Bij een chromebook mogen Apps niet standaard folders buiten de app gebruiken zonder permissie.
Coach kan de bestanden gebruiken als ze in de app documents folder staan:
Kopieer het bestand “onder” de app documents folder, hiervoor heeft Coach dan geen extra permissie nodig:

In the files app doe je dat als volgt: My Files => Play Files => Documents => Coach 7 Kopieer hier het bestand naar toe.

Dit komt in Coach overeen met de user folder.
Klik in de browser dialoog op de user tab en het bestand moet er bij staan.

Meten met de Chromebook en Coach 7 is mogelijk. Er moet alleen een HID server geïnstalleerd worden, deze verzorgt de communicatie tussen Chromebook en de CMA interface. Volg de onderstaande stappen. LET OP:  op Chromebook moet de WiLab interface altijd via Bluetooth verbinding!

  • Ga naar de Google Play Store en installeer de nieuwste Coach versie .
  • Ga naar de Google Web store en installeer de ‘CMA HID Server’.
  • Start (vanaf startknop) als eerste de webapplicatie (CMA HID Server). Dit programma toont een klein venstertje van de lopende HID server.
  • Sluit de USB Interface aan waarmee je wilt werken (niet WiLab, die gaat bij Chromebook via Bluetooth) . Start daarna Coach op.
  • Kies een meetactiviteit of open een nieuwe meetactiviteit.

Als een bestaande activiteit een andere meetinterface verwacht, dan kunt u een melding verwachten over de HID Server. Bijvoorbeeld: In Activiteit staat CoachLabII+ opgeslagen en er is na openen van deze activiteit een EuroLab aangesloten.

Coach 7 is nu beschikbaar voor Chromebooks die Android ondersteunen. Download hiervoor de app Coach 7 uit de Playstore. De huidige versie ondersteunt meten, modelleren,videometen. Er is een BYOD licentie nodig om de app te activeren.

Voor meten op Chromebooks is een aparte HID server nodig. Download de CMA HID server uit de Playstore. Run dit programma voor dat u gaat meten met Coach 7.

Let op! Indien de Chromebook géén Android of Android-apps ondersteunt, kan Coach 7 NIET op de Chromebook gebruikt worden. Met name op oudere Chromebooks (2014/2015) worden Android-apps niet ondersteund. Controleer van tevoren goed of dit voor uw Chromebooks het geval is. Een uitgebreide lijst met Chromebooks die Android en Android-apps (zullen) ondersteunen is hier beschikbaar.