13-03-2016 | Geplaatst in Voortgezet onderwijs

Gaschromatografie demonstreren, experimenten over reactiekinetiek of colorimetrie uitvoeren of een verdelingsevenwicht modelleren? Dat en meer kan met de producten van CMA!

Sommige scheikundige principes lenen zich niet direct voor het bestuderen van experimenten. Voor uitgebreide analyses zijn dure apparaten nodig en verder kunnen met name kwalitatieve experimenten uitgevoerd worden. Dat is jammer, omdat er uit de tijdsafhankelijkheid van reacties een hoop informatie valt af te leiden. Denk hierbij aan de orde van de reactie en de reactiesnelheid.

Met een aantal van onze scheikundige sensoren (zoals de colorimeter, troebelheidsmeter, geleidbaarheidssensor en pH-sensor) kunnen veel van dit soort experimenten uitgevoerd worden. Leerlingen kunnen ook zelf aan de slag en breiden hun kennis uit door onderzoekend te leren.

Modelleren kan stap voor stap aangeleerd worden met enkele introductiemodellen en een aantal scheikundige modellen. Op deze manier bereidt u uw leerlingen optimaal voor op dit nieuwe onderdeel in het eindexamen.

Hieronder vindt u een selectie van producten die en lesmateriaal dat een bijdrage kan leveren aan uw scheikunde les. Wilt u naar een praktische nascholing waarin u zelf uw vaardigheden met Coach vergroot? Ook dat kan. Klik op ??n van onderstaande links voor meer informatie.