Coach 7 Activiteiten en Resultaten zijn uitwisselbaar tussen verschillende platforms: Windows, OS X en Android. Ongeacht de mix van technologie in de klas of de school, alle gebruikers delen dezelfde gebruikerservaring.

In de Coach 7 app is de schermindeling standaard vastgezet. Dit betekent dat er geen extra vensters gemaakt kunnen worden en de indeling van de vensters niet aangepast kan worden. Dit kan ook uitgeschakeld worden. Dat gaat als volgt:

 • Open een .cma7 of .cmr7 activiteit
 • Raak het Menu icoon aan en vink de optie Display>Locked Layout uit

De schermindeling is nu ontgrendeld. Er kunnen nu nieuwe vensters gemaakt worden. Ook kunnen vensters van plek verwisseld worden en kan de grootte van vensters aangepast worden.

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad)..

Het delen van bestanden die in de app gemaakt of aangepast zijn kan op twee manieren:

Methode 1: via de lijst met opgeslagen bestanden

Bestanden die met de Coach 7 app gemaakt zijn worden opgeslagen in de Usermap van de app.

 • Open de Usermap. Raak het Open icoon aan en selecteer User
 • Raak het gewenste bestand aan en houd deze ingedrukt. Er verschijnt een menu met de opties Open, Delen, Verwijderen en Annuleren
 • Selecteer de optie Delen en selecteer de gewenste manier om het bestand te delen.

Methode 2: via het menu in de activiteit zelf

Als een Coachactiviteit in gebruik is kan deze ook direct gedeeld worden

 • Open een bestaande Coachactiviteit
 • Raak het Menu icoon aan en selecteer de optie Bestand>Delen met…
 • Selecteer de gewenste manier om het bestand te delen.

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad)..

De procedure voor het downloaden en openen van een .cma7 of .cmr7 bestand vanuit een e-mailbijlage verschilt per e-mailapp en device. Hieronder vindt u een korte instructie.

 • iOS: raak het bijgevoegde bestand (een .cma7 of .cmr7 bestand) aan en selecteer Kopieer naar Coach 7. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen. Het bestand wordt opgeslagen in de User map van de Coach 7 app en zal in een submap genaamd “Inbox” gezet worden.
 • Android: raak het bijgevoegde bestand (een .cma7 of .cmr7 bestand) aan. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen. Het bestand kan ook eerst lokaal opgeslagen worden in de Download of Coach 7 mappen

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad)..

De procedure voor het downloaden en openen van een .cma7 of .cmr7 bestand van een clouddienst (zoals de Dropbox/OneDrive/iCloud/GoogleDrive of iets anders) verschilt per clouddienst. Hieronder vindt u een korte instructie.

 • iCloud: Raak in uw iCloud app het .cma7 of .cmr7 bestand aan. Raak vervolgens Download aan. Selecteer de optie Kopieer naar Coach 7. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen.
 • Dropbox: Open het bestand in de Dopbox app. Dropbox maakt er eerst een tekstbestand van. Kies Exporteren en dan Openen in… Kies uit de lijst met apps Kopieer naar Coach 7. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen
 • GoogleDrive: Sluit de Coach 7 app eerst helemaal af. In sommige gevallen levert het een foutmelding op als de Coach 7 app niet volledig gesloten is en er vanuit GoogleDrive een activiteit geopend wordt. Ga naar het gewenste bestand in de GoogleDrive app en houd deze ingedrukt. kies vervolgens de optie; “Open met”. Er opent een veld met de optie; Kopieer naar Coach 7. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen.

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad)..

De procedure voor het downloaden en openen van een .cma7 of .cmr7 bestand van een website (zoals de Lesmateriaal-pagina’s van CMA) verschilt per device. Hieronder vindt u een korte instructie.

 • iOS: Open een browser en ga naar de gewenste website. Raak de link naar het .cma7 of .cmr7 bestand aan. Uw device zal via een melding vragen met welke app het bestand geopend moet worden. Selecteer Open in en ga naar Coach 7. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen.
 • Android: Open een browser en ga naar de gewenste website. Raak de link naar het .cma7 of .cmr7 bestand aan. Het bestand wordt opgeslagen in de Lokale opslag>Download map. Ga met behulp van een app als File Manager of My Files naar de Download map en raak het bestand aan. De Coach 7 app zal starten en de activiteit openen.
  Als alternatief kan het bestand ook gekopieerd worden naar Documenten>Coach 7, waarna de activiteit in de Coach 7 app in de User map zichtbaar zal zijn wanneer in de app een activiteit geopend wordt.

