CMA Nieuwsbrief September 2023

Het schooljaar 2023-2024 is gestart, een jaar waarin wij hopen dat u net zo veel plezier beleeft aan het werken met Coach 7 als wij. Het assortiment sensoren van CMA is uitgebreid met BlueTooth varianten, zodat compleet draadloos meten mogelijk is. In deze nieuwsbrief is er aandacht voor deze BlueTooth sensoren. Ook vragen we uw aandacht voor het plannen van uw nascholing. Wat u leert in het begin van het schooljaar kunt in de loop van het jaar steeds inzetten. Daarnaast leest u over een handige tip met videometen. Veel leesplezier. 

Draadloze sensoren; nu leverbaar

Met de Bluetooth sensoren meet u direct zonder interface. De sensoren hebben een oplaadbare batterij en ook een eigen display waar de gemeten waarde wordt getoond.
De sensoren werken met alle software platforms waar Coach 7 ook op werkt en hebben draadloos een meetfrequentie van 100 Hz. Voor sensoren waar dat belangrijk bij is, kan via USB verbinding met 1000 Hz gemeten worden.   

In ons assortiment BlueTooth sensoren vindt u: Temperatuur, pH, kracht en versnelling, afstand, druk, licht, UV, spanning- en stroomsensor.  
In de webwinkel kunt u  detailinformatie per sensor vinden.

Tip met Coach: Videometen P1Rot

Onderzoekt u rotaties in bewegend beeldmateriaal? Tijdens Videometen kunt u ook de absolute hoek meten ten opzichte van de oorsprong van het assenstelsel.  Coach 7 heeft een variabele P1Rot die automatisch (op de achtergrond) gemeten wordt. Deze variabele maakt u actief in de Datatabel door op de steeksleutel (rechtsboven) in het Datatabelvenster te klikken en daar bij Toon variabele de P1Rot aan te vinken. P1Rot kan van continue roterende voorwerpen de absolute hoek (graden of radialen) meten. De bestaande variabele P1hoek meet de hoek van 0 - 360 graden (of in radialen 0-2π). In de figuur hieronder ziet u P1Rot en P1Hoek uitgezet in hetzelfde diagram. (video: Canva Pro)

Cursussen en maatwerk

CMA biedt dit schooljaar weer diverse nascholingscursussen aan om het werken met Coach 7 op te frissen of verder te verdiepen. Onze cursussen hebben een grote praktische invulling. U kunt uw opgedane kennis direct toepassen in de les.  

Vindt u het prettiger als we bij u op school langskomen? Kies dan voor maatwerk. Onze docenten geven een gerichte cursus toegespitst naar uw wensen en schoolfacilteiten. Het begin van het schooljaar is een goed moment om de kennis van Coach op school een boost te geven. 

Informatie en Data Nascholing 2023 - 2024

Agenda

4 Okt.          Beta Techniek Festival           Harderwijk
3 Nov.         Woudschoten Chemie            Zeist
15,16 Dec.  WND                                         Noordwijkerhout
26 Jan.        TOA Congres                          Arnhem

U vindt ons op bovenstaande evenementen op de markt. Daarnaast kunt u deelnemen aan daar gehouden workshops.

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2023 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerde voor deze nieuwsbrief zijn contact personen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden