14-09-2018 | Geplaatst in Nieuws

Met de hartslagfrequentiesensor (sensorhandleiding) kan direct de hartslag gemeten worden. De sensor bestaat uit een riem voorzien van een zender en een losse ontvanger. De riem met zender wordt gedragen rond de borst. De zender registreert elektrische pulsen op het huidoppervlak door middel van twee elektroden. De registratie van pulsen wordt draadloos naar de ontvanger gestuurd. Tijdens elke hartslag wordt er een elektrisch signaal gegenereerd. Door dit signaal zichtbaar te maken kan de hartslag in een grafiek worden weergegeven.

Deze sensor maakt het eenvoudig om de hartslag van proefpersonen tijdens verschillende soorten inspanning te volgen. Ook andere invloeden op de hartslag, zoals de duikreflex, kunnen eenvoudig bestudeerd worden. Met de draadloze borstband heeft de proefpersoon veel bewegingsvrijheid en kan het effect van inspanning op de hartslag tijdens de inspanning gevolgd worden. Kant en klare lesactiviteiten zijn te vinden in onze lesactiviteitendatabase.

De hartslagfrequentiesensor BT47i is tijdelijk, tot 1 november, met een aantrekkelijke korting van 15% beschikbaar in onze webwinkel. Bestel snel! Denkt u daarbij ook aan de bijbehorende sensorkabel?