13-03-2016 | Geplaatst in Voortgezet onderwijs

De trilling van een snaar zichtbaar maken of de gefilmde beweging van een kogeltje volgen voor een module forensisch onderzoek?

Het vak natuurkunde gaat over verschijnselen die leerlingen wel kennen, maar nog niet helemaal begrijpen. Coach biedt de mogelijkheid om met sensoren snelle verschijnselen zoals geluid, licht, bewegingen en bijvoorbeeld magnetische velden zichtbaar te maken.

De verbazing van leerlingen, als zij ontdekken dat het geluid van een stemvork een snelle trilling blijkt te zijn, zorgt voor een onuitwisbare indruk. Coach biedt de mogelijkheid aan leerlingen om fysische verschijnselen te meten en te analyseren.

De verschillende sensoren (zoals magneetveld, geluid, licht, kracht, luchtdruk, etc.) geven leerlingen de mogelijkheid om experimenten uit te voeren die het gehele curriculum van natuurkunde beslaan.

In ons lesmateriaal en nascholingsaanbod vindt u voorbeelden van lesmateriaal, waarbij leerlingen de veelzijdigheid van de Coach software en sensoren benutten. Zij leren, naast werken met de computer, ook grafieken te interpreteren en te analyseren.