Modelleren met Coach bij natuurkunde

Modelleren heeft in het nieuwe examenprogramma ook een prominente plek gekregen. Leerlingen moeten kunnen werken met modellen en modellen kunnen toetsen en beoordelen. Het beoordelen van je hypothese en resultaten vormt de basis van de wetenschappelijke methode en is daarmee van cruciaal belang voor de ‘scientific literacy’ van uw leerlingen. Zo leren zij immers om ten alle tijden kritisch te zijn ten opzichte van wat als feit gepresenteerd wordt. Tijdens deze cursus maakt u kennis met de mogelijkheden die Coach op dit gebied te bieden heeft.

In deze cursus gaan we dieper in op modelleren binnen de natuurkunde. Aan de hand van vakspecifieke modellen leert u hoe u modellen kunt gebruiken in uw natuurkundeles. Ook zal er aandacht zijn voor het didactische aspect van modelleren bij natuurkunde. Het gebruik van vakoverstijgende modellen komt ook aan de orde.

Enige ervaring met Coach en het modelleren in Coach is een pre maar geen vereiste. Er is voldoende tijd om vragen op uw niveau te stellen. U gaat uitgebreid zelf aan de slag na een korte uitleg over de functionaliteit binnen de modelleeromgeving in Coach. Aan het einde van de dag kunt u de gebruikte modellen meenemen zodat u meteen aan de slag kunt in uw les! Bekijk voor meer informatie de uitgebreide cursusomschrijving.