CMA is constant bezig met het vernieuwen en ontwikkelen van producten. In de komende nieuwsbrieven zal een aantal nieuwe producten toegelicht worden. Deze week is dat de Ladingsensor. Daarnaast hebben we een aantal producten die u nu kunt aanschaffen met een aantrekkelijke korting.
Ook geven we in deze nieuwsbrief o.a. een overzicht van de workshops van CMA op het TOA Congres en op de WND. Tot slot wijzen we u graag op de vele mogelijkheden voor nascholing bij CMA of op uw eigen locatie.
Veel leesplezier!
Nieuwe sensor: Ladingsensor
Met de ladingsensor (BT19i) is eenvoudig de lading (in nC) van een object te meten. Veel docenten gebruiken eenvoudige ladingproefjes om bijvoorbeeld het onderwerp elektriciteit te introduceren. Deze zijn echter veelal kwalitatief. Met de ladingsensor kun je eenvoudig ook kwantitatief de lading van een object meten. De sensor heeft drie bereiken, -5..5 nC, -25..25 nC, -100..100 nC en een resetknop om de ingangscondensator te ontladen en de sensor op nul in te stellen.
Met de ladingsensor kun je bijvoorbeeld de constante van Coulomb in orde van grootte bepalen en nauwkeurig laten zien dat twee stukjes plakband, nadat deze aan elkaar plakken, tegengestelde maar even grote lading hebben. Ook kan de ontlading in de tijd van een geladen elektroscoop gevolgd worden. De toepassingen bij elektrostatica zijn eindeloos. Voorbeelden van bijbehorend lesmateriaal zijn vrij te downloaden.
Jubileum
I.v.m. het jubileum van CMA is Ton Ellermeijer, directeur van CMA,
geïnterviewd door Komenskypost, een onafhankelijk digitaal blad over onderwijs en ICT. Dit blad is een aanrader voor alle docenten.
Omdat CMA dit jaar 30 jaar bestaat vieren we dit o.a. met een aantal leuke kortingen. De bijzonder leerlingvriendelijke en complete studenten experimenteerkits
Optica 1,
Optica 2+3,
Luchtdruk,
Alternatieve energiebronnen,
Middelpuntzoekende kracht,
Warmte 2,
Magnetisme en
fotoelektrisch effect vallen onder deze actie en zijn momenteel met 20% korting te bestellen!. Elke experimenteer kit bevat zo'n 20 tot 30 proeven, die leerlingen zelfstandig uit kunnen voeren. De kits lenen zich ook uitstekend voor demonstratieproeven, waarmee een heel domein in natuurkunde behandeld kan worden. Naast deze zeer volledige leerlingsets zijn er ook losse practicum benodigdheden met zeer aantrekkelijke korting van 25%. Bijvoorbeeld
snijbakken met verlichting,
magnetische roerders en
vriesblokken.
Tevens raden we u aan onze afdeling Opruiming in onze webshop te bekijken. Misschien vindt u wel iets voor een heel aantrekkelijke prijs. En binnenkort krijgt u een speciale nieuwsbrief met alle aanbiedingen op een rij.
Training met Coach op school? Dat kan!
ICT en onderwijs in de bèta-vakken gaan hand in hand. Met een veelzijdig programma als Coach 7 zijn veel ICT vaardigheden voor leerlingen binnen handbereik. In Coach 7 zijn veel vernieuwingen aangebracht, die het gebruik voor leerlingen en docenten makkelijker maken, maar er zijn ook onderdelen anders in Coach 7 t.o.v. Coach 6. Vandaar dat we veel aanvragen krijgen om op scholen een cursus te komen geven. Veel bètasecties gebruiken de schoolbrede studie(mid)dagen om een workshop Coach te organiseren en nodigen ons uit om langs te komen. Dat doen we natuurlijk graag!
Een workshop Coach op school wordt volledig in overleg vormgegeven. Afhankelijk van de omvang, ervaring en leerbehoefte van de groep kan er klassikaal of in kleinere gespecialiseerde groepen gewerkt worden. Wil de natuurkundesectie aan de slag met videometen, de scheikundesectie met modelleren en de biologiesectie met meten? Ook dat is geen probleem. Wij verzorgen regelmatig dergelijke gedifferentieerde trainingen.
Ook interesse in een training met Coach op uw eigen school? Neem dan contact met ons op: per e-mail (nascholing@cma-science.nl) of telefonisch (020-7600920).
CMA-workshops en stand op TOA conferentie en WND
Ook dit jaar is CMA weer present tijdens de TOA Conferentie op 14 december en de bijeenkomst van de Werkgroep Natuurkunde Didactiek (WND) in Noordwijkerhout. Op de TOA Conferentie geeft CMA werkgroepen met als titel: Meten aan de natuur met Coach. Het thema van de WND is dit jaar “Dat had je gedacht – leren denken in de natuurkunde”. Coach 7 is de ideale manier om leerlingen praktisch bezig te laten zijn en ze te laten nadenken over de resultaten! Tijdens een viertal workshops kunt u kennismaken met LEGO® MINDSTORMS® EV3 (werkgroep 18), de ontwikkelingen in 30 jaar meten met de computer (Werkgroep 35), de experimenteerkits van NTL (werkgroep 53) en de infraroodcamera in de les (FLIR C2) (Werkgroep 19).
We zijn ook weer van de partij op de onderwijsmarkten. Onze stand zal helemaal in het teken staan van activiteiten met Coach; (video)meten en modelleren. We hebben nieuwe LEGO bouwsels, leuke lesactiviteiten en NTL-kits. Vanwege het 30 jarig bestaan van CMA hebben we ook een leuke attentie op de stand!
Wist u dat CMA partner is van LEGO® en vaak aanbiedingen van LEGO® MINDSTORMS® pakketten in combinatie met een roboticacursus heeft? Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld gratis deelnemen aan de regelmatig georganiseerde cursus robotica (ter waarde van € 340,-) bij aankoop van LEGO® MINDSTORMS®-producten t.w.v. € 1.500,- (ex. BTW).
Tijdens de WND verzorgen wij ook een workshop robotica met LEGO® MINDSTORMS®. Interesse? Loop even binnen bij de cursus (op vrijdagavond) of kom langs bij onze stand tijdens de onderwijsmarkt.
Tot ziens op de conferentie!
Activiteitenkalender
|