CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO

CMA 25!CMA Nieuwsbrief
5 juni 2012

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier aanmelden.

In deze nieuwsbrief weer veel nieuws van CMA:

 1. CMA jubileumacties: Profiteer nu!
 2. Nieuw: Moway-robots
 3. ML-sensorlijn uitgebreid met 9 nieuwe sensoren
 4. ULAB en ULAB II
 5. Producttip: NTL Kit Ultrasoon geluid
 6. Cursus Videometen & Hogesnelheidscamera met korting
 7. Coach-workshop op TOA-dag Windesheim

Jubileumacties CMA 25 jaar

Ik wil jullie van harte feliciteren met het 25 jarig jubileum van CMA, en ik hoop dat jullie nog heel veel jaren daarbij mogen gaan optellen. Wij als De Passie Rotterdam maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die CMA ons biedt en hopen nog vele jaren klant te kunnen blijven en wensen CMA het allerbeste toe. - T. den Ouden, De Passie Rotterdam

Hartelijk dank dat het Cals College mag delen in de feestvreugde. We zullen dankbaar gebruik maken van het extra geleverde Systeembord. Succes de komende jaren en om in onderwijstermen te spreken: CMA, ga zo door! - C. van Stiphout, Cals College

Dit zijn een paar reacties van scholen die profiteerden van onze jubileumaanbiedingen, vanwege het feit dat CMA deze maand haar 25-jarig bestaan viert. De aanbiedingen zijn:

 • 25% meer bij bestellingen van MoLab, CoachLab II+, €Lab en Systeembord:
  5 voor de prijs van 4, 10 voor 8 etc.
 • 10% korting op al uw overige bestellingen
 • 25% korting op nascholing.

Dit aanbod geldt nog tot 15 juli 2012. Grijp uw kans en bestel nu! Bekijk alle aanbiedingen.

CMA exclusief dealer voor Moway robots
Met deze Moway robots kunnen leerlingen een robotkarretje programmeren om opdrachten uit te laten voeren. De leerlingen maken kennis met de beginselen van programmeren en kunnen daarna zelf de meest geavanceerde programma’s schrijven. In de meegeleverde software worden iconen gebruikt om programmaregels te maken. De Moway robot heeft een aantal sensoren en actuatoren ingebouwd, waardoor leerlingen direct aan de slag kunnen.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op Youtube. Moway met obstakel Voor de Moway is een Nederlandstalige handleiding met lesopdrachten beschikbaar. Leerlingen laten met behulp van deze handleiding de robot stukjes rijden, obstakels herkennen en daarop reageren. De robot kan ook een bepaald parcours volgen of een gebied bewaken zodat objecten erbinnen worden verwijderd (zie dit voorbeeld). Verschillende Moway robots kunnen door middel van radiosignalen ook met elkaar communiceren en samenwerken. U kunt de Moway uiteraard vinden in onze webwinkel. Nu ook met 10% jubileumkorting!
In het volgend schooljaar organiseert CMA tweemaal een cursus Sturen, Regelen en Robotica waarbinnen ook aandacht zal worden besteed aan de Moway.

Nieuwe ML-sensorenMoLab

Er zijn negen nieuwe ML-sensoren beschikbaar. De ML-sensoren zijn digitale sensoren die op de MoLab kunnen worden aangesloten (niet op de andere interfaces). Beschikbaar zijn nu: de CO2-sensor, Zuurstof (Vloeistof) sensor, Zuurstof (Gas) sensor, Geleidbaarheidssensor, ORP-sensor, Zoutgehaltesensor, Lichtsluis met gatenwiel, Stralingsensor en Geluidsensor.
MoLab is onze nieuwe datalogger die gebruik maakt van de nieuwe lijn (digitale) ML-sensoren. Naar webwinkel...

ULAB en ULAB II
ULAB niet meer leverbaarDe ULAB datalogger is inmiddels uitverkocht en niet langer leverbaar. CMA werkt hard aan de ontwikkeling van een geweldige opvolger, ULAB II (voor de BT-sensorlijn). ULAB II zal zeer interessante mogelijkheden hebben, waarvan we nu vast kunnen verklappen dat hij op 2 kanalen tegelijk met een meetfrequentie tot 2 MHz kan meten! Meer over de ULAB II in de volgende nieuwsbrief.

Producttip: NTL Kit Ultrasoon geluidMeetopstelling NTL kit Ultrasoon geluid

De kit Ultrasoon Geluid van NTL biedt een groot aantal mogelijkheden voor onderzoek aan golven, zowel voor demonstraties als profielwerkstukken. Experimenten zijn o.a. meten van de frequentiekarakteristiek van zender of ontvanger, bundeling van golven (met parabolische spiegel), superpositieprincipe, interferentie, reflectie, absorptie en breking en buiging van golven bij objecten.
De kit bevat alle benodigdheden waaronder twee zenders, een ontvanger en een goniometer waarmee ontvanger of zender in een volledige cirkelboog kan draaien, en de hoek gemeten kan worden. De ontvanger en goniometer kunnen rechtstreeks op Coach aangesloten worden voor metingen. Op de afbeeldingen ziet u een meetopstelling voor interferentie aan 2 spleten, en een Coach-resultaat van de meting van een interferentiepatroon van 2 zenders. (Zie voor meer details de NTL-catalogus, p.30).
Naar de webwinkelCoach resultaat NTL kit Ultrasoon geluid

Cursus Videometen & Hogesnelheidscamera

Donderdag over een week (14 juni) is er nog een cursus Videometen & Hogesnelheidscamera. U kunt zich nog aanmelden en ontvangt 25% jubileumkorting. Kom leren over de inspirerende mogelijkheden van meten aan (hogesnelheids-) videobeelden. Onder leiding van Ron Vonk leert u de geavanceerde mogelijkheden van videometen met Coach, en bouwt uw eigen lesmateriaal rond een zelfgemaakte opnamen. U krijgt een nascholingscertificaat. Enige basiskennis van videometen is vereist. Ik wil me aanmelden.

Coach workshop op TOA-dag Windesheim

Op 13 juni is de nascholingsdag 'De (v)aardige NLToa' georganiseerd door de NVON in samenwerking met het Bèta Steunpunt Oost op de Hogeschool Windesheim. Vincent Dorenbos komt daar voor CMA een workshop over Coach 6 verzorgen. Lees hier de beschrijving.
Naast de door de TOA's aangedragen onderwerpen zullen ook in het kort nieuwe mogelijkheden van Coach 6 gedemonstreerd worden en kunt u MoLab uitproberen (Info).

Met vriendelijke groet,

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W: www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E: helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E: reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E: nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.: