CMA Nieuwsbrief Juni/Juli 2023

Alweer de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2022-2023. Hopelijk heeft u nog gewerkt met de laatste update van Coach 7 (7.9) en uw leerlingen computervaardiger gekregen. De file-extensie bug van Google in ChromeOS is gelukkig opgelost en u kunt Coach bestanden weer vinden in de ChromeBook verkenner. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de aangepaste compexexamens. Een ideale (formatieve of summatieve) toets om te kijken of uw leerlingen de computervaardigheden met Coach 7 kunnen combineren met hun vakkennis. Ook vragen we uw aandacht voor de nieuwe generatie sensoren die via BlueTooth met Coach 7 communiceren en dus geen draad of interface meer nodig hebben.Wilt u nog profiteren van onze opruimingsacties? kijk dan snel in onze webwinkel.   

Draadloze sensoren; leverbaar vanaf september

CMA brengt een lijn van Bluetooth sensoren waarmee zonder interface direct gemeten kan worden. De sensoren hebben interessante en unieke kenmerken:
- Oplaadbare batterij
- Uniek is de eigen display van elke sensor, zodat ook zonder computer gemeten kan worden. 
- De sensoren werken met alle software platforms waar Coach 7 ook op werkt.

De eerste sensoren zijn: Temperatuur, pH, kracht en versnelling, afstand, druk, licht, UV, spanning- en stroomsensor.  In de webwinkel kunt u  detailinformatie per sensor vinden. Daar kunt u uiteraard meteen bestellen. Op bestellingen voor 15 juli a.s. geven we ter introductie 10% korting. 

COMPEX examens voor Biologie en Natuurkunde

Via ons Lesmateriaal (-> Examenopgaven) komt u bij de compex examens die van 2000 tot ongeveer 2010 op scholen afgenomen konden worden. Dit materiaal is door ons bewerkt en aangepast voor Coach 7. De opgaven en antwoorden zijn beschikbaar in Word en daarnaast downloadt u de benodigde .cma7 bestanden.  Ideaal om eens een computertoets af te nemen en zo te kijken of de computervaardigheden in combinatie met vakkennis van uw leerlingen op orde is. Nog op zoek naar materiaal voor een laatste les? Dan kan het compex materiaal ook als een alternatieve les uitkomst bieden. 

Tip met Coach 7.9: Verwijder runs met icoon
Tip met Coach 7.9: Verwijder runs met icoon
Het is in Coach 7.9 eenvoudiger geworden om runs te verwijderen. Klik in het diagramvenster op het prullenbak icoon om aan te geven welke runs verwijderd moeten worden.
Opruimingsactie

Het is grote opruiming bij CMA. We hebben diverse interfaces en sensoren gevonden, nieuw en goed, maar niet meer in ons huidige aanbod. Zoals bijv. enkele EuroLab’s en VinciLabs. Deze prima producten gaan nu weg voor zeer aantrekkelijke prijzen. Kijk snel in onze webwinkel. Voor alle aanbiedingen geldt: Op = Op.

Agenda

Bezoek onze nascholingspagina en meldt u alvast aan voor de cursussen in het komende schooljaar. 

Informatie over ons Nascholingsaanbod 2023 - 2024

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2023 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerde voor deze nieuwsbrief zijn contact personen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden