LEGO® Education leerlijn

LEGO® Education biedt een complete leerlijn voor leerlingen in zowel het basis- als voortgezet onderwijs. LEGO® Education is anders dan normale LEGO® producten doordat er aan elke activiteit leerdoelen gekoppeld zijn. Jongere leerlingen kunnen met de pakketten StoryStarter, MoreToMath en WeDo2.0 spelenderwijs en creatief hun eerste programma’s schrijven en probleemsituaties oplossen. Voor de leerlingen op het voortgezet onderwijs is er de krachtige Mindstorms EV3 robot.

Als Nederlandse partner van LEGO® Education verkoopt CMA de diverse educatieve LEGO® producten en bieden we ook ondersteuning aan in de vorm van cursussen, voorbeeldlessen en hulp bij lesactiviteiten. Voor alle pakketten kan CMA ook nascholing bij u op school verzorgen.
CMA is al jaren een exclusief partner van LEGO en biedt daarom meer service en ondersteuning.

LEGO® aanschaffen bij CMA is aantrekkelijk, want CMA:

  • Biedt service op LEGO® producten
  • Geeft korting bij afname van meerdere LEGO® sets
  • Organiseert LEGO® nascholing (ook bij u op school!)
  • Heeft jarenlange ervaring met de producten van LEGO® Education

LEGO® Education levert bij elk pakket online ondersteunend materiaal, beschikbaar via een gratis aan te maken LEGO® ID. Dit materiaal bevat diverse opdrachten, waarbij samenwerkend en probleemoplossend leren nodig zijn. Leerlingen moeten hun werk ook presenteren, zodat ook hun woordenschat, presentatievaardigheden en ICT-vaardigheden worden verbeterd. Voor elke leeftijdsgroep is er een pakket dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van leerlingen.

LEGO® in de webwinkel LEGO® EV3 nascholingscursus

le_rgb_vertical

WeDo2.0

WeDo2.0 is een pakket waarmee leerlingen creatieve oplossingen voor relevante problemen in de wetenschap en techniek bedenken, maken, uitvoeren en delen met hun leeftijdsgenoten. De software bevat duidelijke instructies voor Milo de robot die de leerlingen zelf moeten bouwen. Zij moeten de robot een specifieke taak laten uitvoeren die met de software geprogrammeerd wordt.
Werken met WeDo2.0 zorgt dat leerlingen; vragen stellen en problemen kunnen definiëren, modellen kunnen ontwikkelen en uitvoeren, onderzoek kunnen plannen en uitvoeren, data kunnen analyseren en interpreteren, wiskundig leren denken, uitleg kunnen formuleren, oplossingen kunnen ontwerpen, argumenten kunnen halen uit experimenteel bewijs, informatie kunnen vergaren, evalueren en communiceren.

Bestel nu! LEGO® WeDo 2.0 (Engels)


Mindstorms EV3

De LEGO® MINDSTORMS® EV3 biedt leerlingen de mogelijkheid om (geavanceerde) modellen te bouwen met technisch LEGO® en deze te programmeren met de EV3-software. Zo kunnen diverse problemen worden opgelost, zoals het volgen van een lijn, of het inzetten van een EV3-robot als afstandmeter of versnellingsmeter. De programma’s kunnen redelijk eenvoudig, maar ook heel complex worden gemaakt. De EV3 biedt daarom een uitdaging voor leerlingen op meerdere niveaus in het middelbaar onderwijs. De EV3 is de opvolger van de bekende RCX en NXT, en biedt gemakkelijkere software en meer geheugen voor programma’s. De producten van LEGO® Education zijn duurzame en flexibele leermiddelen, die de betrokkenheid van leerlingen voor vakken als informatica, wetenschap, techniek, natuurkunde en wiskunde verhoogd.

Twee keer per jaar organiseert CMA nascholing voor EV3. Tijdens de nascholing leren docenten de EV3 en de software kennen en gebruiken. De nadruk van de nascholing ligt naast praktisch werk ook op het inzetten van de EV3 in de les.

Bestel nu! Kom op cursus! LEGO® MINDSTORMS® EV3 (Engels)