Nieuwsbrief Januari 2024

Een gezond en leerzaam nieuwjaar gewenst. Hopelijk heeft u na bijvoorbeeld de WND en de WCC conferenties van vorig jaar, in 2024 veel zin en inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met Coach 7. Wij wensen u een jaar toe waarin u uw leerlingen ontdekkend laat leren. Hopelijk zien wij u ook op het komende TOA congres in Arnhem. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over dit congres, aankondigingen voor twee biologie cursussen en een tip over data importeren in een model. 

Toa Congres in Arnhem

U vindt ons op de markt van het TOA congres op 26 januari in Arnhem en tijdens workshops voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde.

Het thema is " Durf te ontdekken en ontwikkelen". Coach 7 leent zich bij uitstek voor dit thema. Door het doen van computerexperimenten ontdekken leerlingen verschijnselen die zij zonder sensoren niet kunnen waarnemen.  Ook voor u als TOA of als docent biedt Coach 7 diverse mogelijkheden om activiteiten te ontwikkelen om het leerproces van leerlingen te ondersteunen en te verdiepen. Kom langs bij onze marktstand of workshops voor meer informatie over onze producten, voorbeelden van lesmateriaal met Coach 7 en een informatieve poster over modelleren.. 

Tips met Coach 7: Importeren Data (array) in model

Soms wilt u data gebruiken in een model. Bijvoorbeeld om een grootheid stapsgewijs te laten veranderen of om data uit wetenschappelijke literatuur te importeren. Dit kan in Coach 7, maar vereist een aantal stappen. U vindt de gehele uitleg in Coach  instructiebestand 8. modelleren -> 7. Gegevens koppelen aan een afhankelijke variabele.  In het kort: maak een bestand in bijvoorbeeld Excel met uw data. Exporteer naar CSV. Importeer het CSV bestand in Coach 7. Selecteer de variabele waar de gegevens aan gekoppeld moeten worden en kies in het menu van deze variabele bij definitie: voor Gegevens, volg de pop-up menu's en de data wordt dan gekoppeld aan de variabele. 

Figuur 1: In dit eenvoudige model zijn er in de variabele a gegevens gekoppeld uit een geimporteerd CSV bestand. Dit is te zien aan het vierkantje in de variabele a. De waarde van a verandert volgens de waarde die in het CSV bestand werden aangemaakt. 

Biologie nascholing met Coach 7
picture
U kunt zich dit jaar nog inschrijven voor twee cursussen voor biologie met Coach 7. Op 29 februari is er werken met Coach bij biologie. Een cursusdag waarbij u leuke experimenten doet en leert ontwerpen. Op 21 maart kunt u modelleren bij biologie volgen. Tijdens de cursus leert u hoe vakspecifieke modellen voor biologie leert maken en gebruiken in de les. Beide cursussen zijn in Amsterdam en beslaan zes contacturen. Meer informatie vindt via onderstaande link.
Nascholing biologie
Nascholing / Beurzen en Events

 

26 januari     Toa Congres                                        Arnhem
5 februari     Werken met Coach bij  BiNaSk          Amsterdam
29 februari  
Werken met Coach bij Biologie         Amsterdam
7 maart        Modelleren in Coach BiNaSk             Amsterdam
15 maart      Doedag met Coach                             Amsterdam
21 maart      Modelleren met Coach bij Biologie   Amsterdam
8 april          Werken met FLIR C5                           Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in nascholing en/of maatwerk op school? U vindt de mogelijkheden en het aanbod van de cursussen van het voorjaar 2024 op onze website.

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam
Tel: 020 7600920
E-mail: info@cma-science.nl
Copyright © 2024 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden