CMA25
Home Hardware Software Nascholing Webwinkel Lesmateriaal Ondersteuning BO

CMA Nieuwsbrief
5 maart 2012

Wilt u ook uw collega's in de exacte vakken attenderen op de CMA Nieuwsbrief?
Zij kunnen zich hier aanmelden.

Lees in deze nieuwsbrief alles over:

  • Nascholing;
  • Nieuwe Coach 6 versie (v6.40);
  • MoLab ondersteuning; en
  • de Reehorstconferentie.

Nascholing

Ook in de komende maanden kunt u individueel of met een team van school nascholing volgen. In het aanbod zijn op verzoek nu ook 'blended-cursussen' opgenomen: op basis van een halve cursusdag werkt u verder individueel. De eerstkomende cursus is de Doe-dag Werken met Coach 6 op 16 maart a.s.. Daarin leert u meten met Coach 6 bij demo's of practica in de klas. Er zijn nog enige plaatsen vrij voor deze cursusdag.

Coach 6.40: MoLab Ondersteuning en nieuwe geluidsmogelijkheden

Coach 6.40 is beschikbaar. Deze gratis update biedt onder meer ondersteuning voor de MoLab datalogger en ML-sensoren, nieuwe mogelijkheden rond geluid, nieuwe activiteiten. (Zie de Wat is nieuw?).
Coach 6.40 voor MoLab
U kunt MoLab in combinatie met Coach gebruiken als vaste interface bij de computer. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u activiteiten voor MoLab wilt ontwikkelen. Sla de activiteit, als deze klaar is, op in het geheugen van MoLab. De activiteit draait vanaf dan ook standalone op MoLab.

Ook is er veel nieuws met betrekking tot geluid. Geluidsbestanden zoals wav en mp3 kunnen geïmporteerd worden (via het snelmenu van het tabelvenster), en gegevens kunnen direct als hoorbaar worden afgespeeld (of kunnen naar een geluidsbestand geĆ«xporteerd worden). Daarnaast is er ondersteuning voor de interne microfoon van de computer. Dit alles biedt volop mogelijkheden voor onderzoek van geluiden en tonen. Wat is de invloed van boventonen? Met een model dat sinussen genereert kan dit direct onderzocht en tot klinken gebracht worden.
Om u op weg te helpen is er een nieuw introductie-project 'Onderzoek van geluid' te vinden in het project 'Meten'. In de volgende drie korte demovideo's kunt u een paar voorbeelden van deze nieuwe functie zien én horen.

  1. Gegevens afspelen als geluid - basis
  2. De omhullende schetsen
  3. Zweving

De installer voor Coach 6.40 vindt u hier.
Naast Coach 6.40 zijn er ook nieuwe versies van Coach 6 Studio MV en Coach 6 Lite. Maakt uw school gebruik van het Coach 6 Home abonnement, dan kunt u uw leerlingen doorgeven dat ook daarvan een nieuwe versie 6.40 beschikbaar is, met de nieuwe geluidsmogelijkheden.

MoLab ondersteuning

Voor MoLab zijn nieuwe activiteiten beschikbaar. In Coach 6.40 wordt een introductieproject meegeleverd, en er zijn Nederlandse basisactiviteiten voor alle ML-sensoren. Meer komt er aan. Ook zijn er een tweetal softwaregereedschappen, MoLabView, het hulpprogramma om het schermbeeld van MoLab op de computer zichtbaar te maken, en MoLabUpdate, het hulpprogramma om MoLab te updaten.
Alle software en ondersteuning voor MoLab is op één pagina samengebracht.

Reehorst-conferentie

Komende maandag 12 maart is CMA present op de markt van de Reehorst-conferentie. U kunt daar kennismaken met onze nieuwe datalogger MoLab, met Coach 6.40, met de moWay robotjes en de practicum-materialen van NTL en Sciencéthique. We zien u graag langskomen.

Stichting CMA
Van Leijenberghlaan 124 (unit B)
1082 DB Amsterdam
T: 020 7600920
F: 020 7600929
W: www.cma-science.nl
E: info@cma-science.nl (bestellingen, algemene info)
E: helpdesk@cma-science.nl (helpdesk)
E: reparatie@cma-science.nl (garantie & reparatie)
E: nascholing@cma-science.nl (nascholing)

N.B.:

  • U kunt geen antwoord sturen op deze mail. Stuur uw reactie naar info@cma-science.nl.
  • De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersoon voor Coach 6 of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief voortaan niet meer wilt ontvangen, meld dit dan aan helpdesk@cma-science.nl.