Let op! In sommige browsers wordt een .cma7 of .cmr7 bestand herkend als een tekstbestand (.txt). Dit maakt voor het gebruik van het bestand niet uit! De Coach 7 app kan uit de voeten met een .txt bestand en interpreteert deze als een Coachactiviteit. Raak hiervoor het gedownloade .txt-bestand aan en selecteer Open in>Coach 7 óf kopieer het .txt-bestand naar Documenten>Coach 7, om de activiteit in de Usermap zichtbaar te maken. Als een geldig .txtbestand door Coach wordt geopend, kunt u deze weer opslaan als .cma7 of .cmr7

Om de grootte van de Coach 7 app te beperken worden de CMA Projecten niet meegeleverd als de app geïnstalleerd wordt. De projecten zijn wel beschikbaar! Deze kunnen gedownload worden via de Downloadknop in de taakbalk van het startscherm van Coach. Wanneer deze knop wordt aangeraakt maakt de app contact met de CMA website en wordt geïndexeerd in welke talen de CMA Projecten beschikbaar zijn.

Stel de juiste taal in en raak de knop Download aan. De CMA Projecten worden nu gedownload. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad).

Bij de eerste keer opstarten kan de taal van de Coach 7 app ingesteld worden. Ook daarna is het nog mogelijk om van taal te wisselen. U verandert de taalinstelling in de Coach 7 app als volgt:

 • Start de Coach 7 app.
 • Tik het Login icoon aan en log in als Student of Docent.
 • Tik het Menu icoon (rechtsboven in de taakbalk) aan en selecteer Opties>Taalwissel. Kies de gewenste taal uit de lijst.
 • Sluit de Coach 7 app helemaal af.
 • Start de Coach 7 app weer. De taalinstelling is nu aangepast.

Bekijk ook onze Engelstalige instructievideo op YouTube (link opent in nieuw tabblad)..

Coach 7 – de app genaamd “Coach 7” is bedoeld voor bezitters van de Coach 7 BYOD licentie. De app kan gratis gedownload worden, maar vraagt bij de eerste keer openen om een licentienaam en -code.
Let op! Deze licentiecode verschilt van de licentiecode voor de desktopversie van Coach 7. De BYOD licentie kan aangeschaft worden via de webshop van CMA. Deze meest recente versie van de app (juni 2020) bevat de functionaliteiten Spreadsheet, Meten, Modelleren en Videometen.
Coach 7 Modeler – de app genaamd “Coach 7 Modeler” kan direct in de Appstore/PlayStore aangeschaft worden (€9,99). De app is na aanschaf direct bruikbaar. Deze versie van de app bevat alleen de functionaleit Modelleren.
Coach 7 Modeler and Video – de app genaamd “Coach 7 Modeler and Video” kan direct in de Appstore/PlayStore aangeschaft worden (€12,99). De app is na aanschaf direct bruikbaar. Deze versie van de app bevat de functionaliteiten Modelleren en Videometen.

Android: de meeste tablets met Android 5 en 6, minimaal 1 GB werkgeheugen en een ARM-processor zullen goed werken. Ondersteuning voor Android 7 is voorlopig experimenteel. De kwaliteit van de prestaties van de app hangen sterk samen met de snelheid van de processor van de tablet. We adviseren voor prettig gebruik van de app een schermdiagonaal van minstens 9 inch. De huidige generatie telefoons hebben een dusdanig groot scherm dat Coach 7 er op draait en men er ook mee kan werken.

iPad: alle iPads met iOS 8 of nieuwer worden ondersteund. Hierdoor is werken met Coach op de eerste generatie iPad (2010) niet mogelijk. We raden sterk aan om een iPad te gebruiken met een intern geheugen van 1 GB of groter (vanaf 2012). Gebruik op een iPad mini raden we af in verband met de beperkte schermgrootte.

iPhone: Coach 7 werkt op Iphones. Hoe groter het scherm hoe makkelijker de bediening van Coach is.