LEGO® Education leerlijn

Met meer zelfvertrouwen leren dankzij de doorlopende STEAM-leerlijn van LEGO®

LEGO® Education biedt een complete leerlijn voor leerlingen in zowel het basis- als voortgezet onderwijs. LEGO® Education is anders dan normale LEGO® producten doordat er aan elke activiteit leerdoelen gekoppeld zijn. Jongere leerlingen kunnen  met WeDo 2.0 spelenderwijs en creatief hun eerste programma’s schrijven en probleemsituaties oplossen. Voor de leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er vanaf januari 2020 SPIKE™ Prime. SPIKE™ Prime is een volledig nieuw ontwerp van LEGO® Education. LEGO® Education SPIKE™ Prime wekt nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen voor STEAM op bij middelbare scholieren. Dit concept combineert kleurige LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware, op Scratch gebaseerde intuitieve programmeertaal met voor leerlingen direct bruikbaar lesmateriaal. Het zal de logische aansluiting zijn van WeDo2.0 naar Mindstorms EV3.


Als Nederlandse partner van LEGO® Education verkoopt CMA de diverse educatieve LEGO® producten en bieden we ook ondersteuning aan in de vorm van cursussen, hulp met LEGO® Hardware, voorbeeldlessen en bij lesactiviteiten. Voor alle LEGO® producten kan CMA ook nascholing bij u op school verzorgen.
CMA is al jaren een exclusief partner van LEGO en biedt daarom meer service en ondersteuning.

LEGO® aanschaffen bij CMA is aantrekkelijk, want CMA:

  • Biedt service op LEGO® producten
  • Geeft korting bij afname van meerdere LEGO® sets
  • Organiseert LEGO® nascholing (ook bij u op school!)
  • Heeft jarenlange ervaring met de producten van LEGO® Education

Zoekt u meer lesmateriaal bij uw LEGO® Education producten? Klik hieronder.


Top 5 meest verkochte LEGO® Education producten:
1. LEGO® WeDo 2.0 Basisset
2. LEGO® Mindstorms EV3 basisset
3. LEGO® Mindstorms EV3 uitbreidingsset
4. LEGO® EV3 Lichtsensor
5. EV3 Adapter

LEGO® Education

SPIKE™ Prime

Ga met al je leerlingen aan de slag met STEAM met LEGO® Education SPIKE™ Prime

SPIKE™ Prime past in een LEGO leerlijn waarbij leerlingen steeds meer uitgedaagd worden om moeilijker problemen aan te gaan en op te lossen en sluit naadloos aan op het werken met de LEGO Mindstorms EV3.

SPIKE™ Sprime in de les

Het lesmateriaal bij de SPIKE™ Prime set, dat door leerkrachten eenvoudig in te zetten is, is bijgevoegd in de te downloaden APP ( beschikbaar voor alle denkbare besturingssystemen en tablets). Lees hier meer over SPIKE™ Prime.

De volgende modules zijn nu beschikbaar in de SPIKE™ Primesoftware:
Uitvindersteam – Techniek verkennen
KickStarting – Nieuwe bedrijven beginnen
Life Hacks – Dagelijks leven optimaliseren/Gegevens praktisch toepassen
Competition Ready – Voorbereiding First Lego League/Teamwork

Inhoud basisset:
1. Programmeerbare hub
2. meer dan 500 steentjes
3. Grote motor
4. 2 medium motoren
5. Krachtsensor
6. Afstandsensor
7. Lichtsensor
8. De opbergdoos met vakken


Bovenstaande video laat de SPIKE™ Prime uitbreidingsset zien.

Aanvullend materiaal:
SPIKE™ Prime catalogus | SPIKE™ Prime informatie
Alvast SPIKE™ Prime bestellen? Mail naar info@cma-science.nl
SPIKE™ Prime in onze webshop.


LEGO® Mindstorms EV3

LEGO® MINDSTORMS® Education EV3: Uitmuntend STEM- en robotica-onderwijs

De LEGO® MINDSTORMS® EV3 biedt leerlingen de mogelijkheid om (geavanceerde) modellen te bouwen met technisch LEGO® en deze te programmeren met de EV3-software. Zo kunnen diverse problemen worden opgelost, zoals het volgen van een lijn, of het inzetten van een EV3-robot als afstandmeter of versnellingsmeter. De programma’s kunnen redelijk eenvoudig, maar ook heel complex worden gemaakt. De EV3 biedt daarom een uitdaging voor leerlingen op meerdere niveaus in het middelbaar onderwijs.  Download Factsheet EV3

Download Infographic for LEGO EV3

Ontwikkelingen voor Mindstorms EV3.

De bedoeling van LEGO® is dat de focus van EV3 naar de hogere klassen van de middelbare school en het vervolg onderwijs verschuift. De huidige programmeer omgeving van EV3 wordt uitgebreid met een variant: MicroPython. Voor EV3 betekent dit dat de leerling/student:

o MicroPython voor EV3 kan gebruiken om de kracht van Python-programmering te ontdekken
o de vaardigheden die zij met MicroPython met EV3 hebben aangeleerd, kunnen direct worden gebruikt bij programmeren met Python.
o om leert gaan met EV3 MicroPython firmware – een door LEGO® geschreven firmware die op de EV3 Brick via een Micro SD-kaart zal draaien.
o leert werken met Visual Studio Code (VS Code) – een bekende code-editor van Microsoft (gratis te downloaden voor Mac- en Windows-computers).

EV3 in de klas

Ondersteuning:

o EV3 MicroPython uitbreiding voor VS Code – biedt alle benodigde code en commando’s om EV3 efficiënt te programmeren in MicroPython.
o Aan de slag met EV3 Python – een uitgebreide handleiding met installatiehandleiding, hulp bij de installatie, documentatie en voorbeeldprogramma’s.
o EV3 Python-ondersteuningswebpagina – op LEGOeducation.com (onder EV3 Resources) met een downloadlink en een eenvoudige handleiding.
o Alle materialen en documentatie zullen alleen in het Engels beschikbaar zijn.

Zoals u gewend bent van CMA kunt u ook deze vaardigheden leren op een specifieke nascholing voor EV3 met MicroPython.


WeDo 2.0

Stimuleer creativiteit, kritisch denken en de liefde voor STEAM met LEGO® Education

WeDo2.0 is een pakket waarmee leerlingen creatieve oplossingen voor relevante problemen in de wetenschap en techniek bedenken, maken, uitvoeren en delen met hun leeftijdsgenoten. De software bevat duidelijke instructies voor Milo de robot, die de leerlingen zelf moeten bouwen. Zij moeten de robot een specifieke taak laten uitvoeren die met de software (tablet/Chromebook app of desktop programma) geprogrammeerd wordt.
Werken met WeDo2.0 zorgt dat leerlingen; vragen stellen en problemen kunnen definiëren, modellen kunnen ontwikkelen en uitvoeren, onderzoek kunnen plannen en uitvoeren, data kunnen analyseren en interpreteren, wiskundig leren denken, uitleg kunnen formuleren, oplossingen kunnen ontwerpen, argumenten kunnen halen uit experimenteel bewijs, informatie kunnen vergaren, evalueren en communiceren.

WeDo2.0 in de klas