CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO

CMA 25!CMA Nieuwsbrief
15 mei 2012

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief?
Zij kunnen zich hier aanmelden.

In deze nieuwsbrief kunt u de volgende berichten lezen:

  1. CMA 25 jaar (met actie!)
  2. Cursus Onderzoekend Leren bij CMA
  3. CMA cursusprogramma
  4. CMA aanwezig op TOA-dag Windeshei

CMA 25 jaar (met jubileum-actie!)

Dit jaar bestaat de Stichting CMA 25 jaar. Al 25 jaar levert CMA een unieke bijdrage aan het gehele bèta-onderwijs in Nederland, maar ook ver daarbuiten. CMA producten worden o.m. gebruikt in België, Duitsland, Mexico, Italië, Slowakije, Oostenrijk, Indonesië en Polen. Het doel was én is: docenten en leerlingen te verrijken met innovatieve ICT-producten, en dat is goed gelukt!
In Nederland was CMA in 1987 de eerste die met software en hardware kwam voor meten met de computer. De doorgaande ontwikkeling en uitgebreide didactische ondersteuning hebben geleid tot implementatie van o.a. het Systeembord en Coach in lesmethoden en bij het examen. Van UIA tot CoachLab II+ en van IP-Coach 1 tot nu Coach 6. De Coach-ontwikkeling is meegegaan met de spectaculaire ontwikkeling van de PC in de afgelopen 25 jaar.
Om dit alles met u te vieren hebben wij in de maanden mei, juni en juli verschillende aantrekkelijke jubileumaanbiedingen op producten en nascholing (zie verderop in deze nieuwsbrief).
U ontvangt o.a. 25% extra bij bestellingen van MoLab, CoachLab II+, €Lab en Systeembord:
5 voor de prijs van 4, enz. Of 10% korting op uw gehele bestelling. Vier met ons mee en bekijk alle aanbiedingen en de actievoorwaarden.

Establish logo

Cursus Onderzoekend Leren bij CMA

Sinds enige tijd participeert CMA in het Establish project dat gefinancierd wordt door de Europese Unie. In dit project wordt lesmateriaal ontwikkeld op basis van Onderzoekend Leren. In het kader van dit project biedt CMA een nascholingscursus aan een groep docenten. Deze docenten worden bijgeschoold in de principes van Onderzoekend Leren en proberen delen van de ontwikkelde materialen uit in hun eigen lessen. De eerste lichting docenten zit momenteel middenin het traject, er zijn inmiddels twee nascholingsbijeenkomsten geweest. De derde en laatste bijeenkomst volgt eind mei, begin juni gaan we met de hele groep naar de SMEC (Science and Mathematics Education Conference) conferentie in Dublin.

Establish Nascholing bij CMA

Deelnemers in overleg over de werking van muziekinstrumenten.

De deelnemende docenten zijn enthousiast over de nascholing en staan positief kritisch tegenover het materiaal. Zo geeft een van hen aan: Het was erg leuk om het enthousiasme van iedereen te zien, dat mensen open zijn om hun lessen een andere dimensie te geven, dat iedereen luistert naar de vragen en het commentaar van anderen. Het was ook goed om herinnerd te krijgen dat er gradaties van Onderzoekend Leren zijn. In het najaar van 2012 volgt een tweede ronde waarbij er plek is voor docenten uit alle BiNaSk-vakken en NLT. Van de deelnemers wordt een actieve deelname verwacht, aanwezigheid bij de bijeenkomsten en in de tijd tussen de bijeenkomsten uitproberen van delen van het lesmateriaal in de klas. Aan de nascholing zijn (afgezien van de eigen reiskosten) geen kosten verbonden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met info@cma-science.nl.

CMA Nascholing - nu ook in andere plaatsen

Dit seizoen zijn er nog twee cursussen waar u aan kunt deelnemen:

  • Een TOA-dag op 1 juni (info); en
  • Videometen & Hogesnelheidscamera op 14 juni (info).

In deze laatste cursus leert u alle ins en outs van videometen en de extra dimensie die een hogesnelheidscamera daarbij biedt. Doe mee en laat u inspireren! Reageer snel, er zijn nog enige plaatsen vrij (Aanmelden).
Inmiddels is ook de cursusagenda 2012/2013 voor het komend schooljaar beschikbaar.
Nieuw is dat er naast cursussen in Amsterdam ook cursussen in Eindhoven (TUE), Leeuwarden (NHL) en Zwolle (Windesheim) worden aangeboden. Woont u niet in de regio Amsterdam, dan vindt u wellicht een cursus dichter bij huis. Als u uw cursus tussen 15 mei en 15 juli 2012 boekt, ontvangt u 25% jubileumkorting op de cursusprijs (meer info).

CMA op TOA-dag Windesheim

CMA verzorgt een werkgroep over Coach 6 op de nascholingsdag 'De (v)aardige NLToa' die door de NVON in samenwerking met het Bèta Steunpunt Oost wordt georganiseerd op de Hogeschool Windesheim op 13 juni 2012. Naast de door de TOA's aangedragen onderwerpen zullen ook kort nieuwe mogelijkheden van Coach 6 besproken worden (info).

Met vriendelijke groet,

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W: www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E: helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E: reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E: nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.: