Nieuwsbrief Maart 2020

De komende weken zijn er allerlei maatregelen van kracht om het Coronavirus in te dammen en zoveel mogelijk mensen gezond te houden. Ook in deze tijd is CMA voor vragen en bestellingen nog steeds te bereiken. Hulpvragen over de software/hardware lopen via ons helpdeskformulier. Bestellingen via onze webwinkel

Deze nieuwsbrief is gevuld met tips over het gebruik van Coach 7. Leerlingen kunnen Coach 7 met de schoollicentie gewoon thuis installeren en diverse opdrachten zoals videometen en modelleren zelf uitvoeren. U kunt in deze nieuwsbrief lezen over filmen met de FLIR C2 met Coach 7, Sturen met de WiLab en het 'tekenen' van onderdelen in een grafiek, zoals bijvoorbeeld te vinden is in de activiteit " de vrije schop van Beckham" op Natuurkunde.nl. Ook vindt u een link naar een leuk experiment van de auteurs van de methode Stevin, over het meten van de kracht waarbij WC papier scheurt.

Sturen met de WiLab

De WiLab kan snelle metingen doen, maar ook gebruikt worden om te sturen en regelen. 
De interface bevat een zoemer en RGB Led's, waarvan respectievelijk frequentie en intensiteit ingesteld kunnen worden. Binnen de omgeving "sturen" (met programma) van Coach 7 kunnen deze actuatoren gebruikt worden om bijvoorbeeld een oversteekplaats voor (blinde) voetgangers te simuleren. 

 

'Tekenen' in een Coach diagram

Op Natuurkunde.nl is een aantal activiteiten te downloaden over een vrije trap bij voetballen. Deze modelleer activiteiten maken gebruik van een getekend doel in het diagram. Zo'n tekening is eigenlijk een achtergrond-grafiek. In de eerste activiteit wordt de variabele 'z' gemodelleerd. Deze variabele zorgt voor de afmetingen van het doel. In de volgende activiteiten wordt deze variabele geïmporteerd als achtergrond grafiek. Zo kan de leerling met de uitkomsten van een steeds ingewikkelder model kijken of de bal in het doel belandt. 

 

Kracht experiment
De auteurs van de methode Stevin publiceren periodiek een pamflet met leuke experimenten en wetenswaardigheden. In hun laatste "proefprikkels" beschrijven zij een leuke proef waarbij met een krachtsensor de kracht wordt gemeten waarbij een of meerdere toiletpapiertjes scheuren. Voor meer informatie en inschrijven op de 'proefprikkels' klikt u hieronder.

Informatie
IR video met Coach 7
Met Coach 7 is het mogelijk om met de FLIR C2 / C3 video op te nemen. Na aansluiten van de camera kan deze binnen Coach 7 als webcamera worden gebruikt. Open een video venster in Coach 7 en stel in met welke beeldfrequentie de camera moet filmen. De video kan daarna geëxporteerd worden. Een uitgebreide handleiding vindt u in ons lesmateriaal.

Lesmateriaal

Interessante sensoren voor PO en PWS

CMA heeft diverse sensoren die docenten en leerlingen kunnen inzetten bij specifieke onderzoeken voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde. Heeft u al eens gedacht aan de nieuwe gaschromatograaf BT45i, de anemosensor voor windsnelheid BT15i en de geluidssensor Bt80i met stethoscoop BT80ST?

Bezoek onze webshop voor een overzicht van alle beschikbare sensoren.

Webshop BT Sensoren

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2020 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerde voor deze nieuwsbrief zijn contact personen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden