelijk ook een inhoudelijke bijdrage te leveren in de vorm van workshops. Extra interessant was ook dat de onze collega's van NTL aanwezig waren op de WND conferentie. Zoals u wellicht weet, zijn we exclusief dealer voor Nederland van NTL met een complete lijn voor practicum in de natuurwetenschappelijke vakken, mét of zonder gebruik van computer.
De winnaar van de MoLab bij de verloting bij CMAOp beide conferenties hebben we een verloting gehouden waarbij deelnemers kans maakten op leuke prijzen zoals een EuroLab of een MoLab (foto rechts: prijswinnaar van de MoLab). De gesprekken tijdens zo'n conferentie bieden ons de nodige terugkoppeling en nieuwe ideeën. Er was veel positieve belangstelling voor de NTL materialen en de MoLab.

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W: www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E: helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E: reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E: nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor Coach 6 of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meld dit dan aan helpdesk@cma-science.nl.