Nieuwsbrief Januari 2023

Een goed en gezond nieuwjaar gewenst. Hopelijk heeft u na de conferenties van vorig jaar, in 2023 veel zin en inspiratie opgedaan om (weer) praktisch aan de slag te gaan met computerexperimenten, videometen en modelleren. Wij wensen u een jaar toe waarin u uw leerlingen ontdekkend laat leren. CMA is druk bezig met de ontwikkeling van de VinciLab 2 en deze staat op het punt uitgeleverd te worden. In deze nieuwsbrief vindt u dan ook meer informatie over de VinciLab 2 en het aankomende biologiecongres.

Tips met Coach 7: Synchroon meten

U kunt in Coach 7 een meting synchroon laten lopen met video-opnamen.  Zo kunt u na de meting de video en meting nog eens afspelen en benadrukken wat belangrijke tijdstippen in de meting waren. Werkwijze: sluit eventueel een externe USB camera aan of gebruik de ingebouwde camera. Voeg een videovenster toe in de meetactiviteitStel de video-opname zo in dat de camera start met filmen als de meting start. Naast een webcamera kan ook de FLIR C5 camera gebruikt worden voor een synchrone video-opname. Uitleg over het instellen van een synchrone meting in Coach 7 vindt u bij ons lesmateriaal: Meten met FLIR.

 

Figuur 1: De video en meting van het afkoelen van stearinezuur zijn gesynchroniseerd. Door op het icoon uitlezen te klikken kunt u op verschillende plekken van de grafiek klikken. De opgenomen video toont dan het bijhorende videobeeld. Zo kunt u het gehele proces van stollen laten zien. Tijdens de faseovergang kunt u met deze videobeelden laten zien dat het stearinezuur langzaam geheel ondoorzichtig wordt en daarna pas weer verder afkoelt.

Biologiecongres

U vindt ons op de markt van het 7e biologiecongres op 27 januari in Arnhem. We zullen op deze markt een verzameling van onze biologiesensoren laten zien.  Bijvoorbeeld de zuurstof- en koolstofdioxidesensor in de fotosyntheseset. Bij ons lesmateriaal voor biologie vindt u veel activiteiten die speciaal geschreven zijn op / naar de methode Biologie voor jou. Kom langs bij onze stand voor meer informatie over onze sensoren en voorbeelden van dit lesmateriaal.

VinciLab2
photo
De nieuwe VinciLab 2 is beschikbaar. Een zeer moderne en veelzijdige datalogger. De VinciLab 2 draait op Android 11 en heeft Coach 7 geinstalleerd. De VinciLab heeft vier sensoringangen en kan tot 1 MHz meten. De VinciLab2 kan via de HDMI uitgang direct op een beamer of digibord aangesloten worden. Wilt u aan de slag met uw leerlingen en moderne dataloggers gebruiken? Dan is VinciLab 2 wat voor u. Klik voor uitgebreide informatie op de onderstaande link.
Informatie VinciLab 2
Nascholing / Beurzen en Events

 

27 januari    Biologiecongres (MALMBERG)    Arnhem

 

Bent u geïnteresseerd in nascholing en/of maatwerk op school? U vindt de mogelijkheden en het aanbod van de cursussen van het voorjaar 2023 op onze website.

CMA

A.J.Ernststraat 169, 1083 GT Amsterdam

Tel: 020 7600920 

E-mail: info@cma-science.nl 

Copyright © 2021 CMA, Alle rechten voorbehouden. 

Facebook Youtube

Deze e-mail is verstuurd naar {email}
De geadresseerden voor deze nieuwsbrief zijn contactpersonen voor Coach of hebben zich aangemeld voor de CMA Nieuwsbrief.
Wijzig uw gegevens | Afmelden