CMA Nieuwsbrief Mei 2023

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor de release van Coach 7.9. Deze nieuwe versie van Coach bevat diverse bugfixes en ondersteunt de VinciLab 2.  Voor meer informatie over Coach 7.9 leest u hieronder verder. Ook vindt u berichten we over een leuke lesactiviteit met de FLIR en is er een tip met de functie Rand.

Coach 7.9
Coach 7.9
Coach 7.9 is per april 2023 beschikbaar. Nieuwe features zijn onder andere: ondersteuning van VinciLab 2, minder drukke uitklapmenu's en eenvoudiger runs wissen via een prullenbak icoon. Ook zijn vervelende bugs opgelost zoals bij het onderdeel videometen; de schaal instellen na rotatie van de video. Via de knop Controleer op update op het dashboard scherm (rechts onderin) van Coach 7 kunt u ook aan de ICT ondersteuning laten zien dat er een nieuwe versie beschikbaar is.
Download Coach 7.9
Coachtaal: Rand
Coachtaal: Rand
In Coachtaal vindt u de functie Rand. Deze functie genereert een willekeurig getal in het interval [0,1]. Deze functie kunt gebruiken in de modelleeromgeving en/of bij een stuur- en regelprogramma. Zo kunt u Rand bijvoorbeeld gebruiken om willekeurige geluiden te laten spelen met verschillende sterkte of meetfouten te simuleren. In het voorbeeld hiernaast wordt Rand gebruikt in de Coach modelleeromgeving om een statistische vervalkromme te generen.
Leuke tip met de FLIR

Gebruik een plantenspuit of iets soortgelijks en knip uit een plastic sheet een vormpje, tekst of een smiley. Spuit met de plantenspuit in sproeistand op de sheet die je tegen de trui of kleding van een leerling houdt. Haal de sheet weg en bekijk de kleding met/via de FLIR. Je ziet nu duidelijk de vorm die uit de sheet geknipt was. Het water heeft door verdamping een lagere temperatuur dan de kleding en de vorm is daardoor duidelijk zichtbaar in IR. 

Tip van: Oda Warringa (Augustinianum te Eindhoven)

Agenda

Bezoek onze nascholingspagina en meldt u alvast aan voor de cursussen in het komende schooljaar. 

Informatie over ons Nascholingsaanbod 2023 - 2024

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2023 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerde voor deze nieuwsbrief zijn contact personen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden