Nieuwsbrief December 2021

Welkom bij deze laatste nieuwsbrief van 2021. In deze nieuwsbrief vindt u tips over het gebruik van Coach 7 in de klas. Verder vindt u wat informatie over een quick quide voor videometen, deze kunnen leerlingen inzetten om stap voor stap een videometing te doen. We kijken terug op een fijne scheikundeconferentie in Zeist, waar onze stand door veel belangstellenden is bezocht. 

Op het moment van schrijven is er nog veel onzeker over het komende coronabeleid en over komende conferenties. Wij wensen u desondanks een fijne decembermaand met gezellige feestdagen en hopen u in 2022 ook weer van dienst te zijn. 

Coach 7 in de klas: praktische tips

Als u Coach 7 op de tablet, chromebook of desktop in de les inzet kunt u onderstaande tips zeker goed gebruiken.

 

1. Als u uw gemaakte Coach bestanden wilt delen met uw leerlingen kunt u dat snel via Airdrop doen. De leerlingen hebben dan vrijwel gelijk het bestand op hun Ipad, MacBook of Iphone staan. Om Airdrop te gebruiken zorgt u dat u op hetzelfde netwerk zit als uw leerlingen.

 

2. Wilt u uw bestanden bijvoorbeeld via Teams delen? Leerlingen met een desktop kunnen het bestand eenvoudig downloaden en openen in Coach 7. Leerlingen met een tablet klikken op de drie bolletjes naast het bestand en kiezen: "Een kopie verzenden". Daarna geven ze aan dat ze het gedownloade bestand willen openen in de Coach 7 app. (zie onderstaande figuur)

 

3. Tijdens het meten met de Ipads is het verstandig om schermtijd op oneindig te zetten. Zodat tijdens het uitschakelen van het scherm, de Ipad niet ook Coach 7 uitschakelt. U vindt dit onder: Beeldscherm en helderheid, daar kiest u "Automatisch slot". Zet deze optie op Nooit.


4. De Coach 7 app vereist in sommige gevallen best wel wat rekenkracht. Sluit daarom zoveel mogelijk apps af. Niet afgesloten apps zullen op de achtergrond nog steeds rekenkracht van de processor vragen, waardoor Coach 7 langzamer werkt. Op een MacBook is een app pas afgesloten als het puntje bij de app in de taskbar weg is. 

 

5. Tijdens een meting op een tablet, moeten de leerlingen niet gaan zoomen in de grafiek die ontstaat. Dit vertraagt de meting en kan een crash tot gevolg hebben. 

Figuur: Een Coach bestand delen via Teams. Klik op de 'drie bolletjes' en kies kopie verzenden. De leerling kan daarna aangeven dat het bestand geopend moet worden in de Coach 7 app.

Quick Guide Videometen

Videometen is een veel gebruikte omgeving van Coach 7. Om ervoor te zorgen dat leerlingen stapsgewijs tot een goede video en analyse van de video komen, is er een Quick Guide Videometen ontwikkeld. Met dit pamflet kunnen leerlingen stap voor stap een video van goede kwaliteit maken. Daarna wordt er beschreven hoe zij de video in de videomeetomgeving van Coach 7 moeten instellen om tot een juiste analyse van de beweging in de video te komen. U vindt de Quick Quide Videometen bij ons lesmateriaal onder het kopje videometen. Het pamflet is downloadbaar zonder inloggen en is vrij aanpasbaar door de docent. 

Systeembord
image
Het systeembord van CMA is een goedlopend product. Wist u dat er ook een module voor de onderbouw met het systeembord is geschreven? In het samenwerkingsverband BetaPartners zijn meerdere minimodules geschreven, waaronder een module systeembord voor de onderbouw HAVO / VWO en VMBO. (Word-document van de module is via CMA te verkrijgen.)
Systeembord module
FLIR C5 en practicummaterialen
image
Nog voor het einde van het schooljaar uw practicumassortiment uitbreiden? Denk dan eens aan de aanschaf van een InfraRood camera. Leuk voor een open dag en in alle leerjaren en vakoverstijgend inzetbaar. Kijk in onze webshop voor onze practicumoplossingen om eenvoudig experimenten met Coach 7 uit te voeren.
Webwinkel
Nascholing / Beurzen en Events
photo
CMA was aanwezig op de Scheikunde conferentie in Zeist. Op de foto ziet u Henriette klein Bluemink en Ad Mooldijk. Zij hebben u met veel plezier te woord gestaan. Er was veel belangstelling voor de kant- en klare scheikunde Coach 7 activiteiten die Henriette ontwikkeld heeft. (U ziet deze activiteiten op de tablet schermen). Hopelijk kunnen we u binnenkort weer op fysieke conferenties spreken.

Ook komend jaar is er weer nascholing bij CMA te volgen. Bekijk ons nascholingsaanbod.

Liever nascholing via een online training?

Informeer naar de mogelijkheden.

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2021 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden