Er spelen hier twee zaken: bij een videometing is ieder datapunt gekoppeld aan een pixel op een specifiek beeldje van de video en het gevolg van de optie Benadering is dat de oorspronkelijke meetgegevens worden veranderd. Deze twee zaken zijn niet verenigbaar, want:

  • Als er zou worden geïnterpoleerd en er meer datapunten zouden worden gemaakt, dan is de 1-op-1-verbinding tussen datapunt en beeldje niet meer mogelijk
  • Bij een benadering veranderen de X en Y-waarden van de meetpunten, wat de koppeling met een specifieke pixel zou verbreken.

Kortom, het is niet mogelijk om de optie Benadering te gebruiken.

N.B. (09/10/2017): vanaf Coach versie 7.3 (september 2017) is het gebruik van Benadering bij videometingen wel mogelijk door aanpassingen in de manier waarop het verwerken van data gebeurt.

Het benaderen van de meetgegevens is wel mogelijk met behulp van een formule. Klik hiervoor met de rechtermuisknop in de Datatabel en kies de optie Voeg een variabele toe… > in Datareeks > Formule. Vul daar de formule “Spline(X;Y;-1)” in, waarbij je X en Y vervangt door de namen van de variabelen voor de X- en Y-posities in de videometing (standaard P1X en P1Y).

Coach 7 ondersteunt veel gebruikelijke videoformaten: mov, mp4, m4v, 3gp, 3g2, avi, wmv, asf, mpg, mpeg en m1v. In sommige gevallen kunnen filmpjes met de juiste extensie toch niet worden ingeladen, bijvoorbeeld als ze zijn opgenomen met een smartphone. In dat geval moet een filmpje eerst worden geconverteerd, bijvoorbeeld met het gratis Any Video Converter. Er is een korte handleiding beschikbaar voor de conversie.

N.B. Tijdens de installatie van Any Video Converter worden mogelijk enkele toolbars of andere programma’s geïnstalleerd. Dit is optioneel en uit te vinken door tijdens de installatie “Customize Install” te selecteren en de optionele programma’s/toevoegingen uit te zetten.

Iedere camera die 15 of meer beeldjes per seconde (fps) kan opnemen voldoet. Vrijwel alle digitale fotocamera’s, videocamera’s, (ingebouwde) webcams, hogesnelheidscameras en de meeste smartphones met videofunctie komen hiervoor in aanmerking.
CMA heeft speciaal voor videometingen een webcam met verlichting en statief in het assortiment die tot 30 beeldjes per seconde kan opnemen en zonder installatie van drivers werkt onder Windows 7 of hoger.

Als dit probleem zich voordoet in Coach 6 kan het zo zijn dat er een codec pack geïnstalleerd is op de computer dat alleen voor 64-bits applicaties werkt. Installeer in plaats daarvan een codec pack dat voor 32-bits applicaties bedoeld is.
Als dit probleem zich voordoet in Coach 7 (of als bovenstaande oplossing het probleem niet oplost in Coach 6), dan ligt het probleem waarschijnlijk aan het type videobestand. Gebruik in dat geval een videoconversieprogramma zoals Any Video Converter om uw videobestand om te zetten in een ander type bestand (bijvoorbeeld van mp4 naar avi). Er is een korte handleiding beschikbaar voor de conversie

N.B. Tijdens de installatie van Any Video Converter worden mogelijk enkele toolbars of andere programma’s geïnstalleerd. Dit is optioneel en uit te vinken door tijdens de installatie “Customize Install” te selecteren en de optionele programma’s/toevoegingen uit te zetten.