NTL: de oplossing voor interessante practica

CMA werkt al jaren samen met NTL voor de distributie van hoogwaardig practicummateriaal. Als enige in Nederland biedt CMA de unieke NTL Student Experimenteerkits aan voor de vakken scheikunde en natuurkunde. Deze kits kenmerken zich door het motto “simpel, snel, safe”. Ze zijn op thema/onderwerp ingedeeld en bevatten alle benodigdheden om meerdere experimenten binnen dat onderwerp uit te voeren. Veel experimenten kunnen ook gecombineerd worden met activiteiten in Coach 7. Elke kit heeft een handleiding met daarin zo’n 20 experimenten. Deze handleidingen zijn in de webshop gratis te downloaden. Daarnaast is het ook mogelijk om bij CMA een ruime selectie practicumbenodigdheden uit de uitgebreide NTL-catalogus te bestellen. De kits kenmerken zich doordat ze zeer overzichtelijk zijn, leerling vriendelijk en eenvoudig te controleren op volledigheid en dan efficiënt op te bergen zijn.

NTL is de oplossing wanneer u:

  • op zoek bent naar duurzaam en volledig practicum materiaal
  • practicum materiaal wilt ondersteunen met lesmateriaal
  • eenvoudig en efficiënt op te bergen sets wilt
  • wilt dat leerlingen leren van practicum i.p.v. moeite hebben met opbouwen
  • eenvoudig practicum materiaal wilt controleren op compleetheid
  • snel practicum materiaal wilt uitdelen en weer wilt ophalen
  • veilig practicum materiaal wilt.
  • in een keer al het materiaal bij een onderwerp wilt aanschaffen.

Hieronder worden enkele voorbeelden van de experimenteerkits gegeven. Het volledige assortiment is te vinden in de webwinkel. De online catalogus van NTL is hier te vinden.

Kits voor Natuurkunde Kits voor Scheikunde NTL Practicumbenodigheden

ntl_logo

Practicum NTL & Coach


NTL Elektriciteit

Elektriciteit

De Experimenteerkit Elektriciteit stelt leerlingen in staat om zelf op een veilige manier met stroomkringen aan de slag te gaan. Met behulp van de verschillende onderdeelblokken kunnen schakelingen worden gemaakt op een steekbord zonder dat daar snoertjes voor nodig zijn. De kit bevat onder andere weerstanden, batterijen en lampjes. De uitbreidingsset bevat daarnaast nog diodes, een microfoon, een zonnecel, transistoren, condensatoren en verschillende soorten weerstanden (LDR, VDR, PTC en NTC). Het maken van elektrische schakelingen wordt met deze kit zeer eenvoudig zodat er meer ruimte ontstaat voor begrip van de achterliggende natuurkundige principes. Voor de kit is een uitgebreide handleiding met experimentvoorbeelden beschikbaar.

Meer over deze kit Uitbreidingsset


Elektrochemie

De Experimenteerkit Elektrochemie bevat al het benodigde materiaal om met redoxreacties aan de slag te gaan. Zo bevat de kit een U-buis, snoertjes, een lampje (inclusief houder), verschillende soorten elektroden en een houder voor de elektroden. De maten van al het materiaal zijn goed op elkaar afgesteld, zodat het altijd precies past. Bij deze kit is ook een uitgebreide handleiding met experimentvoorbeelden beschikbaar.

Meer over deze kit

NTL Elektrochemie

NTL Cirkel

Cirkelvormige beweging

De Experimenteerkit Cirkelvormige beweging maakt het mogelijk om de effecten die bij cirkelvormige bewegingen optreden te bestuderen. De middelpuntzoekende kracht is met behulp van deze kit zeer goed in beeld te brengen, zelfs op verschillende manieren. Deze experimenten lenen zich uitstekend voor een videometing met Coach! Bij deze kit is ook een uitgebreide handleiding met experimentvoorbeelden beschikbaar.

Meer over deze kit


Alternatieve energiebronnen

De Experimenteerkit Alternatieve energiebronnen sluit goed aan bij de moderne ontwikkelingen in de zoektocht naar nieuwe, hernieuwbare energiebronnen. Met deze kit kunnen leerlingen zelfstandig verschillende soorten nieuwe energiebronnen onderzoeken. Zo bevat de kit een zonnecel, een elektrische auto, een rad dat zowel voor wind- als waterenergie gebruikt kan worden en verschillende soorten meetapparatuur. Zo kunnen de verschillende soorten hernieuwbare energie bestudeerd en vergeleken worden. Bij deze kit is ook een uitgebreide handleiding met experimentvoorbeelden beschikbaar.

Meer over deze kit

NTL Energiebronnen