Met ingang van 7 november 2016 is Coach 7 ook beschikbaar voor gebruik op tablets, zowel Android-tablets als iPads. Dit maakt het onderzoekend leren met moderne ICT middelen en het multifunctionele Coach 7 softwarepakket nog leuker!

Er zijn twee versies met dezelfde functionaliteiten: een gratis app voor gebruikers met een Coach 7 BYOD licentie, en een betaalde app voor individuele aanschaf. Beide versies ondersteunen op dit moment de krachtige modelleer- en videomeetomgeving van Coach 7. Dit zal in de toekomst nog worden uitgebreid met de mogelijkheid om met sensoren te meten.

google-play-badge-nl
Download nu!
download_on_the_app_store_badge_nl_171x51
Download nu!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de antwoorden op enkele belangrijke vragen omtrent de aanschaf en opstart van de Coach 7 App. Veelgestelde vragen over het gebruik met lesmateriaal kunt u hier vinden. Heeft u andere vragen, stel deze dan aan de helpdesk, of neem contact met ons op!

  • Hoe ga ik aan de slag met de app? De app kan via Google Play en de iTunes AppStore worden gedownload. Voor de gratis versie moet bij het eerste gebruik een naam en licentiecode worden ingevuld. Deze code krijgen alle Coach 7 BYOD licentiehouders toegestuurd. De betaalde app is direct na aanschaf te gebruiken. Om de omvang van de app klein te houden, zijn de standaard meegeleverde lesactiviteiten via een aparte link binnen de app te downloaden. U leest er hier meer over.
  • Op welke Android tablets werkt Coach 7? De meeste tablets met Android 5 en 6, minimaal 1 GB werkgeheugen en een ARM-processor zullen goed werken. Ondersteuning voor Android 7 is voorlopig experimenteel. De kwaliteit van de prestaties van de app hangen sterk samen met de snelheid van de processor van de tablet. We adviseren voor prettig gebruik van de app een schermdiagonaal van minstens 9 inch.
  • Op welke iPads werkt Coach 7? Alle iPads met iOS 8 of nieuwer worden ondersteund. Hierdoor is werken met Coach op de eerste generatie iPad (2010) niet mogelijk. We raden sterk aan om een iPad te gebruiken met een intern geheugen van 1 GB of groter (vanaf 2012). Gebruik op een iPad mini raden we af in verband met de beperkte schermgrootte.
  • Werkt de app ook op mijn telefoon? Coach is specifiek gebouwd voor het gebruik op een tablet. Voor het gebruik op een telefoon bieden wij geen ondersteuning.
  • Hoe krijg ik een licentiecode voor de gratis app? Het gebruik van de gratis app is alleen mogelijk met een Coach 7 BYOD licentie die in onze webwinkel kan worden aangeschaft. Bij aanschaf van de licentie ontvangt u ook een code voor de app. Voor particulier gebruik raden wij de Coach 7 Modeler app aan waarvoor eenmalig moet worden betaald.
  • De app crasht of werkt niet zoals ik verwacht! Waar meld ik dat? Fouten in de app en suggesties voor verbeteringen kunnen altijd worden gemeld via het helpdeskformulier.
  • Wanneer kan ik met de app ook met sensoren meten? Voor het meten met sensoren wordt een draadloze interface ontwikkeld die via Bluetooth LE (low energy) kan communiceren met de tablet. Meer informatie hierover volgt komend schooljaar.