CMA Nieuwsbrief Juni/Juli 2024

U leest de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2023-2024. Coach 7 heeft als meest recente versie 7.10, maar we werken alweer hard aan een nieuwe update. In het nieuwe schooljaar kunt u de release van Coach 7.11 en nieuwe sensoren verwachten. Een nieuwkomer in ons assortiment wordt de smartcart. Een bluetooth karretje dat positie, snelheid en kracht kan meten en deze data wireless naar Coach 7 kan sturen. Wilt u in het nieuwe schooljaar gelijk aan de slag met nieuwe sensoren? Bestelt u dan nog snel en wij zorgen dat het voor het sluiten van de school nog bij u is. 

Tip met Coach 7: Eigen sensor aanmaken

Met Coach 7 kunt een eigen sensor aanmaken en zelf een ijking toevoegen. Bijvoorbeeld een schuifweerstand aansluiten, ijken en deze gebruiken als een positiesensor. Sluit de schuifweerstand aan op een van de analoge ingangen (3 of 4) van een CoachLabII+ of gebruik een 4 mm naar BT koppelstuk (0519). Klik in het interfacewindow van Coach 7 op de ingang waar de eigen sensor is aangesloten. Kies "Maak een nieuwe sensor" en het instellingsmenu voor uw eigen sensor verschijnt. Een uitgebreide beschrijving van een eigen sensor aanmaken en de stappen die u moet doorlopen in Coach 7 vindt u bij ons lesmateriaal: een eigen sensor maken. 

Sneakpeak: CMA smartcart & Wireless sensoren

We zijn hard aan het werk om een nieuw wireless apparaat te koppelen aan Coach 7.  Met de CMA Smart Cart kunt u real time positie, snelheid, versnelling en kracht meten. Zodat de beweging van de Smart Cart op een helling, horizontaal of tijdens een botsing via vier grootheden wordt vastgelegd. Verwachte releasedatum: najaar 2024.  

Compex opgaven in Coach 7: Biologie en Natuurkunde

Het aantal compex opgaven dat beschikbaar is, voor een digitale toets over een onderwerp binnen Biologie en/of Natuurkunde is uitgebreid. Wilt u een onderwerp eens met Coach 7 toetsen en kijken of leerlingen de benodigde IT vaardigheden kunnen combineren met vakkennis? Download de opgaven (Word), correctiemodel, Coach 7 bestanden van onze website: Lesmateriaal Compex

Wiel van Maxwell
Wiel van Maxwell
Tijdens de Nederlandse Natuurkunde Olympiade hebben de leerlingen als deel van de eindronde onderzoek gedaan aan het wiel van Maxwell. Het wiel is een soort jojo dat je zelf kunt maken van Technic LEGO® of u kunt een zwaarder en stabieler exemplaar bestellen. Het experiment heeft als doel om de leerlingen de versnelling van het wiel te laten bepalen, gemakkelijk met de hand te meten is of nauwkeuriger met een afstandsensor of videometen. U kunt de variant van de eindronde van de Olympiade website downloaden of onze variant via Lesmateriaal.

Agenda

9 oktober             BTF NVON                         Den Bosch
8 november         WCC                                   Zeist
13,14 december  WND                                   Noordwijkerhout

Bezoek onze nascholingspagina en meldt u alvast aan voor de cursussen in het komende schooljaar. 

 

Informatie over ons Nascholingsaanbod 2024 - 2025

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2024 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerde voor deze nieuwsbrief zijn contact personen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden