Nieuwsbrief Juli 2021

In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de komende update van Coach 7 voor de tablets (Android en iOS) en Chromebooks. Daarnaast verwachten we het komende schooljaar weer fysieke nascholingen (coronaproof) te geven. We wensen u allen een mooie en welverdiende zomervakantie toe na dit intensieve schooljaar!

Nascholing weer fysiek met naleving basisregels

In het najaar van 2021 gaan we weer aan de slag met het geven van nascholing aan cursisten. Ons aanbod staat online op de nascholingspagina. Tijdens de komende cursussen dragen wij zorg voor voldoende afstand tussen de cursisten en zorgen dat het deelnemersaantal beperkt blijft zodat men zich aan de 1,5 m regel kan houden. We gaan proberen om cursisten wel samen practica en experimenten te laten uitvoeren binnen de geldende regels. Het leren van en met elkaar is een van de onderdelen die tijdens cursussen hoog gewaardeerd wordt. Nieuwsgierig en enthousiast om weer een cursus te volgen? Schrijf je in via onze website.

Maak uw practicum weer klaar voor het nieuwe schooljaar

Op veel scholen is weinig aan practicum gedaan de afgelopen 1,5 jaar. Begrijpelijk. Wel zijn er inspirerende voorbeelden van het gebruik van Coach voor thuispractica. Voor inspiratie kunt u onze webinar over thuispractica (nog eens) bekijken en het laatste nummer van de NVOX (her-)lezen.

Als u uw mogelijkheden met Coach verder wilt uitbreiden, bestel dan z.s.m. en dan zorgt CMA er voor dat u voor het nieuwe schooljaar weer up to date bent! Kijk eens bij onze practicumoplossingen die eenvoudig te koppelen zijn aan sensoren. Zo traint u de practicumvaardigheden van uw leerlingen en doen zij ook computerskills op. Let op: Bij grotere bestellingen vraagt u om een aantrekkelijke offerte.

Nieuwe Coach 7 versie voor de tablet

Deze zomer wordt de nieuwe versie van Coach 7 voor de tablet gereleased. Deze versie 7.6.1 is geschikt voor Android en Apple (tablets en smartphones) en Chromebooks.  

De belangrijkste updates zijn:
- Afspelen van animaties is nu mogelijk (met optie variabele afspeelsnelheid). 

- Videomeetomgeving is aangepast aan volledige knoppenbediening die u ook al kent van Coach 7.7 op de desktop. 

- Beeldmeetomgeving is aangepast aan knoppenbediening.

De app is hiermee gebruiksvriendelijker geworden doordat bediening nu direct via een knop kan en minder via extra pop-up menu's hoeft.

Figuur 1. Animaties kunnen afgespeeld worden op een tablet of Chromebook. De snelheid van een animatie kan per device erg varieren. Vandaar dat er een gebruikersknop is toegevoegd dat als functie heeft om de snelheid door de gebruiker te laten regelen.

Evenementen 2021

In het najaar van 2021 zullen er weer onderwijs gerelateerde evenementen georganiseerd worden.

CMA zal daar ook weer aanwezig zijn, zowel op de markt als bij het geven van hands-on werkgroepen en presentaties. U vindt ons in ieder geval tijdens:

22 september    Beta & Technologie Festival  Harderwijk

5  november       Woudschoten Chemie   Zeist

17 december     WND    Noordwijkerhout

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2020 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden