infraroodcamera VOOR UW LESPRAKTIJK!

FLIR is wereldwijd de grootste producent van handheld infraroodcamera’s voor particulieren en het onderwijs. In Nederland is CMA de partner van FLIR en levert de FLIR C5, een kwalitatief hoogwaardige, maar zeer betaalbare infraroodcamera. 
De FLIR C5 maakt IR foto’s met een resolutie van 160 bij 120 pixels, een (lineair) twee keer zo hoge resolutie als zijn voorgangers uit de FLIR Cx series. Daarnaast heeft de C5 een 5 MP visuele camera. De camera maakt bij elke opname een foto in het optische en IR bereik, zodat leerlingen eenvoudig de twee opnames met elkaar kunnen vergelijken en een meetrapport op kunnen stellen. Zij kunnen bij een onderzoek in het ‘veld’ via WiFi of Bluetooth (hotspot) verbinding foto’s direct naar een cloud storage uploaden om later te verwerken. De C5 heeft twee temperatuur bereiken: van -20°C t/m 150°C  en van 0°C t/m 400°C en een automatische focus op het te onderzoeken object.
Met dit apparaat is het meten en onderzoeken van temperatuur van objecten/organismen met behulp van infraroodcamera’s voor iedereen toegankelijk. Daarmee verandert temperatuur van onzichtbare, ontastbare concepten in duidelijk waarneembare verschijnselen. Stream via de meegeleverde USB kabel naar uw computer en projecteer de IR beelden bijvoorbeeld op een digibord. 

VEEL MOGELIJKHEDEN, SIMPEL IN GEBRUIK

De FLIR C5 is een infraroodcamera kleiner dan de meeste moderne telefoons en past prima in je broekzak. De camera kalibreert automatisch, waardoor in real-time op basis van IR de temperatuur bepaald kan worden. Ook kan de camera optische foto’s maken. Dit gebeurt tegelijkertijd via een IR-sensor en een optische lens, waardoor er twee foto’s tegelijk worden genomen. Deze kunnen vervolgens samen bekeken en vergeleken worden. Met behulp van de USB kabel kunt u de beelden van de camera direct streamen op een digibord of in Coach 7 gebruiken als synchrone video bij een experiment. Zo kan de hele klas meekijken en in IR ‘zien’ wanneer u een experiment demonstreert. Ook leerlingen kunnen de gratis software thermal studio installeren en hun IR-foto’s eenvoudig analyseren en verwerken in een net vormgegeven rapport.

Een infraroodcamera kan bij veel verschillende onderwerpen en bij alle bètavakken ingezet worden. Bijvoorbeeld bij het bestuderen en bespreken van:

Natuurkunde

  • Elektromagnetisch spectrum
  • Warmtegeleiding
  • Isolatie
  • Wrijvingswarmte

Scheikunde

  • Endo- en exotherme reacties

Biologie

  • Warm- en koudbloedige organismen
  • Warmteregulatie
  • Afweersysteem (ontstekingen)